Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Znamy wydajność GTX690 :)

Anoizm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znamy wydajność GTX690. Po szczegóły odsyłam do krótkiego filmu:

http://www.youtube.com/watch?v=Wy36lRyy1pI&feature=g-u-u

Wydajność równa SLI GTX680. Bez rewelacji.

Opublikowano

Nie ma to jak dać gtx 680, zmienić cyferki na 690 oraz dodać 2 gb vram. Po tym zarobić 500 dolarów [za szt] na odgrzewanym kotlecie ( w porównaniu do 680 )

graphic.png

Opublikowano

Różni się tylko 2-5 fps, żenada spodziewałem się czegoś więcej.

A miały być takie dobre, KPINA.

Odbiegając od tematu to tera Radek powinien zyskać na prowadzeniu.

Opublikowano

Heh widzę ze polska jest zacofana ten gostek wie więcej o kompach niz wy wszyscy ;) ja go się słucham i dobrze mi radzi

ta karta to mazenie sam ja kupie 1 i po mniej więcej 2 mies kupie 2

Opublikowano

I co myślicie że nie będzie tego samego z radeonem 7990 przecież te karty bazują na najlepszych jedno-procesorowych kartach także nie ma się czego spodziewać za bardzo :)

Opublikowano

bo amd gówno i tyle i dla tego nivida wygra ;D ten gostek ma film ze amd swoje ceny znizło zęby im kupowali i zęby pobić nivide hehe

Opublikowano

Heh widzę ze polska jest zacofana ten gostek wie więcej o kompach niz wy wszyscy ;) ja go się słucham i dobrze mi radzi

ta karta to mazenie sam ja kupie 1 i po mniej więcej 2 mies kupie 2

ciekawe jakiego masz procka mistrzu ^^

bo amd gówno i tyle i dla tego nivida wygra ;D ten gostek ma film ze amd swoje ceny znizło zęby im kupowali i zęby pobić nivide hehe

a co jest kur.wa lepsze pepsi czy cola ? ludzie robicie porównania bez jakiejkolwiek wiedzy oceniając książkę po okładce. Chciałbym aby modek podpiął temat a spam zbędny usunął. Żegnam "fachowców"

+ Daj "Lubię to" jeżeli w czymś Ci pomogłem.

Opublikowano

Procek mam w tej chwili i3 będę kupował lepszego kompa ( składał ) z i7 extreme

a co do karty był live i chyba dzisiaj ma być jesce o gtx 690 od geforca

Procek mam w tej chwili i3 będę kupował lepszego kompa ( składał ) z i7 extreme

a co do karty był live i chyba dzisiaj ma być jesce o gtx 690 od geforca

Opublikowano

To brawo. Już lepiej poczekaj na odpowiednika i5 sandy bridge. Ivy lepiej bo nowsza architektóra pewnie troszke wydajniej i oszczędniej.

Amd to nie gówno tylko często taniej a lepiej. Np radeon 6770 a lipny gtx 550

Opublikowano

z tymi nowymi prockami też nie wiadomo jak będzie, podobno nieźle się grzeją(gdzieś czytałem na necie testy)

Opublikowano

IB mają jeszcze problemy z temperaturami. Ja bym poczekał do nowej rewizji tych cepów i wtedy coś kupował. Szkoda, że i tak jest duże TDP 77W. i3 z IB ma tylko 35-55W max(35W, ta oszczędna do HTPC, lapów, a 55-65W już normalna)

Gdyby dali i3 z odblokowanym mnożnikiem to wtedy byłby tak opłacalny(no co przecie za IB, ktore się kręci i ma dużą wydajność tylko 450zł), ale monopol Intel'a nigdy tak nie zrobi. Wtedy ucierpiałby kastrat i5 3570K.

Opublikowano

Ale z was debile

GTX 690 = 2x GTX 680

Więc kurwa jakim cudem jest to odgrzane gtx680 i nieopłacalne?

Ale weźcie, nie tak mocno.

Opublikowano

wyższe takty + większa ilość pamięci nie jest dla ciebie odgrzewanym kotletem ^^ ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...