Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sura wp solar

RaymanGT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, planuje rozpoczac gre sura wp na solar. zamierzam tam wbic 75 i stanac. bic metki w dt 70 i pvp.

staty wybiore 2:1 int wit, potem niewiem co wybrac. zr da mi kon, dlatego chyba dam w sile, co o tym sadzicie?

rowniez jaki build polecacie. tak jak opisalem wyzej.

75 lv - pvp i metki w dt 70. kazdy post ktory mi pomoze nagrodze lajkiem. =)

Opublikowano

Z doświadczenia starego metinowca który posiada WP 75 lvl powiem Ci że ja mam taki build

Ostrze - zbroja - strach - rozpro. Metki i tak bijesz z konia więc wir / palen nie potrzebny a rozpro i owszem się przyda w pvp a jak ktoś Ci ksuje metka to rozpro mu na twarz i ma lipe :D

06111340665805659837.png

Spróbuj dać mi lajka z wciśniętym lewym ctrl i zobacz co się stanie :D

Opublikowano

Uważam że dobrze planujesz.Ale proponuje przeczytaj ten poradnik.

http://www.mpcforum.pl/topic/206167-tutmega-poradnik-o-surze-wp/

Sorry pomyliłem poradniki :)

kirito_signature_final_by_trayylolz-d6jp

Opublikowano

nie zamierzam pakowac w zbroje, do pvp mi sie nie przyda, a na metki tym bardziej (przeszywa)

nic bardziej mylnego :) do 75 lvla nie ogarniesz metków bez zbroji ponadto nie odlurujesz spota w dt na metkach, nawet z rosą. Ja biję bez problemu metki w dt / lesie po skończonych konarkach, nie odczuwam przeszywki. Poza tym zawsze można cofnąć zbrojkę czego nie polecam

06111340665805659837.png

Opublikowano

Siemka.

Z wlasnego doswiadczenia polece Ci po Int-Wit, dawac w Sile. Na 75 lvl'u mozesz cofnac tyle Wit'a by Sila byla wymaxowana. Mi to w pewnym stopniu pomoglo: bilem wyraznie wiecej, trzymalem podobnie jak wczesniej (ze wzgledu na wiecej obrazen wracajacych do pz od ostrza). Podsumowujac, zabieg z maskowaniem Sily jest jak najbardziej oplacalny.

Co do buildu, jesli ma byc do Pvp polecam: Ostrze, Zbrojka/ Strach, Palec, Wir. Ja wole Zbrojke, mimo stereotypow, wychwalajacych Strach, mimo to zdecydowac bedziesz musial sam i z czasem przyzwyczaisz sie do tego co wybrales, bo oba wyjscia maja swoje zalety, jak i wady.

Pozdrawiam :)

@Edit. Co do przeszywy, o ktorej pisales, to uwierz mi, ze na lepiej wychodzi miec na tym etapie gry wiecej obrony i dostawac z wiekszosci normalnych ciosow mniej, niz przewaznie dostawac wiecej i raz na jakis czas dostac mniej z rzekomej przeszywki.

Opublikowano

Myslalem o build ostrze strach palec wir lub ostrze strach wir palec. i z tym nie moge sie zdecydowac.

jakie wady i zalety ma zbroja i strach ?

Opublikowano

zbroja - ewentualne przeszywki / więcej defa i % na odbicie

strach - brak wad / dostajesz mniejsze obrażenia

06111340665805659837.png

Opublikowano

Jesli chodzi o 75 lvl to:

Zbroja: Def daje nam (na tym etapie) wiecej niz zmniejszenie Obr. w Strachu, dodatkowo szansa na odbicie (raczej niezauwazalna, ale zawsze cos).

Strach: Agresywne moby nas nie atakuja, aczkolwiek majac Strach na 1 tez bedzie to dzialalo, Zmniejszenie Obrazen swietnie sprawdzajace sie na dalszych etapach gry (Grota).

@Edit. Co do bulidu. Wszystko zalezy od tego, na co zwrocisz wieksza uwage, exp czy pvp. Jesli to pierwsze to kolejnosc Wir/Palec, natomiast jezeli opcja druga to odwrotnie.

Opublikowano

zwrocmy uwage tez na to, ze ku zbroi jest wieksze. nie zapominajmy o buffach. czy ta zbroja jest tak bardzo potrzebna i czy ma ogromna roznice co do strachu?

Opublikowano

Roznica nie jest ogromna, tzn. wraz z lvl'em spada. Jesli bedziesz regularnie, rownolegle z glowna postacia rozwijal buffa to mozesz ze spokojem wybrac Strach.

Opublikowano

planuje na poczatek wbic mu 35, dopiero potem zabrac ja do v2 i wbic 3 emke.

tutaj jeszcze pytanie - na 75 lepszy lwi czy truta?

Opublikowano

ok, bo wiadomo solar to nowy serwer.

zakupie pd na 7dni, 2x drop na 7 dni oraz 3reke.

i teraz moje pytanie jak szybko i efektownie zarobic expiac? nie chce stac na 35. chce szybko rozwijac postac, oraz miec dobre eq.

skad szybko dropne 11 medali? czy oplaca sie wchodzic do lochu? i skad wziasc yang na ku?

Opublikowano

Tak, opłaca sie iść do lochu. Idź na 20 - 26 do lochu, potem możesz bić na 35lv metki w m2.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

wybiore:

ostrze - strach - palec - wir - rozpro

staty:

int wit sila

pozostaje jeszcze pytanie jak dobrze zarobic expiac.

Opublikowano

@up

Ja radzę ci wykorzystywać takie momenty, kiedy team organizuje jakieś eventy, np. drop szkat blasku ks., albo 50% dropa.

Możesz dropić w V2 na spokojnie.

Opublikowano

wybiore:

ostrze - strach - palec - wir - rozpro

staty:

int wit sila

pozostaje jeszcze pytanie jak dobrze zarobic expiac.

Zamień wir z palcem skoro chcesz szybko expić:)

Tutaj niestety jest albo/albo...chcesz naprawdę dobrze zarobić to musisz poświęcić na to expa:)

Mówię tutaj oczywiście o dużych sumach a nie sellaniu zębów orka:)

Siema Eniu;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...