Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] FPS w LoL'u

Dk.

Rekomendowane odpowiedzi

Budowniczy
Opublikowano

Witajcie mam taki problem że gdy jestem podczas gry m.i 10minuta i późniejsze mam 2minutowy zanik FPS ( z 40-50 do 6-10) Gra mi się wtedy bardzoo tnie ;c Mimo że mam powyłączane Strony, GG , Skype i inne. Nie wiem czemu nawet zmieniłem Grafikę żeby mniej cieło a tu dupa przeważnie w każdym meczu mam takie zacinki, a jeszcze nie dawno nie było ich wcale. Może wiecie jaki Jest problem. Ja podejrzewam Karte Graficzna gdyż w porównaniu do komputera to jest słaba.

Nagrodze + !

Opublikowano

Słuchajcie miałem to samo w niedzielę miałem 160-180fpsów po jakiś 5-10minutach gry coś się stało z grą i było 20-10fpsów niewiem dlaczego taki spadek fpsów bez przyczyny sprzęt w sygnie raczej nie jest zły >.>. Po tym incydencie zrobiłem formata kompa zainstalowałem nowy system i puki co jest dobrze więc to może wina jakiegoś wirusa czy cuś ;D

Opublikowano

Game boster, o/c procka, dokup 2gb ram, przeczyść kompa w środku. Zrób jeszcze test CPU-Z i podaj nam to bo karta jest barzo ważna

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Specjalista
Opublikowano

to się dzieje wtedy gdy masz za mało pamięci witualnej, reset komputera wystarczy,

ew. używaj ccleanera

pomogłem? wejdź tu i kliknij: pajacyk.pl

jak nie to też kliknij

Moderatorze!

Codziennie z głodu ginie jeden troll, nie bądź obojętny i już dziś nakarm trolla warnem :)

Budowniczy
Opublikowano

Czuję że te 2 GB ram dodatkowe mało da bo gdy poznawałem LoL'a u kolegi miał on kompa 1GB ram Karte Graficzną miał normal 512 i procek 3.00 pojedynczy i nie miał takich problemów.

Gdy wpadnie mi kasa kupie te 2GB ramu.

Ale zastanawiam się czy nie lepiej kupić pierw Karte Graficzna 2GB Normalna ?

Zaraz przeczyszczę kompa i dalej co mówiliście zobaczymy.

Jak na razie dziękuje za wypowiedzi i za pomoc. Lecą + !

@Edit

Kolega wyżej ja posiadam coś podobne do CCleanera tyle że lepsze

Auslogics BoostSpeed. Mam wujka dobrego informatyka i mówił że jest to jak CCleaner tyle że lepsze.

Opublikowano

Macie także problemy z teksturami ? Bo ja mam tak że miniony mi się dziwnie swiecą ;x

Na czerwono

Opublikowano

spójrz na to kolego mam daltona tryb ale bez i daltona mam takie coś

screen01m.png

I w dziwne jest 50 fps -,- gdzie przepraszam ale na moim laptopie nie powinno być tylu fps nawet w głupim battelfieldzie mam 60 nie skaczące ;x

Opublikowano

raczej boję się że ten pacz z teksturami coś pojebał ;x .Bo to co teraz siędzieje jest niemożliwe :D

Opublikowano

Chyba o to się pokuszę , strasznie mi to w grze przeszkadza. Jak widzisz ja mam karte 2 gb -,- tylko teraz patrze że serwis dał mi dwie inne kostki ram samsunga i kingstoma czy to też może mieć wpływ na kompa ?

Opublikowano

Nie nie może mieć wpływu. Nie bój się i spróbuj tą opcje w Grafice i od znacz jak jest zaznaczona opcja dla daltonistów. Poszukaj w google bo ja już musze kończyć jutro sprawdze i dam edita

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

@damiankos Najlepiej użyj opcji repair w launcherze, bo po reinstalu musisz wszystkie patche od nowa robić, chyba że ci na czasie nie zależy, to jak wolisz. Wygląda to na błędy w teksturach. Co do ramu, to producent nie ma znaczenia, chyba że cię ztrolowali i dali różne częstotliwości, bo wtedy to działa, ale ta większa częstotliwość spada do tej na drugiej kostce. Programem "Everest Home Edition" możesz sprawdzić na jakich częstotliwościach chodzą poszczególne kostki.

@co do tematu to powiem ci że ostatnio też miałem spadki fps, prawdopodobnie od riotu, ale teraz jest ok, właściwie to w takich sytuacjach możesz pisać do support, reinstal, albo też repair clienta, ewentualnie game booster czy ccleaner, odkurzacz.

KOCHAM MPCFORUM

d89fc52f42cdca51.gif

Opublikowano

Dziwne, ja mam 2 GB ramku, procek 1.8 i fpsy stoją 30-40. To pewnie wina riotu, jedynie co u mnie źle funkcjonuje to ping, ale to przez mojego neta.

9777920400_1341294249.png

Opublikowano

MIniony dalej się swiecą ; / jset do bardzo denerwujące przeinstalowałem lola na nowo nic nie pomogło .

Specjalista
Opublikowano

MIniony dalej się swiecą ; / jset do bardzo denerwujące przeinstalowałem lola na nowo nic nie pomogło .

ale to ty masz w każdym meczu tak?

bo ja mam tak samo ale to się dzieje gdy długo komputer pracuje, wtedy po meczu resetuje lapka i jest ok,

i nic z tym nie zrobisz, ew. przeinstalować system operacyjny

jak wcześniej oglądasz dużo filmów itp to też się tak dzieje

pomogłem? wejdź tu i kliknij: pajacyk.pl

jak nie to też kliknij

Moderatorze!

Codziennie z głodu ginie jeden troll, nie bądź obojętny i już dziś nakarm trolla warnem :)

Opublikowano

Jeszcze spróbuj sciągnąć nowe stery do grafiki, to może pomóc.

@3 down mimo wszystko polecam reinstal sterów, bo może pomóc, a spróbować nie zaszkodzi.

KOCHAM MPCFORUM

d89fc52f42cdca51.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...