Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Annie - czyli tibbers na łeb i ded

Farex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

TuT Annie - The Dark Child

Annie_Splash_0.jpg

Statystyki:

Obrażenia 48 (+2.62 / level)

Życie 384 (+76 / level)

Mana 250 (+50 / level)

Prędkość ruchu 310

Pancerz 8.5 (+4 / level)

Blokowanie zaklęć 30 (+0 / level)

Regeneracja życia 4.5 (+0.55 / level)

Regeneracja many 6.9 (+6.0 / level)

Plusy i minusy:

Plusy:

+ stun

+ obszarowe ulti

+ podpalenie

+ łatwa farma

+ nie trzeba martwić się o mane

Minusy:

- bez feeda/farmy nic nie zrobi

- focusowana

- brak escape mechanizmu

Umiejętności:

1-5.pngPiromania (pasyw)

Po rzuceniu 4 zaklęć, następne ogłuszy cel na 1,75 sekundy.

1-2.pngSpopielenie

Annie tworzy stożek płomieni, zadając obrażenia objętym nim celom.

1-3.pngPłonąca tarcza

Chroni Annie, zmniejszając otrzymane przez nią obrażenia oraz odbijając te, wynikające ze zwykłych ataków.

1-4.pngPrzywołanie: Tibbers (ulti)

Annie przywołuje do życia swojego niedźwiedzia, Tibbersa, zadając obrażenia na danym obszarze. Tibbers potrafi atakować, a ponadto podpala przeciwników, którzy znajdują się koło niego.

1-1.pngDezintegracja

Annie rzuca wzmocnioną kulę ognia, zadając obrażenia i odnawiając manę, jeżeli cel zostanie zabity.

Runy:

Marki:

mark4.png9x Greater Mark of Insight

Dostajemy magic pene

Seale:

greater-seal-of-potency.png 9x Greater Seal of Potency

Dostajemy ap

Glyphy:

greater-glyph-of-malice.png 9x Greater Glyph of Potency

Dostajemy ap

Kwinty:

quint1.png 3x Greater Quintessence of Insight

Dostajemy magic pene

Masteriesy:

mastery.png

Skille:

skilec.png

Build:

* 1001.png Buty i 3hp poty. Jeśli nie mamy run to bierzemy najpierw dorana, potem butki.

* 1056.png Doran ring

* 3010.png Catalyst the protector

* 3020.png Dokańczamy buty, możemy je szybciej złożyć po doranie

* 3027.png Składamy RoA

* 3089.png Rabadon da nam sporo ap

* 3135.png Jeszcze więcej ap

* 3157.png Ap i survi

Sposób gry:

Early:

Na początku sobie chodzimy wokół minionów i farmimy. Można farmić z hitów zwykłych oraz Q, czasem używamy W. W między czasie możemy pokusić się o fraga jeśli wiemy, że mamy szanse zabić wroga. Oczywiście gdy mamy mało życia to wracamy do bazy po itemy i wardy aby uchronić się przed gankami wrogiego junglera. No i ciąglę farmimy i farmimy..

Mid:

Tu już zaczyna się gra na midzie. Z racji tego, że jesteśmy wyfarmieni dobrze mamy szanse zabić parę osób. Gdy jednak gra nadal rozgrywa się na liniach możemy pójść na topa albo bota na ganka. Starajmy się chodzić w teamie, bo dość łatwo przeciwnicy mogą nas zabić.

Late:

Late game czyli najlepsza dla nas pora rozgrywki. My jesteśmy dobrze wyfarmieni, nafeedowani, posiadamy odpowiednie itemy. Czas zacząć zabawę. Chodzimy ciągle w teamie, robimy smoki, barona. Podczas team fight'u staramy się focusować i zabić enemy ad carry albo ap carry, najlepiej tego co zadaje największy dmg. Należy pamiętać jednak o tym, żeby nie wbijać się pierwszym w środek walki. Trzeba poczekać aż ktoś zainicjuje walkę. Wtedy my podochodzimy i walimy ulti z naładowanym stunem w największą grupę przeciwników. Następnie combo skilli: R>Q>W>.

Pozdrawiam,

poradnik wykonany w 100% przeze mnie (Farex), zakaz kopiowania!!

Opublikowano

poradnik taki sobie moje uwagi to

Runy sa do dupy jedyne dobre to marki magic pen

Build - skladajac Rod of ages pozbawiamy sie damaga przez co niezle tracimy, a jak wiadomo annie nie jest late game championem, z uwagi ze po zlozeniu resistow nasz dmg jest maly do tego annie nie ma escape wiec jestesmy latwym celem dla bruiserow/ad carry

Skillorder r-q-w-e z tym ze

1lv q

2lv w

3lv 1

4lv e

E jest nam przydatne jak potrzebujemy szybko naladowac stuna np jak ktos cie gankuje

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

poradnik taki sobie moje uwagi to

Runy sa do dupy jedyne dobre to marki magic pen

Build - skladajac Rod of ages pozbawiamy sie damaga przez co niezle tracimy, a jak wiadomo annie nie jest late game championem, z uwagi ze po zlozeniu resistow nasz dmg jest maly do tego annie nie ma escape wiec jestesmy latwym celem dla bruiserow/ad carry

Skillorder r-q-w-e z tym ze

1lv q

2lv w

3lv 1

4lv e

E jest nam przydatne jak potrzebujemy szybko naladowac stuna np jak ktos cie gankuje

Co ty piszesz, annie nie jest late champem? Prosze cie.

Czemu na start tylko 2 poty? :(

Annie nie jest inicjatorka? bitch please. Flash +ult = wygrany team fight.

Dorzuć wiecej itemow.

Masterki takie sobie, a przynajmniej uzasadnij wybor, bo nie rozumiem;(

Tak, tibbersem da sie sterowac.

W stackuje sie na respie tylko wtedy gdy robi sie invade jungli, czemu nie na linie ? Poniewaz nic nie da 100dmg + stun, lepiej wyfarmic sobie latwo z Q.

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

Wat dafuuuuuuuuuq?

Masterki 21/0/9 only z przedłużeniem buffa + tym ostatnim w ataku

Runy trolololo jak nie wiem czerwone - magic pen, żółte - regen per lvl mana, niebieskie - mres lub ap per lvl, duże ap flaty.

bez feeda farmy nic nie zrobi - omg chyba tylko support bez feeda coś zrobi

i Ty chłopie masz moderatora? gg

Gold Member

nvm

Opublikowano

Nie wiem czy to specjalnie napisałeś, ale czemu na start 2 potki skoro można 3?

Przyczepił bym się do tych run: marki i glyphy ok, seale na mana regen per lvl były by chyba lepsze, a duże lepiej na AP

ps. Można Tibersem sterować? Jak się dowiedziałem że można sterować niektórymi klonami itd to zawsze mnie to ciekawiło, ale nie było czasu sprawdzić.

Można. Alt i klikasz tak jak byś chodził.

Opublikowano

Wat dafuuuuuuuuuq?

Masterki 21/0/9 only z przedłużeniem buffa + tym ostatnim w ataku

Runy trolololo jak nie wiem czerwone - magic pen, żółte - regen per lvl mana, niebieskie - mres lub ap per lvl, duże ap flaty.

bez feeda farmy nic nie zrobi - omg chyba tylko support bez feeda coś zrobi

i Ty chłopie masz moderatora? gg

Zgodze się, jedyna rzecz poprawna w tym tucie to jako tako build powiedzmy poprawny. Skill order dziadowy. Maxujesz q, a nie na zmiane i e bieraj na 4lvlu

Ps to, że ma modka, nie znaczy, że umie dobrze grać

Opublikowano

Nie wiem co miałeś na myśli dając do plusów podpalenie, ale ok.

skill order to R>W>Q>E ze względu na łałołe.

xxcafs.png
Opublikowano

Ja wole Q maxować na niej, mimo to dawno nie grałem nią. Może niedługo spróbuje, dobry poradnik.

Opublikowano

Do wypowiedzi up

@Endy

kiedyś można było coś próbować z W, ale teraz najlepiej jest jak się bierze Q.

Można sterować tibbersem.

@kava

Co do run to może masz rację, szczerze nie wiedziałem jakie są dla niej najlepsze. Ja gram z markami na magic pene. a reszta ap i jest dobrze.

Co do buildu to można polecieć z jednym doranem i składać survi. Albo kupić 2/3 dorany i od razu rabadona. Podałem ten styl buildu, bo jest zalecany dla mniej zaawansowanych graczy.

@Scoobany

Pomyłka :D miało być 3 poty oczywiście.

Masterki dla typowego castera. Lecimy w drzewko z ap, 3 pkt w magic resist żeby mieć jakieś minimalne survi, no i w prawym drzewku dodajemy w mana regen.

@graflon wyjdź stąd jak coś się nie podoba, albo chociaż uzasadniaj wypowiedzi...

Jest 20min, masz 0 fragów i 36 minionów.. Gówno masz kasy czyli gówno itemów. I co, w 30 minucie będziesz brał po 100dmg z Q w enemy ad carry?....

@tymo to samo co up + wyjdź..

@Edit poprawiłem troche skille

@down pomyłka, zaraz poprawię

Opublikowano

@Farex

No jak masz 36 minionów w 20 minucie to odinstaluj please... Moderator powinien mieć wiedzę o grze, a widzę że tutejsi modkowie nie mają pojęcia zielonego -, -

btw. Annie akurat jest jednym z casterów, którzy nie potrzebują "SUPER FEEDA" żeby robić dimejcz

Masterki dla typowego castera wrzucę screena, bo widzę nie zrozumiałeś wypowiedzi z mojego postu - oczywiście zakładając, że używasz flash + ignite

vr7toj.png

a no i jeszcze jedno "Q" na 9lvlu powinno mieć już maxa... a to dlatego masz 36 farmy w 20 minucie, jak maxujesz "W" najpierw mistrzu

Zapraszam do kandydatury na kidmoderatora, z wielką przyjemnością odrzucimy kogoś z taką ilością %, wyzwiskami, klnięciem i byciem największym miszczem na świecie.

/Menes

Gold Member

nvm

Opublikowano

@Farex

No jak masz 36 minionów w 20 minucie to odinstaluj please... Moderator powinien mieć wiedzę o grze, a widzę że tutejsi modkowie nie mają pojęcia zielonego -, -

btw. Annie akurat jest jednym z casterów, którzy nie potrzebują "SUPER FEEDA" żeby robić dimejcz

Masterki dla typowego castera wrzucę screena, bo widzę nie zrozumiałeś wypowiedzi z mojego postu - oczywiście zakładając, że używasz flash + ignite

vr7toj.png

a no i jeszcze jedno "Q" na 9lvlu powinno mieć już maxa... a to dlatego masz 36 farmy w 20 minucie, jak maxujesz "W" najpierw mistrzu

Zapraszam do kandydatury na kidmoderatora, z wielką przyjemnością odrzucimy kogoś z taką ilością %, wyzwiskami, klnięciem i byciem największym miszczem na świecie.

/Menes

Do menesa,

Jak ktos z moderatorow zrobi cos gownianego i uzytkownik to naprostuje to odrazu rage? ^^ Po to sa odpowiedzi, aby wlasnie pisac o takich bzdurach i poprawiac je.

Jakis czas temu gralem mecz z polakiem, ktory robil buildy do dupy calkiem, zapytalem czemu to sklada, przeciez wszyscy mu pisze, ze to bez sensu. Odpowiedzial dokladnie tak:" W poradniku tak podali, to sie chyba znaja". Tutaj nie o same buildy chodzi ale i o masterki i runy.

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

Badziewne runy. Powiedz mi jaki jest sens brać quinty pod magic pene.? Nie lepiej wziąć pod ap per. lvl jak większość graczy?

Druga sprawa to runki AP sa nie opłacalne, już na bodajże 6 lvl per. level dają więcej ap.

Ale ok, to nie są aż tak rażące " błędy " . Ale tylko małe spostrzeżenie, spróbuj z per. lvl kiedyś.

Jeden doran jest nie opłacalny, jeżeli chcesz brać dorany, to tak jak napisałeś 3x doran i od razu rabadon, albo catalyst bez doranów.

A poza tym WIELKIM MINUSEM TEJ POSTACI JEST TO, ŻE JEST BAAAARDZO PROSTA DO SKONTROWANIA i nie ma z nią większych problemów.

Nie oszukujmy się, bez stuna nic nie zrobi.

I szczerze mówiąc poradnik nie jest najlepszy. Trochę skromny.

Opublikowano

Posty odpowiednich osób zostały ukryte, warny i bloki nadane.

Życzę miłej lektury poradnika, nie wnikam w jego treść.

Opublikowano

Skoro poradnik pisany 2 maja to pasyw powinien być taki : Co "4" rzucone zaklęcia a nie co "5" ;]

mylisz sie

Zrodlo Lol Wikia

Passive (Innate): After every 4 spell casts, Annie's next offensive spell will stun its target for 1.75 seconds.

a wiec po 4 scastowanych spellach ten 5 stunuje czyli co 5 spelli

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

A tutaj po 5 rzuconych spellach KOLEJNY ( czyli 6 ) ogłusza cel

Jeżeli chcesz tak rozumować

Po rzuceniu 5 zaklęć, następne ogłuszy cel na 1,75 sekundy.

a wiec po 5 scastowanych spellach ten 6 stunuje czyli co 6 spelli ;]

Czyli powinno być po 4 rzuconych zaklęciach

@DOWN

Przeczytaj te posty jeszcze raz

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Opublikowano

Napisano 02 maj 2012 - 23:15 <- gratulacje dla moderatora. czyżby kopiuj + wklej?

kolega 2up ma rację, ostatnio jej zmienili że co 4 spelle, a nie 5 :)

Gold Member

nvm

Arcymistrz
Opublikowano

@Up

Interesujący av ... ;p

Annie jest dobra i ci wyżej mają racje zostało to obniżone że nie 5 tylko 4 ... mod lol'a heloł ...

Nie źle jednak błędy co nie powinno się zdarzyć

// dawno już edytowałem..

Opublikowano

Moglbys dodac wiecej itemow i opisac kiedy sie co sklada i to jest rada do wszystkich ktorzy pisza poradniki, bo skoro jest to dla poczatkujacych to taki gracz powinien wiedziec takie podstawy.

btw. skonczcie juz z tym mod lola etc. to bylo fajne przez 5minut ^^

Opublikowano

@up

widocznie zawsze takie itemki się na annie składa, nie zależnie jak grasz i przeciw komu :(

wczoraj zagrałem wg. poradnika, skończyłem 3/14 i mój team mnie reportował :/

// jak nie masz skilla to nie moja wina

Gold Member

nvm

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Na annie nie oplaca sie rashowac 2-3 doranow tylko kupic buty i rashowac ROA bo gdy maxujemy q i tak nie wastujemy many co pozwala nam farmic bez straty chocby 1 many .Po 2 dales 1 build itemkow czyli build ktory jest nie sytuacyjny napewno sie nie sprawdzi

Opublikowano

Runy słabe. Marki bym zostawił ale reszta do wymiany, żółte mana regen per lvl, quinty flat ap, glyphy ap per lvl.

Rozpisane kiepsko, cała górna część to informacje które zdobędziemy przeglądając po prostu strone główną LoLa.

6/10

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...