Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

karta graficzna

SoftUser.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem czy to jak gram w jakies gry i po czasie robi mi się czarny ekran to powód ze karta graficzna zaczyna mi padac?

zmniejszałem juz jakosc kolorow akceleracje sprzętową i w sterach optymalne ustawienia a problem dalej jest czy mozna temu jakos zaradzic

Pozdrawiam

SoftUser.pl

softuser.jpg

Dawajcie + jeżeli pomogłem to nic nie kosztuje.

Jeżeli potrzebna pomoc pw pomagam tyle ile w mojej mocy.

I love Rock.

Opublikowano

Możliwe że coś nie tak z kartą. Jak masz możliwość podepnij inną kartę i zobacz czy tak się dzieje. Jak tak to coś źle z kompem. Możesz spróbować formata.

1368093221-U228457.png

2010 - 2012 - Emeryt
/ exMPC Media Team / exModerator Single Player / exModerator Last Chaos / Postmaker / Gold Member / exMentor /

Opublikowano

jeżeli robi ci się tak po czasie, np. po godzinie normalnego użytkowania lub po chwili pod obciążeniem, to może być coś z kartą

sprawdź sobie jakimś programikiem temperatury GPU i wywołaj jakieś obciążenie dla niej np. uruchom grę. Zrób tak z 2-3 razy. Jeśli przy tych samych lub podobnych temperaturach będzie się on pokazywał to znaczy że grafika nie wytrzymuję tych temperatur i możliwe że do wymiany. Lub po prostu te temperatury są bardzo wysokie.

Opublikowano

Ja powiem tak mam Ati Radeon 9600 i ona nie ma wbudowanego czujnika temperatury

A mi właśnie robi się tak po jakimś czasie grania w grę poprostu czarny ekran a czasami jest tak ze robi się czarny potem normalnie ale na jak gram np w metina to robi się czarne okno z grą i poprostu mi się wydaje ze karta pada i jak zrobi się czarna to trzeba wyłaczac kompa i załączyc od nowa

softuser.jpg

I love Rock.

Opublikowano

Ale czarne tylko okno z grą czy cały ekran ? Jak tylko okno z grą to nie wina karty ale sterowników. A jak całe to karta.

Spróbuj zainstalować najnowsze sterowniki: http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx

A potem odplac Control Center i zobacz temperatury."nie ma wbudowanego czujnika temperatury" - nie możliwe, poprostu to jest nierealne. Skąd niby takie info masz ?

Opublikowano

ma wbudowany czujnik temperatur, tylko żeby sprawdzić te temperatury trzeba programu, lub czasem przez oprogramowanie karty można sprawdzić

http://www.mpcforum.pl/topic/615590-czym-mierzyc-temperatury/

Podane jest tam kilka programów, których możesz użyć

@

ale na jak gram np w metina to robi się czarne okno z grą

więc to trochę dziwne bo tak jakby "psuło" aplikację. Tak jak wyżej, zaktualizuj sterowniki, jak nie zadziała to zainstaluj jakieś starsze (starsze względem obecnych)

podaj resztę zestawu oraz model i moc zasilacza (moc podaną w ''W'' [watach] )

Opublikowano

Ja sadze ze robi sie czarny ekran z przeciazenia, nw moze cos z zasilaczem za slaby czy cos, za duzo masz podpietych dupereli do kompa.

Nie jestem specjalista lecz sadze ze to wina obciazenia.

Opublikowano

Czasami okno z grą a czasami całe okno ale moj komp ma 7 lat i zasilacz ma 350 W wiec to nie wina zasilacza

softuser.jpg

I love Rock.

Opublikowano

f5

softuser.jpg

I love Rock.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...