Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić serwer dedykowany minecraft za darmo?

casillas2008

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Mam pytanie, a mianowicie; ''Jak zrobić serwer dedykowany minecraft za darmo?'' Chodzi mi o to, żeby był jakiś sposób, aby serwer był włączony 24/7 bez potrzeby włączania komputera i konsoli. Gdzieś widziałem kiedyś taki poradnik już, ale nie mogę go znaleźć. Z góry bardzo dziękuję. Casillas2008 ;>>>

Opublikowano

nie da się no-hamachi na routerze postaw i git

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Jak ty sobie wyobrażasz posiadanie darmowego serwera bez włączania komputera ??

gdzie on będzie stał niby ?

c0a083870cbcff376202a67662460502.jpg

"Na wojnę nie idzie się po to, by zginąć za ojczyznę, tylko po to, aby jakiś inny sukinsyn zginął za własną"

Hals von Tasseninck, Wielki Książe Ostlandu

Opublikowano

Jak postawisz serwer No-Hamachi to komputer będziesz musiał mieć cały czas włączony, lecz gracze będą mogli wejść bezpośrednio na serwer nie podłączając się do hamachi.

Opublikowano

Jemu chodzi o Shella, kiedyś na shellu można było postawić serwer za free.

Teraz trzeba zapłacić im za uruchomienie javy, ponieważ jest Procesoro i ramo żerna.

Serwerów darmowych już nie ma.

Liczę na like ; )

Andrzej.png
Opublikowano

kup sobie własnego dedyka za kilka stów i będziesz miał ;x

możesz też kupić serwer vps który wcale nie jest taki drogi bo do stówki można mieć całkiem dobrego vps'a i wtedy tam stawiaj serwer :)

dedyka za darmo nie zrobisz :D jedynie na hamachi ale wtedy musiałbyś kompa non stop mieć włączonego, no jak byś wyłączył to i serwer byłby off.

Opublikowano

Nie postawisz Dedykowanego serwera jedynie no-hamanchi poprzez router'a tutaj będziesz miał przydatny poradnik:

http://www.mpcforum.pl/topic/600011-tutkonfiguracja-serwera-no-hamachi/

86226145013474567463.png

Opublikowano

Dziekuję Wam, mam właśnie na routerze, no ale chyba jeśli już to wezmę go na lapka, bo komp nie będzie chodził cały czas, a znajomi chcą pograć. Patrzyłem na youtuba na serwer na shellmix.com i tam mi dzisiaj działało, a teraz nie mogę otworzyć konsoli i mam parę problemów. Dorzucam link. Dzięki wam wszystkim ;)http://www.youtube.com/watch?v=wteUu2PP2hg&feature=related

Opublikowano

Jak znajdziesz darmowego shella to na nim się da założyć...

Im większy rośnie na mnie flejm

Im bardziej mnie nienawidzisz tym większy fejm. ej

Opublikowano

Poszukaj Poradnika do: Shell lub http://myshell.pl/ jak znajdziesz to zrób to samo tylko że na: http://shellmix.com/

Ps. Server stoi 1h ( chyba ) Da się zrobić skrypt który będzie włączał server w tle, i na konsoli go nie będzie widać

jeżeli będziesz zużywał dużo Zasobów to mogą ci konto zamknąć... Dlatego lepiej dużych serverów tam nie stawiać ;(

Opublikowano

Nie da Się Założyć Hamachi Bez Wyłączonej Konsolki Chyba że Znajdziesz Darmowy Hosting Ale Już Takich Niema :)

Kiedyś Były

Jeżeli Pomogłem ...

Dasz Lubie To ?

;)

To Nic Nie Zabiera

:) A Tak Wiele Może...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

lol ciągle działa shellmix.com przez PuTTy ale Minecraft obciąża im servery i wzieli się za to i wypieprzają każdy włączony server minecraft.

Opublikowano

Dupa jasia ch*ja pana . Chcesz dedyka PŁAĆ te pięć dych / miech . www.ownserver.pl najtańsze .

sygna4.jpg
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Servery darmowe są ale tylko na 2h

Dupa jasia ch*ja pana . Chcesz dedyka PŁAĆ te pięć dych / miech . www.ownserver.pl najtańsze .

Lub zostań piratem i go testuj cały czas :D

Nie da Się Założyć Hamachi Bez Wyłączonej Konsolki Chyba że Znajdziesz Darmowy Hosting Ale Już Takich Niema :)

Kiedyś Były

Były i są nie pamiętam jak on się nazywa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...