Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUT] SOLO TOP Riven the Exile

kavariku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jedynym sposobem na pokonanie jaxa jest bardzo agresywne early do 6 lvl lub gank naszego junglera, a potem wystarczy grac madrze i jego stuna poprostu unikac tak aby go zuzyl i dopiero wtedy mozna go harassowac inaczej linii sie z nim nie wygra

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Może być ale widziałem lepsze. Jak dla mnie najtrudnieszym z champów który ją contruje jest Shen. Przynajmniej mnie. I tylko on :x

Właśnie. Lepiej jak by te skille były po Polsku. Niektórzy którzy siedzą na mpc nie znają perfekcyjnie Englisza. I po Polsku ogólnie lepiej bo wiadomo co robią i inne.. A wgl. to jes Polskio-języczne forum, nie Angliesko-języczne...

PS. Nie zauważyłem "PL:" jak dla mnie to powinno być na miejscu tego EN. A EN. na miejscu PL. Bo jest to polski build a widoczniejsze jest to po angielsku, No coś jest nie tak ..=/

beznazwy3mg.png
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

===Kwestia kennena===

1.Kennen to ON!

2.Po kij Ci armor na ap carry?

-.-

haha rozwaliles mnie tym, czy ty jestes cofniety w rozwoju, i nie wiesz ze kennen pod ad jest w wiekszosci przypadkow na topie?

Opublikowano

Looool. No chyba raczej nie, bo kennen na topie to double ap, albo jak na midzie jest talon o_O

Gold Member

nvm

Opublikowano

Ostatnio zauważyłem, że nikt (na moim elo akurat) nie gra tryndą na topie, a nawet w jungli. Od bardzooo wielu gier. Co jest jakiś hard nerf ulti czy co?

Gold Member

nvm

Opublikowano

No tak, ale to jeszcze zależy od stylu gry. Kiedyś każdy nim grał, insta ban i w ogóle, a teraz zapomniany champ jak Karma o_O

Chyba, że przeskok z 700elo do 1400 jest tak duży, że już same ogary tu są haha:D

Gold Member

nvm

Opublikowano

Normalnie krew się we mnie gotuje, kiedy widzę dobry poradnik, a jednak występuję masakryczny błąd! Mianowicie max'owanie skilli jest do d*py! Na początku lecimy w "W" i to bez żadnego pitolenia. Ki burst zadaje największy damage z tych skilli.

Opublikowano

+Dobrze ogarnieta nie do skontrowania

Gangplank please!

-Trudna do ogarniecia

Q Q Q W E - so hard

Gankplank.

- Mozna zaczac z armorem i potionami lub butami i potionami.

- Bardzo latwy przeciwnik, jego Q mozemy bardzo latwo zablokowac nasza tarcza

Bardzo latwy przeciwnik, jego Q mozemy bardzo latwo

Bardzo latwy przeciwnik, jego Q

Bardzo latwy przeciwnik

facepalmeccbc87e4b5ce2f.jpg

Może zagramy 1vs1?

Irelia - Bardzo łatwy przeciwnik?

189theodorerooseveltlau.jpg

You MAD?

Opublikowano

Na rivenie nie powinno maxować się Q... To że ma większy dmg od W to nie znaczy, że mamy tego skilla maxować.

Maxujemy W-->E i na koniec Q

Życzę powodzenia maxującym Q, W na solo topie vs gp albo coś z dobrym harrasem...

W, E to podstawowy harras na rivenie w związku z tym że na niskich levelach nie ma ona za bardzo lotów na 1v1 ;) W stun E odskok, żeby uniknąć walki...

Opublikowano

Dla mnie fun build na Riven jest : mercury + GA i reszta bloodthristers :D. Dzięki takiej ilości ad i tarczy nie jesteśmy squishy i ultem zabijamy połowe ich teamu :-D. Oczywiście Riven pod offtanka jest lepsza, ten build to dla mnie śmiechowy troche, ale mimo wszystko dobry ! :)

o8bh2s.jpg
Opublikowano

Kto po reworku maxuje cos innego nic Q? xD

Ja maxuję flasha od 1 lvla :) na maxie ma range od barona do dragona.

Gold Member

nvm

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Tak po wielu grach wygranych, jak i przegranych zauważyłem, że Riven w late słabnie, nawet jak jest nafeedowana. Taki przykład - moje staty coś koło 13/3/7, staty rumbla, którego na początku jechałem jak chciałem i nie zjechał mi 1/4hp - 7/11/3 około a w late mnie potrafił pojechać ;f.

Opublikowano

Bo riven w late to kupa. Ona tylko prawie każdego w early pokonuje, w late już słabnie. Proporcje odwrotne do Irelii:)

Opublikowano

Riven w late nie jest taka zła, szczegolnie jezeli sa tf-ty, wtedy ulti moze sporo namieszac. No i Rivenka ma niesamowite lasthity, bardzo łatwo nastackowac bloodthirstera i 1vs1 jest bardzo silna.

Wracając do sprawy maxowania skilli - To juz zalezy od stylu gry, ja zawsze wlatuje z E, szybkie W, mieczyk i odskakuje z Q. Czyli ja maxuje W. Mozna tez doskoczyc z Q(trafic tym skillem raz czy dwa) uzyc stunna i odskoczyc z E. Czyli tu swietnie sie spisuje skill order autora tego tutoriala, aczkolwiek wtedy nie czuje tego damage'u.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Bo riven w late to kupa. Ona tylko prawie każdego w early pokonuje, w late już słabnie. Proporcje odwrotne do Irelii:)

HAHAHAHAHA.

Właśnie nie ćmoku.

W early dostaje baty a w late wyfeedowana może zrobić pogrom.

bestcoolestcounterstrik.jpg

Opublikowano

Lepiej na początku ki burst bo im wiekszy poziom tym mniejszy cdr i walić nią full w cdr brutalizer i buty (chyba ze na prawde duzo cc / ap to merce) reszta do 40% wpadnie z bb albo masteries

d3eh5b.jpg

Opublikowano

@up: w 1 maksujesz gdy masz trudny lane.

Co do zdania ze late riven to gowno, widac za malo gracie, niestety ale jezeli riven ogarnia to scisnie pol teamu w tf sama, do tego ma niesamowite inicjacje, surv jak i dmg.

Co do rumbla, rumble jest kontra na nia wiec nie mow ze jest gownem jezeli nie potrafiles grac przeciw kontrze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...