Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Nowe statki

Tali’Zorrah

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,

mam pytanie odnośnie nowych statków.

Zastanawiam się nad kupieniem Spearhead,

włożył bym mu niewidkę (z minimapą) i puścił bym

go na bocie na bitkach. I tu teraz pytanie, czy ta moc

trwa jakiś czas, czy tylko jak zaatakuję, to zdejmuje niewidke,

oraz, czy opłaca się w ogóle kupować ten statek?

Mógłby ktoś jeszcze mi opisać 2 pozostałe statki,

oraz do czego się nadają i czy warto je kupić.

­Keelah se'lai

Opublikowano

Jak długo będę zamaskowany, jeśli aktywuję umiejętność ?Perfekcyjny kamuflaż??

O: Tak długo, jak długo czas działania tej umiejętności się nie skończy, dopóki nie zaatakujesz innego statku lub jeśli nie zaczniesz zbierać skrzynek lub surowców.

więdz nie nadaje sie pod bota. Według mnie nie opyla sie kupować tego statku bo jest nie wiele szybszy od Vegi a raczej niczego tym nie ubijesz

Citadel

Pytanie: Czy mogę mieć 2 rodzaje rakiet w mojej wyrzutni rakiet?

Odpowiedź: Nie, do obu wyrzutni ładowany jest ten sam rodzaj rakiet.

P: Mam 2 wyrzutnie rakiet na moim statku Citadel, dlaczego więc ładowanie rakiet trwa tak długo?

O: Ponieważ wyrzutnie ładują rakiety po kolei, a więc jeśli masz 2 wyrzutnie tego samego rodzaju, ich załadowanie potrwa dwa razy dłużej.

P: Czy mogę mieć wyrzutnię kupioną za kredyty i za uridium jednocześnie?

O: Tak.

-> Przyciągnij atak

P: Czy wrogowie będą musieli cały czas strzelać, jeśli aktywuję umiejętność ?Przyciągnij atak??

O: Nie, mogą zaprzestać swoich ataków, ale nie mogą kierować swoich ataków w stronę innych statków lub NPC tak długo, jak długo ta umiejętność jest aktywna.

P: Czy mogę przerwać działanie efektu tej umiejętności, jeśli wpływa ona na mnie w jakikolwiek sposób?

O: Tak, możesz anulować ten negatywny efekt za pomocą EMP. Jednak dotyczy to tylko Ciebie, a nie całej grupy. Także w przypadku, gdy Citadel zostanie w jakiś sposób zniszczony lub jeśli dokona skoku, efekt ten skończy się.

P: Czy umiejętność ?Przyciągnij atak? wpłynie także na P.E.T.a?

-> W drogę!

P: Czy zdolność podróżowania zakłóci efekt spowolniający rakiety spowalniającej?

O: Tak. Ponadto Citadel nie może być spowolniony za pomocą rakiety spowalniającej, jeśli ta umiejętność jest aktywna.

-> Ochrona

P: Na kogo będzie mieć wpływ ta umiejętność?

O: Na członków grupy w zasięgu działania efektu wokół statku Citadel, który używa tej umiejętności.

P: Jak dużo szkód zostanie przekazanych?

O: Umiejętność ta odwraca część szkód, które zostałyby wyrządzone przyjaznym statkom i przekazuje je na statek Citadel. Jeśli Citadel zostanie zniszczony, podczas gdy ta umiejętność jest aktywna, efekt tej umiejętności od razu się skończy.

P: W jaki sposób przekazywane będą te szkody?

O: Citadel otrzyma te dodatkowe szkody tak samo jak normalne szkody, które byłyby mu wyrządzone.

P: Czy można zwielokrotniać tę umiejętność?

-> Wzmocnij

P: Czy to prawda, że mój statek Citadel nie będzie mógł się w ogóle ruszać?

O: Tak, ta umiejętność sprawia, że Citadel nie może się w ogóle ruszać, ale zmniejsza także odniesione przez niego szkody. Ponadto żadna inna umiejętność nie może być aktywowana, jeśli ta umiejętność jest właśnie aktywna. Jednakże wcześniej aktywowane umiejętności kontynuują oczywiście swoje działanie, możesz też nadal korzystać ze swojej broni.

Aegis

-> Regeneracja HP/naprawa osłony

P: Czy ten efekt przywraca/naprawia także moje HP/moją osłonę, jeśli namierzyłem inny statek?

O: Tak, Twoje HP/osłona zostaną przywrócone/naprawione, jeśli pomożesz członkom swojej grupy lub jeśli walczysz z wrogiem!

P: Mogę korzystać z regeneracji HP/naprawy osłony także podczas walki?

O: Tak. Namierz członka swojej grupy, który znajduje się w pobliżu i aktywuj ten efekt. Cel musi pozostać blisko Ciebie, aby mógł zostać naprawiony. Jeśli nie wybrano żadnego przyjaznego celu, naprawiony zostanie tylko Twój statek.

P: Czy stanę się znowu widoczny, jeśli użyję tych umiejętności?

-> Urządzenie naprawiające

P: Czy stanę się znowu widoczny, jeśli zrzucę urządzenie naprawiające?

O: Nie.

P: Jeśli zrzuciłem urządzenie naprawiające i zostałem zniszczony, urządzenie to zostanie na mapie na czas trwania tego efektu?

P: Czy ten efekt naprawy zwielokrotni się, jeśli użyję równocześnie urządzenia naprawiającego i umiejętności ?Regeneracja HP??

P: Czy muszę być w tej samej grupie co Aegis, aby mój statek mógł korzystać z tego efektu?

P: Czy mój P.E.T. zostanie także naprawiony przez to urządzenie?

O: Nie.

P: Jeśli wrogi statek Spearhead wystrzeli sygnał JAMX, unieszkodliwi to moje urządzenie naprawiające?

O: Tak. Jest to także widoczne na samym urządzeniu naprawiającym, ponieważ zielone fale zatrzymają się i zielony krzyż na górze przestanie świecić.

P: Czy efekt naprawiający zwielokrotni się, jeśli użytych będzie kilka urządzeń naprawiających?

wystarczy wejść na odpowiedznie forum

Opublikowano

ok, dzięki. to o tym Citadel i Aegis czytałem, chodziło mi raczej

o to, by ktoś co ma ten statek napisał, czy opłaca się go kupować,

jak się lata itp. ale za chęci masz like.

­Keelah se'lai

Opublikowano

czyli Aegis, to jest coś w rodzaju golca z desingiem na HP - Solace

tak tylko dodaje sobie 75k osłony co chyba 30s lub 1miutke :) Bardzo przydatne jezeli jest w okół nas duzo alienów :) bo zawsze mozna sobie osłonke dodać

Opublikowano

Spearhead(czy jak tam się ten za 45k uri nazywa:D) jest zawalisty na boxy, ja jak na 4:2 puściłem go z petem i 4 protokołami radarowymi na zbieraczu to 4 czy tam nawet 5k uri w którąś godzinę zebrał, ale oczywiście musi nie być wrogów, bo przynajmniej boxybota idzie nawet z x1 ubić^^ Golcem fs

Chcesz zacząć grać w LOL'a? Szukasz fajnej ekipy? Również zapraszam na PW:D

Opublikowano

@up mówi się zbierze

Najlepszy to jest Citadel, jak masz 1.200.000 hp to masz walkę w kieszeni. Ten za 45k jest lepszy niż vega, jest szybszy i ma dobre umki

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

@up wiem dzięki zaraz to poprawie

wiadomo że jest lepszy ale tylko i wyłącznie no boxy bo na alienkach tym nie polatasz

100 postów <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...