Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] /private nie działa ;<

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dodałem wczoraj mapki (koreanskie dungeony), wszystko było OK. Można było się tp komendą /private [index], aż do teraz >.<

Wyłączyłem i włączyłem VPC i nie działa, tzn nie rozpoznaje indexu mapy, jak by jej nie bylo, ale po koordach mogę się teleportować..

Mógłbym przymknąć oko, ale niestety nie działa również teleportacja w quescie (d.join) ;P

i co teraz? Gdzie błąd?

Zmieniałem index map - nic to nie dało..

Podmieniałem serverside cały i nic..

Jedyne czego nie robiłem to zmiana koordów, ale czemu mam je zmieniać jeśli /warp x y działa :)

Wina klienta raczej to nie jest bo w syserr nic nie widzę, nic nie edytowałem pozatym więc powinno działać.

Syserr serv. wypluwa błąd:

CreatePrivateMap: Cannot find map index 77
WarpSet: Invalid map inedx 770000, must be child of 76

Co ciekawe kiedy dodałem indexy do game99, mogę używać /private ;> Nie wiem co jest grane, jakieś pomysły?

Opublikowano

Być może na tym channelu co dodałeś nie może być już więcej map. Chyba na sf2010 max dozwolone jest w configu 32 mapy(CHYBA). W każdym bądź razie jest jakieś ograniczenie. Popatrz która mapa jest zbędna i usuń ją w configu a na jej miejsce wstaw tą.

Opublikowano

Pisze że nie może znaleźć mapy indexu 77. inedx??? Na pewno dobrze wpisywałeś do configu?? A zresztą. Po co ci na konfigach channeli jak na game99 jest ok?? :D

Opublikowano

Hmmm..

Mapami nie zajmowałem się ponad pół roku...

Spróbuj może tak.

Chanele są w porządku, ładują się w shellu.

Dokładnie sprawdź kordy w atlasinfo x00 y00

Następnie wpis w settings.lua - add_goto_info("dungeon", 0, 77, 1414, 44) - bez 00 !

I oczywiście plik setting.txt

KONIEC

-----------------------------------------

2013-08-15

Opublikowano

Dodałem wczoraj mapki (koreanskie dungeony), wszystko było OK. Można było się tp komendą /private [index], aż do teraz >.<

Wyłączyłem i włączyłem VPC i nie działa, tzn nie rozpoznaje indexu mapy, jak by jej nie bylo, ale po koordach mogę się teleportować..

Mógłbym przymknąć oko, ale niestety nie działa również teleportacja w quescie (d.join) ;P

i co teraz? Gdzie błąd?

Zmieniałem index map - nic to nie dało..

Podmieniałem serverside cały i nic..

Jedyne czego nie robiłem to zmiana koordów, ale czemu mam je zmieniać jeśli /warp x y działa :)

Wina klienta raczej to nie jest bo w syserr nic nie widzę, nic nie edytowałem pozatym więc powinno działać.

Syserr serv. wypluwa błąd:

CreatePrivateMap: Cannot find map index 77
WarpSet: Invalid map inedx 770000, must be child of 76

Co ciekawe kiedy dodałem indexy do game99, mogę używać /private ;> Nie wiem co jest grane, jakieś pomysły?

Kiedy jesteś na ch99 private działa tylko na mapy które sa na ch99, kiedy jesteś na ch1 tylko na te z ch1.

sygnatura2.png

Opublikowano

Kiedy jesteś na ch99 private działa tylko na mapy które sa na ch99, kiedy jesteś na ch1 tylko na te z ch1.

No i kiedy jestem na ch99 i mam na nim dodane te mapy to działa.

Kiedy jestem na ch1 i mam dodane na nim te mapy to nie działa /private ;d

Opublikowano

No i kiedy jestem na ch99 i mam na nim dodane te mapy to działa.

Kiedy jestem na ch1 i mam dodane na nim te mapy to nie działa /private ;d

nie dziala na ch1 ?.. tylko na ta 1 mapke czy na wszystkie z tego CONFIGa ?

Opublikowano

Masz game 2089, ono coś jest lipne, jak Ci nie zależy na tych wszystkich diffach, to bym Ci się radził przerzucić na te 2010 od kriegera ;>.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...