Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podpięcie serwera pod darmową domenę .eu

carving85

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tym poradniku pokażę jak można podpiąć serwer pod domenę .eu.

Oczywiście możecie próbować podpinać serwery pod domeny ze strony dot.tk lecz oni lubią usuwać domeny. Sam tak miałem co 2-3 moja domena zostawała usunięta.

Lecz teraz strona https://www.nazwa.pl/ oferuję domenę .eu za darmo więc do dzieła.

Wchodzimy na stronę https://www.nazwa.pl/

74018367.jpg

I w miejscu oznaczonym kwadratem wpisujemy naszą domenę. Uwaga wpisujemy domenę bez końcówki. i klikamy szukaj.

Teraz widzimy coś takiego

90952426.jpg

Teraz ważne by zaznaczyć ptaszkiem przy końcówce .eu(tak jak na przykładnie) tam też będzie napisane czy dana domena jest wolna czy zajęta.

Teraz klikamy dodaj do koszyka.

I na następnej stronie klikamy zamów.

Teraz tworzymy konto i się rejestrujemy.

I ponownie klikamy zamów.

Teraz trzeba poczekać na rejestracje domeny około dzień.

Kiedy już domena będzie zarejestrowana logujemy się na stronie i klikamy "Twoje Usługi"

A później "Konfiguruj"

35230867.jpg

I w miejscu oznaczonym wpisujemy nasz ADres IP serwera.

Klikamy zapisz i to tyle.

Dziękuję i proszę administracje o zdjęcie paru %

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No zwykłe, nic trudnego chciałem to napisać bardziej jako informacja że teraz na nazwa.pl maja darmowe domeny z .eu lecz jak bym napisał tak krótko to wszyscy by krytykowali a tak to jest jakiś tam tut.

Co to daje ? że zamiast adresu ip twojego serwera ludzie będą mogli wpisywać tą domenę. Czyli tak jak ja mam server i zamiast adresu ip który jest trudno zapamiętać ludzie mogą wpisywać w grze mc-realcraft.eu co jest zdecydowanie łatwiej zapamiętać.

Opublikowano

A czytałeś na jakich warunkach jest ta domena? Chyba trzeba płacić potem za 2 rok. Lepiej zawsze przeczytać, na jakim warunkach jest coś "za darmo", bo potem będzie płacz, że trzeba zapłacić za przedłużenie.

sygnaturkazx.png

Opublikowano

Chce tylko powiedzieć że możecie mieć nie małe problemy za rok jak przyjdą rachunki, tak to jest jak się nie czyta regulaminu promocji. Domena na pierwszy rok za darmo ale 2. rok jest już płatny a domenę wykupujecie na 2 lata. ;] Jedyną darmową domeną jest .tk

Opublikowano

Regulamin mówi tylko tyle że jeżeli chcemy przenieść domenę wtedy musimy zapłacić. Jeżeli za rok nie będziemy chcieli przenosić naszej domeny tylko ją zostawić do usunięcia nic nie trzeba będzie płacić.

Opublikowano

Fajnie wytłumaczyłeś. Też się kiedyś zastanawiałem jak to zrobić :)

Who LIKE Herobrine ?

:D

Give Me Like

xD

Opublikowano

@Up chodzi ci o np:

s*.mineserv.eu:****?

jak tak to odpalsz CMD wpisujesz :ping s*.mineserv.eu

bez portu i

wtedy wyskakuje ci ip wtedy kopiujesz ip wklejasz dopisujesz port i masz

:)

1379958827-U247153.png

Opublikowano

ooo thx za to :D Sukalem i nie znalazłem a tu nagle jest! xD THX!!!!

Who LIKE Herobrine ?

:D

Give Me Like

xD

Opublikowano

Tzn, ze za rok bedzie trzeba bulic czy jezeli nie bede przedluzal ani nic to umowa po prostu wygasnie?

Trzeba podac prawdziwe dane?

Opublikowano

Równie dobrze na 1and1.pl można mieć PL na rok za free :P.

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

A sprawdziłeś czy to nie jest oferta dla firm ? BO coś mi się wydaje że to jest tylko oferta dla firm.

I nie nic nie będziesz musiał płacić po prostu wygaśnie. A co do danych jeżeli będą wyglądały na prawdziwy to nie musisz podawać swoich.

Opublikowano

Czytalem regulamin. Jest napisane że domena darmo, na rok nie trzeba przedluzac, ale serwer (host) trzeba jednak wykupic i to nigdzie indziej jak u nich. Nazwa.pl (NetArt) oznajmila ze, jezeli stawimy serwer w hoscie np. ugu.pl i połączymy to jest uznawane za lamanie regulaminu!

I nalezy zaplacic za drugi rok z góry! + odszkodowanie.

Szanuję administracje, pisze z zamulonego telefonu, za nie pisanie ogonkow z góry przepraszam.

PS Nie zaglebialem sie w regulami wiec AUTOMATYCZNE przedlozenie na drugi rok jest mozliwe, i małe putanko:

Podaleś IP wewnętrzne NetArt czy zewnetrzne?

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...