Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Użycie procesora

p4w6i4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ten mój procesor to chyba jakiś powalony jest. Otóż przy grze przeglądarkowej "Hero Zero" .Użycie mojego procesora według menadżera zadań wynosi

50% + . Więc jednak jest coś nie tak...

Dodam że w właściowościach komputera pisze :

AMD Athlon 64 X2 DUAL

Core Processor 4800 +

2.51 GHz, 2,00 GB RAM.

sygnatura to nie miejsce na takie oferty, skorzystaj z działu giełda.

Opublikowano

Właśnie, java strasznie dużo ciągnie. Zapewne masz także włączonych kupę procesów, programów. Powyłączaj takie rzeczy jak GameBooster, Hamachi, Gadu-Gadu, ScreenShooter i będzie mniejsze zużycie procka ;)

86506195548292095751.png

exModerator minecraft.MPCforum.pl | exMPC Media Team | exKidModerator SF 09/11

Opublikowano

Wszystko to powyłączane :D 2 Metiny włączone i 100% co za żyd :D

Opublikowano

Ja od 5 miesiecy mam 100% przy przegladaniu stron na lapku

a lapek ma 3 tysiace 2 letni nie powinnien tyle miec ...

Czyscilem defragmentowalem usuwalem i gowno pomaga

Format ci jedynie zostaje.

Opublikowano

Apropos metinów, one cholernie zżerają procka także nie dziw się że masz 100%

06111340665805659837.png

Spróbuj dać mi lajka z wciśniętym lewym ctrl i zobacz co się stanie :D

Opublikowano

A zaraz po odpaleniu kompa na ile chodzi ci procek i ram...

I to jest PC czy laptoP ?

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Pc .Nie ma znaczenia czy komp chodzi 12h czy 15 min :/ Wczoraj się offnął 2 razy a dziś 1 raz pewnie od przegrzania bo słońce w pizd..

Opublikowano

No i tu mamy całe rozwiązanie problemu..... że ja wcześniej na to nie wpadłem... :O W komputerze są czyjniki które mieżą temperaturę procka.. Jeśli wyjdzie ona poza jakiś tam zakres np. więcej jak 80 stopnie to co ( chyba 10stopni ale nie pamiętam albo 10min ) onbiżane jest taktowanie procka o 100Mhz .... I dlatego pokazuje ci 50 % użycia bo np. początkowa moc procka została obcięta o połowę... czy tam mniej...

Schłodź go.. otwórz obudowę postaw jakiś wiatraczek jak masz... Albo zakup lepszy coler ;)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

@UP

Jeśli to wyłaczy w biosie to mu się może komp spalić.... Sam mówił że mu się wyłącza od gorąca więc ja bym tego nie ruszał....

Opublikowano

...Mam athlona 64x2 4200+ zasilacz z Colorshita i jakoś mi się nie spalił komputer.

Poza tym on się nie spali tylko wyłączy.

Mam w pokoju 32 stopnie i jakoś procesor działa normalnie mimo cało dniowego grania w BFBC2.

NIGDY PROCESOR MI NIE PRZEKROCZYŁ TEMPERATURY DLA NIEGO KRYTYCZNEJ.

Automatyczne zmienianie taktowania w tym procku działa tak "grasz sobie grasz patrzysz się w ziemię procesor 1GHz, odwracasz się i LAAAAG, bo procesor zmienia ustawienia."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...