Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Amerykanśkie czy Sowieckie TD

DarenBashi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Mam pewien problem. Nie mogę się zdecydować co lepiej wziąć: amerykańskie czy sowieckie td ?

Może coś doradzicie ? :) Z góry dziękuje.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.

18706.png

Opublikowano

amerykańskie mają (niektóre w pierwszej lini wieżyczki:) ) np wolverine mają średnią moc są mobilne:) sowieckie natomiast nie celne działa mała szybko strzelność dobre camo bardzo mocna mod uderzenia;]

Pomogłem? ;) Daj like :)

Opublikowano

Ja ci moge jedynie pwoiedziec ze T95 spokojnie pojade Ob.704 czy tam mausa ale to tylko dzieki przedniemu pancerzowi co do mobilnosci i zwrotnosci tego czołgu to lepiej nie komentowac.. jednak z pierwszysch tierow duzo lepiej sie sprawdzaja sowieckie TD głownie mam na mysli SU-85 i jego 107mm swietne działo chyba najlepsze na swoj tier.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi :)

Kupiłem już su-85B. Do su-85 zostało jeszcze około 10k xp. Jak na razie zostanę przy sowieckich td, a po nich zacznę rozwijać td amerykańskie :).

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.

18706.png

Opublikowano

Ja mam pare amerykańskich. M8A1 z działem 75mm wymiata 58 km/k daje i szybkie dzialo posiada. T40 tez w sumie dobry tylko wiezyczki nie ma.

Opublikowano

Moim zdaniem Amerykańskie TD to bardziej medy niż TD. Mają tylko słabszy pancerz, większa szybkość i lepsze działo. No ale to moja opinia a w WOT-a nie gram za długo :)

Opublikowano

Niszczyciele czołgów, jak i zwykłe czołgi można podzielić na lekkie, średnie i ciężkie. Lekkim niszczycielem może być PanzerJager I, średnim M36 Jackson, a ciężkim JagdTiger.

Co do samego tematu, to polecam radzieckie. Najlepsze działa i całkiem mobilne. Co do pancerza T95 to niestety jest skazany weakspotami. Zupełnie jak JagdTiger, który teoretycznie ma 250 mm pancerza. Szkoda tylko, że kadłub ma 150 mm, a dolny 100 mm. Dlatego na papierze to jedno, a w boju to coś innego. :)

Opublikowano

Artyleria według mnie. Oprócz M7 Priest, bo to coś to istny złom. Średnie czołgi powiadają, że są we wszystkim średnie (lol). Ciężkie nawet dobre, a szczególnie T29, którego też mam. Niszczyciele też niczego sobie. Jednak te bez wieży pod koniec są troszeczkę wolne. :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...