Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

1v1 Riven

masterfcb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

rammusa nikt nie wezmie na linie, a nasus jest kontrowany hard przez riven min. dlatego ze jego slow tak naprawde nie slowuje jej w 100% dzieki skokom

Akurat nie powiesz mi , że rammus jest słaby na 1on1 bo wiem co mowie na eslu gram nim przeważnie i wygrywam częsciej :)

W MOIM SERCU TYLKO METIN I INNI CZAROWNICY

TOP 2 CZARODZIEJ

Opublikowano

Dobrej riven nic nie kontruje, sa championy ktore moga utrzymac normalnie linie ale nie kontruja jej

Urgot może być spoko bardzo dobrze będzie ją harrasował ogólnie on ma bardzo mocne early.Ktoś tam pisał ,że olaf imo NIE.Ja grając vs olaf lubie brać riven ten true dmg staramy się złapać w naszą tarcze i już nas tak nie zaboli riven na 6-11lvl+ ma lepszy dps od olafa.Gp też łatwo można pojechać ,bo wymiany na pewno nie wytrzyma on chce harrasować z Q?Podlatujemy E-aa stun i można dodać kombo z Q.I jego harras staramy łapać tarczą.Imo lee sin może da rade jak ogarnięty dolatuje z Q wracamy W do miniona (jak riven nas złapie stunem to może nie być miło).

Kto tu się w ogóle wypowiada. Riven nic nie skontruje? U made my day! Uśmiałem się^^. Picki podane wyżej przeze mnie, ale żeby nie było to bez ad carry weźmiemy prawdziwych "solo toperów". Rene ją dosłownie zje - ubije/wyśle do bazy conajmniej kilka razy. Olaf dokładnie to samo, a maxowanie E to głupota, owszem można bo sprawdza się, ale nie zawsze. Mając Q i W zadaje się wielki dmg, można harrasować z daleka i jednocześnie leczyć się o spore ilości, a tego riven w early nie może, do czasu zakupu takiej latarni np.

W skrócie Riven < Olaf/Rene, a to nie wszyscy solo toperzy którzy z Nią moga wygrać. Nie wprowadzać ludzi w błąd, nie wiem jak Wy chcecie podejść do ad carry z escape mechanizmem, lub do olafa maxującego Q. Nawet jeśli to zrobicie to zanim dojdziecie będzie wystawieni - ja tak robię, jak już leci na Nas, to będzie zmuszony walczyć w chmarze naszych creepów(a to co robią na linii w early boli), a więc wymiana tym bardziej będzie nie na Waszą korzyść i nie ważne czy mowa tu o ad carry czy solo toperach których wymieniałem.

Opublikowano

Wszystko co ma rud, stun czy dobry slow ją zatrzyma może być morgana, olaf, może nawet ashe bo riven do nie nie doskoczy, oczywiście brand

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Jeśli grasz przeciw Riven to polecam przeczekać early a jeżeli chcesz ją skontrować to polecam Fiore gdyż ma od niej więcej AD w early

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...