Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] ** Minecraft-SMP ** (RPG) - najlepszy serwer RPG w Polsce

cxxus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

20859365561594220454.png

Chcesz zagrać na serwerze z autorskimi pluginami pisanymi od zera? Wystarczy, że się zarejestrujesz naszej stronie.

Serwer został tak skonstruowany, aby nowy gracz mógł czuć się dobrze. Posiadamy dwie frakcje, do których można dołączyć przez zgłoszenie się do lidera danej frakcji.

Kiedy wejdziemy na nasz serwer zespawnujemy się w ratuszu, który jest połączony z komisariatem. W komisariacie można zgłaszać milicjantom złodziei, którzy nas okradli. Przed ratuszem znajduję się targ, na którym gracze będą mogli wymieniać się przedmiotami. Jednak co sobotę, także administracja będzie sprzedawać itemy.

78036306393975822959.png

Frakcje to:

- Milicja

- Złodzieje

43802303926315877988.png

GameMode serwera został napisany przez Przemek_, dzięki współpracy z członkami społeczności Bukkit.org.

Staramy się, aby nasz serwer był innowacyjny, zaczynając od strony internetowej, a kończąc na własnych komendach oraz opcjach.

Dzięki API pluginów takich jak WorldGuard czy LWC, stworzyliśmy wiele rozmaitych opcji dla członków frakcji, przypuśćmy otwieranie skrzynek dla członków organizacji przestępcznych. Milicja także ma komendy, między innymi /namierz, dzięki czemu możemy namierzyć gracza, jednak tylko wtedy, gdy jest oddalony od nas o maksymalnie 1000 kratek, jego pozycja zaznacza się na kompasie, dzięki czemu wygląda to bardziej realistycznie.

Dodatkowo na naszym serwerze, gdy jesteś głodny - nie umierasz, jednak masz zakazane funkcje np. kopanie kilofem, zbieranie drewna.

07200523491749397429.png

Na naszym serwerze panuje kilka zasad.

1. Nie używamy cheatów, X-Ray'a i innych programów wspomagających grę. Jednak modyfikacje typu OptiFine czy Rei's Minimap są dozwolone.

1a. Wszelkie osoby próbujące dokonać oszustwa administracji zostaną zbanowane bez możliwości odwrotu.

1b. Apelować od kary za cheat można po miesiącu.

2. Mamy prawo do zarejestrowania tylko 1 konta.

3. Gracz będący w przeszłości złodziejem, nie może dołączyć do milicji.

4. Wieśniak ma prawo do działki 15x15, za którą musi płacić czynsz w wysokości 400$ tygodniowo, każda wpłata będzie rejestrowana, gdy gracz nie zapłaci czynszu, działka jest "równana z ziemią", po prostu wyzerowana i może ją kupić inny gracz.

5. Gdy gracz dojdzie do frakcji, jego działka zostaje wyzerowana i aby dostać działkę w stanie "służbowym", musi uiścić opłatę w wysokości 6.15zł SMS.

6. Wypłaty we frakcjach, zależą od lidera, lider co dziennie otrzymuje ustaloną kwotę, jednak jak ją rozdzieli, zalezy tylko od niego.

7. Lider frakcji ma obowiązek płacić "opłatę" za frakcję w wysokości [ilość członków * 80] tygodniowo. W innym wypadku lider zostanie zdjęty, a specjalna komisja przydzieli odpowiedniego nowego lidera.

8. Lider dostanie okręśloną ilość wyposarzenia dla swojej frakcji i to on zdecydcuje jak i komu je rozda.

--------------------------------------------------------------------------------

96943644523209950080.png

IP serwera jest już znane, jednak zostanie podane dopiero w chwili startu.

Aby dołączyć do serwera, należy zarejestrować się na specjalnie przygotowanej do tego stronie [podana niżej], gdy to zrobimy, wystarczy się zalogować.

Dzięki owej stronie, możemy także zakupić VIP lub prawo do działki. Działki będą nadawane we wsiach.

63090035135978900058.png

http://www.youtube.com/watch?v=SzCyaLAcV50

Więcej :

Oficjalna data startu : Piątek (11/05/2012) o godz.17:00!

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

Zapowiada się całkiem nieźle

aczkolwiek regulamin zakazuje podawania linków

c0a083870cbcff376202a67662460502.jpg

"Na wojnę nie idzie się po to, by zginąć za ojczyznę, tylko po to, aby jakiś inny sukinsyn zginął za własną"

Hals von Tasseninck, Wielki Książe Ostlandu

Opublikowano

No w sumie mapa jest już prawie gotowa:

- Ratusz

- Komisariat

- Targ

- Miasto

Jeszcze musimy dopracować plugin dla milicji i możemy startować.

24722744149628408408.png

Opublikowano

zgłosiłem podanie o lidera milicji na pw do Jongju22 - Admi

aha i mam jeszcze jedno pytanie : jaki to texturepack w tej prezentacji z wytrychem?

Mój Nowy Nick to : GnomcioPL

Konto na MPCForum Ktos mi zajął -,- :D

Opublikowano

Przed startem serwera. Jak będzie więcej zgłoszeń.

Reklamujcie tą reklamą na innych forach.

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

Temat zaktualizowany. Chciałbym aby więcej osób zgłaszało się na liderów - bez was nie ruszymy!

Opublikowano

Kotkowski, napisz na PW jak będziesz prowadził frakcję i trochę o tobie.

Opublikowano

Macie jakieś pomysły dot. złodziei, milicji, wieśniaków? A może samego skryptu? Piszcie!

Opublikowano

Closed Beta :

Hamachi :

Sieć : ^Closed-Beta^

Hasło : 12345

Kto się zmieści w sieci, zapraszam :-)

IP: 5.220.195.7

---

Opublikowano

W opisie serwera zaóważyłem 0 % RPG, to jest czysty RolePlay..

Czy już administracji trzeba tłumaczyć do czego słóżą poszczególne skróty ?

RPG - levelowanie

RolePlay - Gracze dzielą się na role i grają (milicja i bandyci)

Poza tym, serwer typu "zapłać, a będziesz lepszy".

Nie zagram.

Opublikowano

Co? Zapłać a będziesz lepszy, znajdź fragment.

Zresztą serwer nawet jeśli to musi się opłacać, ja milionerem nie jestem, przepraszam bardzo.

Cd. skrótów - tak nie znam ich, bo są idiotyczne.

RPG = Role Playing Game

RP = Role Play

Niech mi ktoś wytłumaczy co się różni. Cd. levelowania, takie rzeczy też znajdą się w naszym skrypcie, ludzie spokojnie.

Closed Beta :

Hamachi :

Sieć : ^Closed-Beta^

Hasło : 12345

Kto się zmieści w sieci, zapraszam :-)

IP: 5.220.195.7

---

Opublikowano

Jest odpalony, ale już lecę.

-----

Zapraszam do wpisywania się na przed premierową whiteliste.

Opublikowano

Dopisuje sie do WhiteListy, Nick : GnomcioPL

i odpal serwa

Mój Nowy Nick to : GnomcioPL

Konto na MPCForum Ktos mi zajął -,- :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...