Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zhackować pieniądze w Mass Effect 3 w Multiplayer?

chemikxx

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kamil40013
Opublikowano

Możesz ktoś podać jeszcze inne wartości które mogę zmienić Cheat Engine ?

Gość kamil40013
Opublikowano

Ja lubie ryzykować. Tylko powiedz jak to zrobić ?

Opublikowano

Tym samym schematem co napisany w pierwszym poście.

Masz np. 16241 doświadczenia przy danej klasie postaci. Wklepujesz tą liczbę do pola Value w Cheat Engine i dajesz First Scan, oczywiście po uprzednim wybraniu procesu ME3. Teraz idziesz zagrać sobie meczyka, a po meczyku zerkasz na doświadczenie. Przykładowo, zarobiłeś 3000, masz 19241. Wklepujesz 19241 do pola Value i klikasz Next Scan. W tabelce po lewej stronie powinien pozostać jeden wynik, który po zmianie na 30000 da Ci te 30000 expa dla klasy postaci.

Oczywiście to jest tylko teoria, nigdy tego nie próbowałem, więc nie wiem, czy da radę. Ale powinno, bo na tym samym oparte jest wszystko.

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Opublikowano

Ooo dzięki Fredi za wyręczenie ;p

Można z wieloma rzeczami próbować, można np. zmienić sobie ilość punktów na skille, aby mieć all umiejętności

Gość kamil40013
Opublikowano

@UP

Podaj jak. Bardzo zależy mi na hackowaniu innych wartości.

@Up

Podaj co jeszcze można zhackować i jak.

Opublikowano

Pokombinuj trochę sam, kolego. Jeśli widzisz, że są w grze wartości, które podwyższasz poprzez granie kolejnych meczyków (kasa, exp), to skoro chociaż jedna zn ich da się zmienić programem, to i następne powinny. Kasa, exp, N7 - tylko to mi przychodzi na myśl. Siła ataku bronii raczej nie jest do podwyższenia, ponieważ to stała wartość, która modyfikujemy do wyznaczonych sztywno poziomów - nie ma tutaj "tyle ile damy rade".

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Gość kamil40013
Opublikowano

Głównie chodzi o tryb multiplayer. A jak zmienić rangę N7 nigdzie nie można sprawdzić tej wartości.Tylko w poczekalni

Opublikowano

W multi dużo nie pozmieniasz... Większość danych idzie to ich serwera i praktycznie nic możesz zrobić :X Z tą kasą to uważaj bo mój kumpel dostał ostrzeżenie. ( Po prostu się lansował i dostał za swoje) Co do poprzedniej twojej wypowiedzi to próbuj hakować w miarę dynamiczne wartości typu:

• Ilość amunicji
  • Ilość expa
  • Ilość gotówki
  • Zasobów wojennych <- uważaj jak dasz za dużo to może być po twoim save!

Mój nowy Internet:

2813783276.png

Gość kamil40013
Opublikowano

W multi dużo nie pozmieniasz... Większość danych idzie to ich serwera i praktycznie nic możesz zrobić :X Z tą kasą to uważaj bo mój kumpel dostał ostrzeżenie. ( Po prostu się lansował i dostał za swoje) Co do poprzedniej twojej wypowiedzi to próbuj hakować w miarę dynamiczne wartości typu:

• Ilość amunicji
  • Ilość expa
  • Ilość gotówki
  • Zasobów wojennych <- uważaj jak dasz za dużo to może być po twoim save!

Ostrzeżenie w sensie , że ban ?

Co do zasobów wojennych to co się dzieje z save. Nie do wczytania ?

Opublikowano

Ostrzeżenie w sensie , że ban ?

Co do zasobów wojennych to co się dzieje z save. Nie do wczytania ?

Dostał informację, że następny taki wybryk zostanie ukarany. Co do zasobów może się gra zbugować i save będzie bezużyteczny tak jak ja zrobiłem.

Mój nowy Internet:

2813783276.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ten sposób już prawdopodobnie nie działa, BW dostało cynk na temat Cheat Engine, i banują za ten wybryk bez możliwości odwołania się praktycznie.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Można hakować bez problemu. Wraz z końcem supportu Bioware do ME3 MP, skończyły się ban wave.

Dodatkowo można modyfikować grę, dodając choćby Insanity Challenge.

• 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...
  • 8 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...