Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hackowanie golda i gold sellerzy

Wamaputsu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@up No są ale nie wszystkie np.:

-PetAutoCraft

-PetInfo

-Fusion (dozwolony w granicach rozsądku)

I pewnie jeszcze wiele innych...

Tych akurat nie używam :)

Najbardziej używam

zBag i QuestTracker :) I pare innych :)

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Te które wymieniłeś są jak najbardziej legalne. Nielegalne są tylko te które wykonują za nas czynności gdy my nie jesteśmy w pobliżu komputera. Czyli coś takiego jak bot.

Opublikowano

Te które wymieniłeś są jak najbardziej legalne. Nielegalne są tylko te które wykonują za nas czynności gdy my nie jesteśmy w pobliżu komputera. Czyli coś takiego jak bot.

Aha :) Czyli TWÓJ Bot jest NIElegalny :D

Opublikowano

To podaj jakąś grę gdzie są legalne.

Nie będę podawał, ACTA Patrzy :)

Ale uwierz, w niektórych grach/serverach są legalne :)

Np Servery (OFICJALNE) gdzie jest zwiększony exp można bocić ;)

Opublikowano

Ja chciał bym napisać apropo Goldsellerów bo widzę że wyszła tu spekulacja ale zaraz te wasze spekulacje wybije wam z głów .

Mianowicie Ci wasi gold sellerzy to nikt inny jak gracze z top 100 na karzdym servie.

Z kąd wiem ? Po prostu jak grałem na Saoraid znałem typka co sellał golda sam od niego brałem raz 10kk bo mi brakowało (dawno to było).

Był to typ z eq na każda inste dropił PRO staty (a ich ceny na AH były b. wysokie więc teraz wiadomo z kąd maja kase) był w top gildii więc miał pt kiedy chciał i nowe DUNGI nie sprawiały problemów (po 2-3 run'ach miał około 10-15kk za staty na AH ) a dziennie chodzili conajmniej z 10 razy .

Każdy seller dba o bezpieczeństwo dlatego ma 3 jak nie 4 konta z których przekłada kasę a dzieje się to tak " Głowna Postać -> noob1 -> noob2 -> Seller "

Ilość kont jest różna i lvle maja różne czasem bywa tak że ktoś znajomy bierze kase (zazwyczaj to cała gildia sella kase na allegro więc kasa przekazywana jest od kliku osób dla zwiekszenia bezpieczeństwa) A jak cała gildia sell to Wyjaśnia takie duże sumy (Apropo gildii jak pisałem gildia jest PRO)

Nie ma czegoś takiego jak te bugi -.- To pierdoły słyszane raz tu raz tam -.- Boty to malutki zysk -.-

Apropo jeszcze tego bo maja postacie na każdym serwie z pro eq (jak sellaja GOLDA w takich ilościach to maja kase na zrobienie eq na każdym servie dla całej gildii)

Tak więc żeby zostać sellerem trzeba mieć zgrana ekipę dużo wolnego czasu i przynajmniej 10k PLN na EQ dla całej gildii (Zwróci się po około 2 miesiącach i po czym tylko czysty zysk)

Troszku chaotycznie ale mam nadzieję że wyjaśniłem co i jak.

Opublikowano

@up Skąd*

Boty dają mały zysk ? hahaha :D jak zrobisz 5 altów na min 50 i zaczniesz nimi bocić na cerberach to masz dziennie 50kk lub więcej to tylko o połowe mniej niż jak ty tu opisałeś koksy... Więc nie mów że na botach nie da się zarobić... Na dodatek nie musisz nic robić. Nie musisz być koksem i mieć zarąbistą gildie by zarobić. Wystarczy czas chęci i dobry sprzęt.

Opublikowano

Ja chciał bym napisać apropo Goldsellerów bo widzę że wyszła tu spekulacja ale zaraz te wasze spekulacje wybije wam z głów .

Mianowicie Ci wasi gold sellerzy to nikt inny jak gracze z top 100 na karzdym servie.

Z kąd wiem ? Po prostu jak grałem na Saoraid znałem typka co sellał golda sam od niego brałem raz 10kk bo mi brakowało (dawno to było).

Był to typ z eq na każda inste dropił PRO staty (a ich ceny na AH były b. wysokie więc teraz wiadomo z kąd maja kase) był w top gildii więc miał pt kiedy chciał i nowe DUNGI nie sprawiały problemów (po 2-3 run'ach miał około 10-15kk za staty na AH ) a dziennie chodzili conajmniej z 10 razy .

Każdy seller dba o bezpieczeństwo dlatego ma 3 jak nie 4 konta z których przekłada kasę a dzieje się to tak " Głowna Postać -> noob1 -> noob2 -> Seller "

Ilość kont jest różna i lvle maja różne czasem bywa tak że ktoś znajomy bierze kase (zazwyczaj to cała gildia sella kase na allegro więc kasa przekazywana jest od kliku osób dla zwiekszenia bezpieczeństwa) A jak cała gildia sell to Wyjaśnia takie duże sumy (Apropo gildii jak pisałem gildia jest PRO)

Nie ma czegoś takiego jak te bugi -.- To pierdoły słyszane raz tu raz tam -.- Boty to malutki zysk -.-

Apropo jeszcze tego bo maja postacie na każdym serwie z pro eq (jak sellaja GOLDA w takich ilościach to maja kase na zrobienie eq na każdym servie dla całej gildii)

Tak więc żeby zostać sellerem trzeba mieć zgrana ekipę dużo wolnego czasu i przynajmniej 10k PLN na EQ dla całej gildii (Zwróci się po około 2 miesiącach i po czym tylko czysty zysk)

Troszku chaotycznie ale mam nadzieję że wyjaśniłem co i jak.

10 Tysiecy Złotych na EQ? ...

Opublikowano

@cyc232

fakt niektóre top gildie sprzedają golda , ale jak wytłumaczysz ze 1 gold seller z allegro ma golda na 3 serwerach ?

Wierzysz w czary? Masz czar goryczy wypij. 

Wierzysz w dary? Masz dar pierdol czary idź z tym ...

Opublikowano

To chyba jednak boty:)

Innego wytłumaczenia nie widzę. Bo kiedy miałby czas i zaplecze grać na trzech serwerach jednocześnie topowymi postaciami?

Siema Eniu;)

Opublikowano

Są/były dziury w grze, które umożliwiły jakoś zdobycie golda w nielegalny sposób. Jeszcze kilka miesięcy temu na allegro jak wpisywałem runes of magic w wyszukiwarce to na 2 strony aukcji jakieś 40% to były aukcje z goldem i to nie po kilka kk ale po kilkadziesiąt kkk, 1 gold seller oferował zawsze golda na 2 serwerach. Niemożliwe ze był to zarobiony gold za sprzedawanie itemow czy też farmienie ks'a a cerberów jeszcze wtedy nie bylo. Nawet na oficjalnym forum był temat na ok 200 stron gdzie ludzie dyskutowali na temat lewego golda, teraz już nie ma tego tematu albo nie potrafię go znaleźć.

"Runes of Magic 500kk Saoraid Cath Perun" nagłówek jednej z aukcji.

Opublikowano

Ja jak kończyłem grac to większość golda na allegro była legalna i 1kk stał jakoś 4-5 zł, sam jak odchodziłem sprzedałem koledze 30kk golda po 3zł za 1kk. Z tego co się orientuje to frogster prawie nic nie zrobił a jak dostaniesz teraz jakaś większą gotówkę na pocztę to możesz się spodziewać bana. :) Większe prawdopodobieństwo jest dostać bana za używanie addonów jak za lewego golda czy bocenie. Poczytaj sobie forum roma :) Na pw wysłalem Ci wiadomość z linkiem do tematu na oficialnym forum gdzie ludzie własnie rozmawiaja na temat handlu złotem :)

"Pracujemy nad problemem"... "problem jest złożony"... "prosimy o cierpliwość" ....

A tymczasem codziennie pojawiają się w serwisach aukcyjnych oferty, proponujące zakup po 250kk golda. W ilości... 999 paczuszek.

Wiesz, ile tego jest Kondoo? 249 miliardów golda. DZIENNIE. Tylko z jednej aukcji.

Albo zamknijcie serwery i zróbcie śledztwo, albo dajcie sobie spokój już z tą grą.

Macie EXPLOIT na golda, który to gold jest produkowany HURTOWO.

249 kkk golda z 1 aukcji a był czas gdzie tych aukcji bylo po 20-30. Niemożliwe jest zarobic tyle golda ze sprzedaży itemow czy farmienia ks albo cerberów :)

Opublikowano

No dzięki..

Źle to wygląda..

Grałem w Roma jakoś od sierpnia do Grudnia 2011 ale nie słyszałem o tym...

Siema Eniu;)

Opublikowano

Ja grałem w roma od początku powstania serwera Cath i najlepsze co bylo w tej grze to max 55 lvl i instancje Hoto Ori HoS ZS i DL i itemy z bossów z brudami :)

Opublikowano

Za moich czasów już nikt tam nie chodził;)

Niestety tak już jest że gry MMO na początku, gdy zaczynamy grać mają klimat i jesteśmy zafascynowani;)

Potem nadchodzi rutyna, farmienie i wyścig szczurów...

Siema Eniu;)

Opublikowano

Są/były dziury w grze, które umożliwiły jakoś zdobycie golda w nielegalny sposób. Jeszcze kilka miesięcy temu na allegro jak wpisywałem runes of magic w wyszukiwarce to na 2 strony aukcji jakieś 40% to były aukcje z goldem i to nie po kilka kk ale po kilkadziesiąt kkk, 1 gold seller oferował zawsze golda na 2 serwerach. Niemożliwe ze był to zarobiony gold za sprzedawanie itemow czy też farmienie ks'a a cerberów jeszcze wtedy nie bylo. Nawet na oficjalnym forum był temat na ok 200 stron gdzie ludzie dyskutowali na temat lewego golda, teraz już nie ma tego tematu albo nie potrafię go znaleźć.

"Runes of Magic 500kk Saoraid Cath Perun" nagłówek jednej z aukcji.

1.no to widać że ten gold to jakiś poważny biznes niespodziewałem sie tyle golda po kkk? czy z tej gry już zrobiło sie dno i chodzi tu tylko o robienie realnych pieniedzy?

2. Czy ktoś kiedyś dowiedział sie jak oni taka kase robią?

Ja jak kończyłem grac to większość golda na allegro była legalna i 1kk stał jakoś 4-5 zł, sam jak odchodziłem sprzedałem koledze 30kk golda po 3zł za 1kk. Z tego co się orientuje to frogster prawie nic nie zrobił a jak dostaniesz teraz jakaś większą gotówkę na pocztę to możesz się spodziewać bana. :) Większe prawdopodobieństwo jest dostać bana za używanie addonów jak za lewego golda czy bocenie. Poczytaj sobie forum roma :) Na pw wysłalem Ci wiadomość z linkiem do tematu na oficialnym forum gdzie ludzie własnie rozmawiaja na temat handlu złotem :)

"Pracujemy nad problemem"... "problem jest złożony"... "prosimy o cierpliwość" ....

A tymczasem codziennie pojawiają się w serwisach aukcyjnych oferty, proponujące zakup po 250kk golda. W ilości... 999 paczuszek.

Wiesz, ile tego jest Kondoo? 249 miliardów golda. DZIENNIE. Tylko z jednej aukcji.

Albo zamknijcie serwery i zróbcie śledztwo, albo dajcie sobie spokój już z tą grą.

Macie EXPLOIT na golda, który to gold jest produkowany HURTOWO.

249 kkk golda z 1 aukcji a był czas gdzie tych aukcji bylo po 20-30. Niemożliwe jest zarobic tyle golda ze sprzedaży itemow czy farmienia ks albo cerberów :)

249kkk golda no nie mam słow....... wogóle jest sens dalej grać w RoM-a?

Opublikowano

Teraz żeby zrobić postać od początku gotową a każda instancje to trzeba wydać, tak jak ktoś wyżej napisał nawet 10k zł albo więcej, wiec w tej grze zawsze chodziło o kasę :)

Opublikowano

Teraz żeby zrobić postać od początku gotową a każda instancje to trzeba wydać, tak jak ktoś wyżej napisał nawet 10k zł albo więcej, wiec w tej grze zawsze chodziło o kasę :)

W każdej grze chodzi o kasę. Nikt dla przyjemności gry nie robi. ;)

rydah for life

Opublikowano

W każdej grze chodzi o kasę. Nikt dla przyjemności gry nie robi. ;)

Dokładnie;)

RoM niby darmowy ale diamenty i IS to podstawa;/

Nawet żeby przedmiot używany odkupić trzeba go odpisać czyli wydać kasę na diamenty ;/

Siema Eniu;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...