Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]Możliwość pobierania pliku tylko z poziomu strony.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak zrobić żeby można było pobrać plik tylko z poziomu strony?

Np. Mam stronkę, po zalogowaniu można obejrzeć film, jest flash, w tym samym katalogu ten film oczywiście co flash go odpala.

Ale i tak jak ktoś przed zalogowaniem zna adres do filmu, wklepie w pole adresu przeglądarki i odrazu może go pobrać.

Potrzebuję mieć tak zrobione, żeby to nie było możliwe, jedynie żeby można go było obejrzeć na stronie po zalogowaniu.

Opublikowano

Działasz na zwykłym szablonie HTML?

Skorzystaj z CMS'a, w nim ustawisz uprawnienia, że tylko zalogowani, bądź premium użytkownicy będą mogli wejść do danej zakładki, i pobrać film. Możesz również skorzystać z czegoś takiego jak ukrywanie treści dla gości. Czyli ktoś wejdzie na mojeekstrafilmy.pl/shrek2/index.php i zobaczy pisemną recenzję, a, żeby pobrać film, musi powiedzmy zapłacić, bądź jak wyżej wspomniałem zalogować się/zarejestrować.

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

No ale właśnie mi nie chodzi o CMS.

Tylko do już istniejącej strony potrzebuje dodać takie cuś.

Tylko no nie wiem jak to zrobić.

Po prostu chcę żeby BEZPOŚREDNIO nie można było ściągać ani obejrzeć filmu bo się wpisze jego adres w oknie przeglądarki.

Chcę żeby strona po zalogowaniu musiała pośredniczyć w tym, bez zalogowania nie obejrzysz, nie pobierzesz.

Opublikowano

Musisz mieć bazę mysql i skrypt php.. jeśli masz już skrypt rejestracji i logowania to musisz dodać to

session_start();
$tabela = 'rejestracja';
if (isset($_SESSION['login'])) {
echo '<h3><font color="green">Jesteś zalogowany jako: '.$_SESSION['login'].'</h3></font>';
}else {
echo '
  <form action="logowanie.php" method="post">
  <input type="hidden" name="wyslane" value="TRUE" />
  <p>Login: <input type="text" name="login" /></p>
  <p>Hasło: <input type="password" name="haslo" /></p>
  <p><input type="submit" value="zaloguj" /></p>
  </form>
';
}

W pierwszym echo widzimy to po zalogowaniu się w drugiem echo jest to co widzi nie zalogowany... podmień sobie treść i już... i jeszcze nazwę tabeli w bazie danych...

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Ale teraz pojechałeś.

Człowieku czy ja tutaj mówie o logowaniu czy rejestracji?

Ogarnij.

Ja tutaj piszę o dostępach do plików.

Opublikowano

Ale teraz pojechałeś.

Człowieku czy ja tutaj mówie o logowaniu czy rejestracji?

Ogarnij.

Ja tutaj piszę o dostępach do plików.

Najlepsze możliwe wyjście.

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Co ty mi tutaj pociskasz.

Jakie wyjście?

Chyba na tekst...

Bo tak normalnie to sobie możesz ten film flv pobrać bez rejestracji, wystarczy że znasz jego adres na serwerze.

Więc nie pierdziel od rzeczy.

Może i najlepsze z możliwych, ale tych które znasz.

To widać mało znasz...

Opublikowano

Skoro masz tak wysokie pojęcie to, dlaczego sam tego nie zrobisz, tylko prosisz o gotowe rozwiązania na forum?

Nie lubię ludzi, którzy potrafią oczerniać za pomoc w temacie, o którym nie mają pojęcia.

Ale szkoda, że nie mam już tutaj moda. :c

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Panie co ty pierdolisz.

Sam nie masz pojęcia.

Jak myślisz że logowanie załatwi problem z flv czy rar na serwerze to jesteś ktoś ci kity nawciskał.

Dlatego kurwa nie masz moda. Zero myślenia.

Jak nie mam pojęcia.

Zanim kurwa napisalem temat to chyba z 2 godziny sam probowalem jakos zaradzić.

Tak to jest jak napiszesz kurwa temat na mpc forum.

Sami hejterzy odpisują, i ja oczerniam?

Jakbyś sie zastanowił co mi tu kurwa piszesz i czy mi pomożesz zanim to napisałeś to nie musiałbym pisać że ŹLE MYŚLISZ, TO NIE DZIAŁA.

JAKIE TO OCZERNIANIE?

To zwyczajna krytyka.

Nie umiesz pomóc?

NA HUJ nabijasz se posty?

Proste...

/AceBoy: Hej, hej. Pohamuj się z emocjami. Nie jest to mile widzane.

Opublikowano

Sprawdź, czy użytkownik jest zalogowany, tzn. czy sesja istnieje. Gdy sesja nie będzie istniała, a on wklepie w przeglądarkę ten adres, napisz jakąś informację, że musi być zalogowany...

Poza tym, po co tak bluzgasz na wszystkich i się złościsz? Chciał chłopak pomóc, tylko po prostu nie trafił w to, co na myśli miałeś, a Ty już na niego naskakujesz...

Opublikowano

No może sie troche zdenerwowałem, ale sam wpierw napisał że nie lubi ludzi którzy nie wiedzą o czym piszą.

Sam nie napisał na temat, a po za tym skąd wie co ja wiem? Co robiłem przed założeniem tematu? Jeżeli uraziłem to przepraszam...

Btw. ale co sesja.

Przecież normalnie jak wklepujesz adres strony do pliku .flv to odrazu się otwiera okienko gdzie zapisać plik na dysku.

To nie .html czy .php gdzie możemy regułki robić.

Dlatego chcę zablokować możliwość bezpośredniego downloadu... :)

Opublikowano

Htaccess robisz rewrite flv na php i sam obsługujesz wyrzucanie plików.

Whats the problem ?

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano

Ale jaki htacces rewrite?

Bo ja próbowałem, to w htaccess mogłem tylko dostępy ustawić, z jakiego IP.

No i jeszcze htpasswd, ale tam miałem tak że np. na plik.

To po wpisaniu loginu i hasła.

No ale to mi właśnie nie pasuje, bo ktoś zarejestrowany może podać login i hasło komuś i ma dostęp.

Nie wiem może coś pominąłem...

Rozwiniesz swoją myśl?

Opublikowano

if($_session['sesja_logowania'])

{

if($_post['klikniecie'])

{

<a href="plik.roz" >Kliknij aby pobrać</a>

}

}

else

{

echo' Zaloguj się aby pobrać plik ';

}

WRMYV gb pmlgnfm gb manpm mr znzl mr fboą qbmb jfcbyartb hzvrzl ebg gemlanfpvr

Opublikowano

Kalafior, co to ma być?

Weźźźźźźźźźźź.

Kolejny sobie posty nabija.

Po huj ktoś ma być zalogowany żeby pobrać ten plik skoro może po prostu bezpośrednio wpisać jego adres w polu adresu.

Czytaj temat, i posty.

Bo widać tematu nie znasz i mi z jakimś tutaj a href wyjeżdżasz ; d...

Widać tylko Wrotek może wiedział jak rozwiązać problem. Bo inni to se chyba tylko posty nabijają.

Opublikowano

Jak zrobić żeby można było pobrać plik tylko z poziomu strony?

Np. Mam stronkę, po zalogowaniu można obejrzeć film, jest flash, w tym samym katalogu ten film oczywiście co flash go odpala.

Ale i tak jak ktoś przed zalogowaniem zna adres do filmu, wklepie w pole adresu przeglądarki i odrazu może go pobrać.

Potrzebuję mieć tak zrobione, żeby to nie było możliwe, jedynie żeby można go było obejrzeć na stronie po zalogowaniu.

Nie rozumiem, o co ci chodzi? Czytam pierwszy... drugi... trzeci raz i ledwo cię zrozumiałem, ale obawiam się że nie do końca.

Kalafior122 dobrze przestawił ci jak to ma wyglądać, ten skrypt jest zgodny z twoim opisem, tak samo jak CODER_BEST.

Może ustaw chomdy?

Oferuję moje usługi webdeveloperskie (HTML, CSS, JavaScript (jQuery, AJAX!), PHP, MySQL, PERL).

Więcej pod PM.

Opublikowano

No ale jak nie rozumiesz.

Dam przykład.

Jest strona.

www.umc.pl/

Po zalogowaniu masz zakładkę z flashem który odtwarza film

br.flv

A więc możesz go obejrzeć po zalogowaniu z flasha w zakładce.

Ale na huj skoro możesz wpisać

www.umc.pl/br.flv

I zacznie się download, BEZPOŚREDNIO plik filmowy zostanie pobrany na komputer.

Logowanie tutaj nie wystarczy.

I właśnie szukam odpowiedzi, co jeszcze muszę zrobić.

Aby flash miał dostęp do pliku, mógł o odtworzyć i wgl. ale bezpośrednio, bez tego flasha, bez logowania nie będzie można pobrać tego filmu na dysk ani go odtworzyć...

Opublikowano

Jakie kurw... chmody, czy wy w ogóle rozumiecie problem ?

Ok patrz, w htaccessie robisz prosta regułę która robi rewrite z pliku flv na np flash.php w tym momencie jeżeli otworzysz jaki kolwiek plik flv, otworzy Ci sie zamiast niego flash.php. Sprawdzasz czy ktoś ma dostęp i jeżeli tak, to wczytujesz zawartość pliku flv (np. file_get_contents()) I ustawiając wcześniej odpowiednie headery, echujesz zawartość pliku.

Idee juz masz, szczegóły sobie dogooglasz

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...