Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem]Nie widzę wierzchowca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Zrobiłem nowego wierzchowca sam tylko teksturki miałem .

Zrobiłem po kolei :

1.Rozpakowałem NPC

2.Wrzuciłem tam folder

http://speedy.sh/fhTzt/mountperfect.rar

https://www.virustotal.com/file/6b05f0e0e4ca88a9208f753dd935672977f73a5662e8aacf8620f4eb8656143d/analysis/1335867371/

3.Dałem wpisy do packer'a

4.Zapakowalo wszystko dobrze . Nie brakuje żadnego pliku

5.Rozpakowałem root

6.Dodałem do npclist.txt

- 0[tab]mountperfect[tab]mountperfect
- 40110[tab]mountperfect

7.Zapakowałem pliki

8.Dodałem taki wpis do mysql

INSERT INTO `mob_proto` VALUES ('40110', '??', 'Tytan', '5', '1', '0', '75', '', '', '0', '', 'STUN,SLOW,CURSE,TERROR', '0', 'horse2', '2', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '120', '3', '1', '0', '0', '1110', '75', '130', '130', '0', '2000', '150', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '', '', '', '', '', '', '0', '0', '0', '0', '0');

9.Do mob_proto clientowego dodałem :

<Mob vnum="40110" name="??" gb2312name="Tytan" type="1" rank="5" battle_type="0" level="1" event_type="2" mob_color="0" />

10. Zapakowałem

11.Zrestartowałem system

12.Wszedłem do gry , a tam nic nie widzę , niewidzialny mount biegam tak dziwnie ..

13.Wpisy do packera , które dałem :

<File archivedPath="d:/ymir work/npc/mountperfect/attack1.gr2" type="0"><![CDATA[extracted\NPC\ymir work\npc\mountperfect\attack1.gr2]]></File>
 <File archivedPath="d:/ymir work/npc/mountperfect/attack1.msa" type="0"><![CDATA[extracted\NPC\ymir work\npc\mountperfect\attack1.msa]]></File>
 <File archivedPath="d:/ymir work/npc/mountperfect/attack2.gr2" type="0"><![CDATA[extracted\NPC\ymir work\npc\mountperfect\attack2.gr2]]></File>
 <File archivedPath="d:/ymir work/npc/mountperfect/attack2.msa" type="0"><![CDATA[extracted\NPC\ymir work\npc\mountperfect\attack2.msa]]></File>
 <File archivedPath="d:/ymir work/npc/mountperfect/attack3.gr2" type="0"><![CDATA[extracted\NPC\ymir work\npc\mountperfect\attack3.gr2]]></File>
 <File archivedPath="d:/ymir work/npc/mountperfect/attack3.msa" type="0"><![CDATA[extracted\NPC\ymir work\npc\mountperfect\attack3.msa]]></File>
 <File archivedPath="d:/ymir work/npc/mountperfect/back_damage.gr2" type="0"><![CDATA[extracted\NPC\ymir work\npc\mountperfect\back_damage.gr2]]></File>
 <File archivedPath="d:/ymir work/npc/mountperfect/back_damage.msa" type="0"><![CDATA[extracted\NPC\ymir work\npc\mountperfect\back_damage.msa]]></File>
 <File archivedPath="d:/ymir work/npc/mountperfect/dark_smoke.dds" type="1"><![CDATA[extracted\NPC\ymir work\npc\mountperfect\dark_smoke.dds]]></File>
 <File archivedPath="d:/ymir work/npc/mountperfect/dark_smoke.mse" type="0"><![CDATA[extracted\NPC\ymir work\npc\mountperfect\dark_smoke.mse]]></File>
 <File archivedPath="d:/ymir work/npc/mountperfect/dead.gr2" type="0"><![CDATA[extracted\NPC\ymir work\npc\mountperfect\dead.gr2]]></File>
 <File archivedPath="d:/ymir work/npc/mountperfect/dead.msa" type="0"><![CDATA[extracted\NPC\ymir work\npc\mountperfect\dead.msa]]></File>
 <File archivedPath="d:/ymir work/npc/mountperfect/front_damage.gr2" type="0"><![CDATA[extracted\NPC\ymir work\npc\mountperfect\front_damage.gr2]]></File>
 <File archivedPath="d:/ymir work/npc/mountperfect/front_damage.msa" type="0"><![CDATA[extracted\NPC\ymir work\npc\mountperfect\front_damage.msa]]></File>
 <File archivedPath="d:/ymir work/npc/mountperfect/motlist.txt" type="0"><![CDATA[extracted\NPC\ymir work\npc\mountperfect\motlist.txt]]></File>
 <File archivedPath="d:/ymir work/npc/mountperfect/mount10.tga" type="2"><![CDATA[extracted\NPC\ymir work\npc\mountperfect\mount10.tga]]></File>
 <File archivedPath="d:/ymir work/npc/mountperfect/mountperfect.gr2" type="0"><![CDATA[extracted\NPC\ymir work\npc\mountperfect\mountperfect.gr2]]></File>
 <File archivedPath="d:/ymir work/npc/mountperfect/mountperfect.msm" type="0"><![CDATA[extracted\NPC\ymir work\npc\mountperfect\mountperfect.msm]]></File>
 <File archivedPath="d:/ymir work/npc/mountperfect/run.gr2" type="0"><![CDATA[extracted\NPC\ymir work\npc\mountperfect\run.gr2]]></File>
 <File archivedPath="d:/ymir work/npc/mountperfect/run.msa" type="0"><![CDATA[extracted\NPC\ymir work\npc\mountperfect\run.msa]]></File>
 <File archivedPath="d:/ymir work/npc/mountperfect/skill.gr2" type="0"><![CDATA[extracted\NPC\ymir work\npc\mountperfect\skill.gr2]]></File>
 <File archivedPath="d:/ymir work/npc/mountperfect/skill.msa" type="0"><![CDATA[extracted\NPC\ymir work\npc\mountperfect\skill.msa]]></File>
 <File archivedPath="d:/ymir work/npc/mountperfect/stand_up.gr2" type="0"><![CDATA[extracted\NPC\ymir work\npc\mountperfect\stand_up.gr2]]></File>
 <File archivedPath="d:/ymir work/npc/mountperfect/stand_up.msa" type="0"><![CDATA[extracted\NPC\ymir work\npc\mountperfect\stand_up.msa]]></File>
 <File archivedPath="d:/ymir work/npc/mountperfect/wait.gr2" type="0"><![CDATA[extracted\NPC\ymir work\npc\mountperfect\wait.gr2]]></File>
 <File archivedPath="d:/ymir work/npc/mountperfect/wait.msa" type="0"><![CDATA[extracted\NPC\ymir work\npc\mountperfect\wait.msa]]></File>
 <File archivedPath="d:/ymir work/npc/mountperfect/wait1.gr2" type="0"><![CDATA[extracted\NPC\ymir work\npc\mountperfect\wait1.gr2]]></File>
 <File archivedPath="d:/ymir work/npc/mountperfect/wait1.msa" type="0"><![CDATA[extracted\NPC\ymir work\npc\mountperfect\wait1.msa]]></File>
 <File archivedPath="d:/ymir work/npc/mountperfect/wait2.gr2" type="0"><![CDATA[extracted\NPC\ymir work\npc\mountperfect\wait2.gr2]]></File>
 <File archivedPath="d:/ymir work/npc/mountperfect/wait2.msa" type="0"><![CDATA[extracted\NPC\ymir work\npc\mountperfect\wait2.msa]]></File>
 <File archivedPath="d:/ymir work/npc/mountperfect/walk.gr2" type="0"><![CDATA[extracted\NPC\ymir work\npc\mountperfect\walk.gr2]]></File>
 <File archivedPath="d:/ymir work/npc/mountperfect/walk.msa" type="0"><![CDATA[extracted\NPC\ymir work\npc\mountperfect\walk.msa]]></File>

Pomocy !!!!!!!!!!

Czy mogłem o czymś zapomnieć?

Opublikowano

@up

Masz to w podpunkcie 13. :)

Jak coś to pobierz tą paczkę co dałem i sprawdz te pliki ;P Może jakiś błąd znajdziesz .

Opublikowano

Ilość wpisów się zgadza...

Mówisz że sam go robiłeś?

Spróbuj wgrać pod ten folder innego mounta, pozmieniaj wpisy itp. i zobacz czy działa, bo może to Ty coś popsułeś przy robieniu mounta ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...