Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zakup orginalnego Minecrafta

cimky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Rozważam kupno orginalnego Minecrafta i mam kilka pytań:

-Gdzie opłaca się kupić, czy warto na Minecraft.net?

-Jak wygląda przebieg zakupu? Dostaję gift-code na e-mail, czy jak?

-Czy jeżeli kupię nowy komputer, to będę musiał kupić znów Minecrafta, czy da jakoś się grać na starym?

Proszę o szczere odpowiedzi, naprawdę jestem zielony.

Pozdrawiam, cimky

35cpqa0.png

Made by cimky in paint :)

Opublikowano

na premium możesz grac tam gdzie zalogujesz się z launchera oryginalnego ^^ ja na spokojnie odpalałem u kumpla premium i się nic nie działo :P

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

1. Najlepiej kupić na minecraft.net, to strona producenta

2. Jeśli kupujesz konto premium, to to na którym jesteś zalogowany staje się premium. Jeśli gift-code, to chyba na e-mail i musisz go wpisać na stronie minecraft.net

3. Nie będziesz musiał kupować jeszcze raz. Ty nie kupujesz Minecrafta, tylko konto premium. Wystarczy że ściągniesz oryginalnego launchera z minecraft.net, wpiszesz pasy, zaktualizuje ci się i już.

wqdz690429546a.GIFPiszę poprawnie po polsku

Bywalec MPC | ProUser

Opublikowano

1.Kupuj z minecraft.net bo była afera już o giftach z allegro...

2.Tak jak napisał Up

3.Minecrafta kupujesz na dane konto więc na nawym kompie musisz tylko pobrać launchera i zalogować sie :)

Opublikowano

Ok, dzięki wielkie za pomoc, komu trzeba leci Like :)

35cpqa0.png

Opublikowano

Ja kupiłem na allegro.pl bo są tańsze. A jak tam kupisz opcją "płacę z Allegro" to na maila ci wysyła automatycznie. Jak gift code'a zaaktywujesz to wtedy konto zapisuje Ci się w internecie.

eJwLyMwvKUrN9nXmcq7KyS_PTM1WqFIIAAlm55cnKoQUVSbp6elxBcCV-WbmpSYXJaaVcAWX5hVlFqdyGRpZIDAAb90Zvg~~.png

mca.png

Osiągnięcia:

10

20

50

100

120

150

200

300 X

400 X

500 X

700 X

1000 X

Proszę, administracjo, zdejmijcie mi trochę % :)

Opublikowano

@UP nie miesiac tylko jak coś na forum minecrafta bedziesz piszał ze gdziesz idziej kupiłeś minecrafta albo Mojang too wykryje usunie ci konto premium

266598photo-thumb-535930.jpg

Opublikowano

No dobrze, a jaka jest różnica między Gift-Codem, a Minecraftem? Przecież kosztują tyle samo. Czym jest Premium i jak kupić?

Patrzcie tu, nie ma różnicy:

http://www.minecraft.net/store

35cpqa0.png

Opublikowano

Z tego co wiem jak kupisz Minecraft'a to masz go na płycie i masz tam do zainstalowania go. Z Gift Code'm od razu. A Gift Code to tylko klucz aktywacyjny do Minecrafta już pobranego z minecraft.net :)

eJwLyMwvKUrN9nXmcq7KyS_PTM1WqFIIAAlm55cnKoQUVSbp6elxBcCV-WbmpSYXJaaVcAWX5hVlFqdyGRpZIDAAb90Zvg~~.png

mca.png

Osiągnięcia:

10

20

50

100

120

150

200

300 X

400 X

500 X

700 X

1000 X

Opublikowano

@UP Jaka płyta? Jak kupisz Minecrafta to po prostu konto na którym kupisz aktywuję się i jest premium. Czasem jest lag i dopiero np po godzinie się aktywuje, ale Minecraft na PC nigdy nie był w wersji pudełkowej.

wqdz690429546a.GIFPiszę poprawnie po polsku

Bywalec MPC | ProUser

Opublikowano

Minecraft nie jest w wersji pudelkowej

Jesli zakupisz minecrafta, prawdopodobnie odrazu masz aktywowany giftcode, oraz mozesz sie zalgoowac do gry.

Na kazdym launcherze od minecrafta mozesz sie zalogowac.

ta na kazdym jaasne ciekawe jak sie na launcherze od mc non premium zaloguje -_-

266598photo-thumb-535930.jpg

Opublikowano

Jeśli kupisz konto premium Minecraft'a, to zostanie ono aktywowane na koncie, na którym jesteś zalogowany.

Jeśli zaś kupujesz giftcode'a, dostaniesz (chyba na e-mail?) specjalny kod, którym będzie można aktywować premium na dowolnym koncie.

Opublikowano

Ok, dzięki, teraz już wszystko rozumiem :) A komu trzeba temu LIKE :)

35cpqa0.png

Opublikowano

Ja widziałem w pudełku minecraft'a -_-

mca.png

Osiągnięcia:

10

20

50

100

120

150

200

300 X

400 X

500 X

700 X

1000 X

Opublikowano

Yyy, a ja widziałem niebieski śnieg...

35cpqa0.png

Opublikowano

@UP Mamy dobrych grafików w Polsce, wiesz? Też widziałem i nie jeden stamtąd kupował i dostał na mail'a gift'a...

Ja poleciłbym Ci allegro ale od sprawdzonych sprzedawców. Możesz również skorzystać z takich serwisów jak keye, kontagier.

Ale i tak, czy tak najpewniej jest minecraft.net, lecz dużo ludzi ma problem z kupieniem bo nie wiedzą jak. Ja kupiłem z allegro już jakieś 7 miechów temu.

Opublikowano

No problem, ja kupię gift-code'a na minecraft.net. Już nie mogę doczekać się wakacyjnych nocy nie przespanych, ale spędzonych na mc.skkf.net :D

35cpqa0.png

Opublikowano

@CAY Na stronach, które mi podałeś ( i wielkie dzięki za chęci :) ) to gra kosztuje 99.90 zł, a jednak 19.95 € na najbardziej zaufanej stronie, to jednak wychodzi taniej. Hm.. 4.20 * 20 = 4*20 + 0.20*20 = 80[zł] + 4[zł] = 84 [zł] <---- Cena jest o 15 zł niższa, ale dzięki za pomoc:) LIKE

35cpqa0.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...