Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka jest wasza ulubiona klasa i dlaczego właśnie ona?

seat123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Heya!Chciałbym się Was zapytać jaka jest Wasza ulubiona klasa i dlaczego?

Może ja zacznę.Moją ulubioną klasą jest Adept,ponieważ ma on śmiercionośne moce.

Opublikowano

[Multi]

Inżynier, ogólnie lubię Gethy, więc i nimi gram na multi.

Ogólnie ma kilka fajnych mocy - kamuflarz taktyczny, wieżyczka gethów.. Ale i tak używam snajperki i strzelby.

[single]

Żołnież, bo podoba mi się zwolnienie czasu w trybie "Zastrzyk Adrenaliny", możliwość korzystania z karabinu i snajperek (me1 i me2).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja lubie adeptów ze względu na ich moc biotyczna. Reszta jakoś mi nie przypadła do gustu.

Opublikowano

W multi to preferuje inżyniera i adepta, bo obie klasy są łatwe do ogarnięcia, do tego też jak Zavetii powiedział, Geth Inżynier to najlepsza opcja dla tej klasy. A dla Adepta Asari jest najlepsza, bo może powodować biotyczne eksplozje.

Do singla to nie wiem, póki co ukończyłem trzy części żołnierzem i inżynierem, z czego dwie tylko szturmowcem. Spróbuje teraz jako adept. :)

Opublikowano

DesoPL szczerze polecam Ci adepta.Ale nie graj nim od ME1.Jest głupi i trudny do opanowania.Za to w ME2 jest o wiele lepiej,ale na początku zniechęci Cię myśl że masz tylko pistolet.

Opublikowano

Nigdy nie grałem single klasą z technologią, ale na multi najlepiej mi idzie właśnie nią. Dopiero teraz spróbowalem single technologią i ładnie, ładnie. Tak to zawsze grałem adept/szturmowiec i przyznaję rację @up - na ME1 moce biotyczne są ciut slabe, dopiero od ME2 można wykorzystywać tak piękne rzeczy jak np. zawrót pocisku czy coś w tym stylu.

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Opublikowano

Powiem ci że inżynier na początku ME1 też trudny do ogarnięcia jest, ale jak go rozwiniesz to skuteczny w boju jest.

Problem w tym, że musisz posiadać przeciążenie oraz redukcję chociaż, by inżynier w ME1 dawał radę.

Skoro mowa o inżynierze, to właśnie nim miałem najwięcej problemów z last bossem w ME2. :/ Po prostu ciężko było bez skoku adrenaliny zniszczyć go, ale się udało hehe. :)

Opublikowano

A w ME2 był last boss? Całą grę przechodziłem siekając wszystko snajperką, to nawet zwiastun szedł na hita (Wdowa plus ulepszenia, do 5 poziomu snajperki i strzał w głowe i przebicie pancerzu).

2pacsygna.jpg

Opublikowano

No był last boss...

Żniwiarz Ludzka Larwa.

Anyway...

Czy da radę przejść ME1 Strażnikiem ? Bo nie miałem okazji grać nim jeszcze.

Opublikowano

Wszystkim da radę przejść :D Jednak jak wspomniał @Up, biotyka jest niedopracowana w jedynce jeszcze, nie ma tej całej zabawy z zakrzywianiem lotu i w ogóle...

Opublikowano

Strażnik

jak trzeba to i z biotyki i z techniki porządnie pierdolnie

Szpieg

wystarczy celny head i większość przeciwników na jeden strzał.

Opublikowano

Żołnież, praktycznie ze skokiem adrenaliny finałową misję w ME2 można zrobić za 1 razem (zniszczenie dopływów paliwowych dla Ludzkiego Żniwiarza). I ogólnie, fajna klasa.

Wina zawsze leży po środku. Nie wiadomo tylko, gdzie leży środek.

Opublikowano

A ja powiem szczerze, ostatnio zacząłem się przekonywać do szturmowca faceta, bo kroganina jeszcze nie udalo mi się odblokować ;D Doskok + NOWA zazwyczaj niszczą każdego, a jak ktoś jest blisko to można machnąć NOWA + doskok + NOWA, bo doskok regeneruje mi od razu tarcze - cudo, potrójna moc ;D Snajperka też ładnie do tej klasy pasuje, polecam! :D

Opublikowano

A ja powiem szczerze, ostatnio zacząłem się przekonywać do szturmowca faceta, bo kroganina jeszcze nie udalo mi się odblokować ;D Doskok + NOWA zazwyczaj niszczą każdego, a jak ktoś jest blisko to można machnąć NOWA + doskok + NOWA, bo doskok regeneruje mi od razu tarcze - cudo, potrójna moc ;D Snajperka też ładnie do tej klasy pasuje, polecam! :D

Mi osobiście najbardziej do szturmowca przypasił shotgun. Ale nie jakaś tam popierdółka tylko claymore albo plasmowy shotgun gethów. Doskok+Nova+strzał. Mam szybki cooldown a zrobię tak ze 3 razy i nawet mech pada.

I do tego jeszcze ma falę uderzeniową, idealną na starcia z wieloma przeciwnikami naraz

:)

742611478555387739101.jpeg

• 2 tygodnie później...
Weteran
Opublikowano

Vanguard- Nie wiem, dla czego ale lubię bardzo nim grać jakoś inne postacie nie przyciągają mojej uwagi jak Vanguard.

1339226679-U337649.jpg

Opublikowano

Jeśli chodzi o vanguardów, to w multi dobrą dla nich bronią jest też M - 7 Mściciel jak masz go wymaksowanego jak w moim przypadku. ;) I szybko odnawia się moc nawet. :D

Opublikowano

Grałem Vanguardem Asari z M 8-Mściciel i jakoś nie przypadł mi do gustu,ale ta szarża biotyczna aż zachęcia nim do grania

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...