Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oszustwo poprzez allegro !

sobota666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .

Jest taka sprawa , otóz zamówiłem na allegro 99 KD bez kupna ich na stronie allegro.pl ,poniewaz mam zablokowane konto .

Kase przelałem , a kamieni dostałem 43/ z 99 które mi sie należą do tej pory . Co zrobić ? bo przecież nie przepuszcze tej osobie

139,44gr... Dodam że posiadam potwierdzenie z banku o przelewie

Co mam teraz zrobić ? proszę naprawdę o pomoc !!!!

Opublikowano

A że tak spytam , to on ci dał te kamole , a reszte nie i tak poprostu zwiał czy pisał że reszte da ci w przyszłym czasie ? Bo jeżeli to pierwsze to musisz z tym na policje iść.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Nie odzyskasz kasy, bo nie udowodnisz im na co przelałeś . Tak jakbyś ją komuś oddał, a później szedł na policje z tym że cie okradł...

Policja nic z tym nie zrobi, allegro też nie .

btw, może da ci te kamole trochę później, bo obecnie ich nie ma nawet? Skoro dał ci 40+, to może reszte odda później, albo się nie upomniałeś ...

Opublikowano

z tym że sprzedawca mnie zablokował na gg . a w innym przypadku by raczej nie odpisał . Może na allegro bym zgłosił sprawę ?

Dał 43 . a następnie napisał że idzie na inną postać i juz nie przyszedł .

Opublikowano

z tym że sprzedawca mnie zablokował na gg . a w innym przypadku by raczej nie odpisał . Może na allegro bym zgłosił sprawę ?

Dał 43 . a następnie napisał że idzie na inną postać i juz nie przyszedł .

Raczej nic nie zdziałasz. Jeśli nie kupiłeś przez allegro to tak jakbyś mu dał te pieniądze w prezencie.

Opublikowano

Nic juz chyba z tym nie zrobisz już raczej. Słyszałem o takich przypadkach, że kupili suszarki, mikrofalówki ale nie mieli konta na allegro. Uzgodnili wszystko przez telefon, pieniądze wysłali, a do dziś sprzętu nie ma. Policja, Allegro zbytnio nie pomogli,dowód (potwierdzenie przelewu) to mały dowód. Bilingi i rozmowy przez GG i e-mail też nie pomogły. Popełnili błąd, bo nie zamówli przy przesyłce ,,wpłata przy odbiorze''.

A w Twoim przypadku chłop wykorzystał sytuację (że nie masz konta na allegro) i cię przeleciał. Jeszcze w tym przypadku nie ma czegoś takiego jak ,,wpłata przy odbiorze''. Chcesz iśc na Policje? Idź, ale już Ci teraz z góry piszę, że to mało Ci pomoże (Podałem już Ci przykład wcześniej).

W regulaminie Allegro gdzieś piszę, że kupowanie bez konta jest niebezpieczne ( i chyba nie biorą za to odpowiedzialoności)-jak Cie to interesuję, przeczytaj punkt dot. takich zakupów.

No cóż. Polak mądry po szkodzie...

Życzę odzyskania pieniędzy

Pozdrawiam

Opublikowano

NIe udowodnisz mu, że zostały przekazane tylko 43 kamienie, a nie wszystkie.

Poprosisz Gf'a o wydanie logów, bo kupując na allegro ktoś Cię oszukał ? Co najwyżej bana dostaniesz, nic się nie da niestety zrobić.

52287137559562145640.png

Opublikowano

Korzystając z tematu mam takie pyt:

Gdybym zamówił ten przedmiot normalnie poprzez konto i bym zrobił przelew i by była podobna sytuacja to co miałbym zrobić ? policja czy spór na allegro ?

Opublikowano

Korzystając z tematu mam takie pyt:

Gdybym zamówił ten przedmiot normalnie poprzez konto i bym zrobił przelew i by była podobna sytuacja to co miałbym zrobić ? policja czy spór na allegro ?

W takiej sytuacji w pierwszej kolejności powinieneś spróbować się dogadać. Jeśli się nie uda mógłbyś zgłosić sprawę na policję.

Opublikowano

Ok . Dzięki za liczne odpowiedzi !! Postaram się o to , jak nie pomoże to pogroże policją może nie zna regulaminu allegro i da reszte ;D zobaczymy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...