Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

1v1 Riven

masterfcb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
https://docs.google.com/spreadsheet/lv?hl=en_US&key=0AqzKxo_kFrKtdF9HZVYxd25xQlR6OGhJNk04bWJxV2c&hl=en_US&f=true&noheader=true&gid=0

tu masz counter picki a na solomid albo mobafire znajdz build :D

Opublikowano

Bierz ryze/morganę. Jak Riven nie może skakać to już nie jest taka dobra ;)

Ogólnie postać ze skillem który ją zatrzyma.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Rene, Olaf, z ad carry przede wszystkim graves, cait i vayne. A tak to wszystko co może ją zanękać z daleka, riven nie posiada gap closera poza mini dashami.

Opublikowano

Hmm, polecam lux. Grałem kiedyś 1vs1 i jak skok robiła, klatka + combo = ona nie ma pół hp, ja nie mam 1/5 hp ;)

Opublikowano

zaden ad/ap carry nie kontruje riven moze poza kennenem a takto olaf, udyr, ww i nidalee

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

gragas jest na nią bardzo dobry.

lol? nie sądze.

z tego co wiem to garen jeszcze ją kontruje.

watpie ze jakis ad carry skontruje rivena ;c wystarczy ze kupi troche armora, przesunie sie do was szybko ze skilla pusci combo i nie macie pol hp, sam gram rivenem wiec wiem ze ciezko go skontrowac. moze jedynie caitlyn ze swoim duzym range robic mu troche problemow

Opublikowano

Bez żadnego problemu lee sin :P

Powyższy post to jeden z najbardziej elokwentnych i wysublimowanych wpisów na tym forum. Zastanów się 10 razy, nim się do niego odwołasz, oraz ciesz się wiedzą płynącą z niego.

Opublikowano

Vayne, jak podejdzie to E, jak podejdzie po raz drugi to Q do tyłu, trzeciego podejścia nie będzie <3

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

lol? nie sądze.

z tego co wiem to garen jeszcze ją kontruje.

watpie ze jakis ad carry skontruje rivena ;c wystarczy ze kupi troche armora, przesunie sie do was szybko ze skilla pusci combo i nie macie pol hp, sam gram rivenem wiec wiem ze ciezko go skontrowac. moze jedynie caitlyn ze swoim duzym range robic mu troche problemow

to jest chyba ona ^^

Rammus [100] Caitlyn

Hejo

Opublikowano

Tak, idźcie na topa ad carry, żeby "countrować"(bo to i tak się pewnie nie uda) solotopera, a później miejcie squishy team bez cc. Na Riven na topa jest dobry renekton, oraz zawsze jak grałem przeciwko niej gp to nie miałem problemu, myślę, że olaf oraz rumble też by sobie poradzili.

Opublikowano

Wielkie spece się znalazły? Tak się składa ze grałem sporo riven, jak i przeciwko niej. A ad carry na topie jest viable - farmiąc robią sieczkę w late, radzę spróbować a potem się wypowiadać. A ze riven nie posiada gap closera to i we wczesnych fazach gry dostanie od takiego carry.

Opublikowano

Przyłączę się do paru głosów i powiem Olaf. Wystarczy wytrzymać z nią 3 pierwsze lvl. W okolicach 7-10 lv. Olaf ma najmocniejszy dmg dzięki swojemu piorunowi, który oczywiście powinniśmy maxować. Jeżeli owa Riven jest ogarnięta to zapewne dokupi szybko healha, jeśli nie no to cóż - lepiej dla Ciebie.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Dobrej riven nic nie kontruje, sa championy ktore moga utrzymac normalnie linie ale nie kontruja jej

Opublikowano

Urgot może być spoko bardzo dobrze będzie ją harrasował ogólnie on ma bardzo mocne early.Ktoś tam pisał ,że olaf imo NIE.Ja grając vs olaf lubie brać riven ten true dmg staramy się złapać w naszą tarcze i już nas tak nie zaboli riven na 6-11lvl+ ma lepszy dps od olafa.Gp też łatwo można pojechać ,bo wymiany na pewno nie wytrzyma on chce harrasować z Q?Podlatujemy E-aa stun i można dodać kombo z Q.I jego harras staramy łapać tarczą.Imo lee sin może da rade jak ogarnięty dolatuje z Q wracamy W do miniona (jak riven nas złapie stunem to może nie być miło).

Opublikowano

Vayne, jak podejdzie to E, jak podejdzie po raz drugi to Q do tyłu, trzeciego podejścia nie będzie <3

Spróbowałem i muszę Ci przyznać że jadłem tą riven na 2-3 hity kryty po 900 nawet jak pancerz miała :D (last whisper, runy i heyaah!)

Opublikowano

Weź Rammusa tylko złoż tam troche na armora no i troszq na damage zebyś coś bił tej Riven :D

Albo też mozesz wziąć Nasusa :D

W MOIM SERCU TYLKO METIN I INNI CZAROWNICY

TOP 2 CZARODZIEJ

Opublikowano

Weź Rammusa tylko złoż tam troche na armora no i troszq na damage zebyś coś bił tej Riven :D

Albo też mozesz wziąć Nasusa :D

rammusa nikt nie wezmie na linie, a nasus jest kontrowany hard przez riven min. dlatego ze jego slow tak naprawde nie slowuje jej w 100% dzieki skokom

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...