Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam do was pytanie czy można zrobic takie coś jak wejście na serwer przez rejestracje na stronie opisze jak to ma mniej więcej wyglądac.

Dostałem IP do fajnego serwera lecz gdy wchodze na niego pokazuje mi się komunikat ,, Zarejestruj się na stronie pod nickiem z minecrafta'' wchodze na strone rejestruje sie pod nickiem z minecrafta ponownie włączam minecrafta wchodze na serwer i wszystko działa.

/\

|

Da rade coś takiego zrobic? i jak?

Pzdr :)

Opublikowano

Skonfiguruj plugin rejestracji np. authme, xauth, aby wpuszczał tylko zarejestrowanych i wyświetlał wybrany komunikat. Następnie robisz skrypt, który po rejestracji na swojej stronie i wypełnieniu formularza dopisywało by w bazie danych pluginu nick oraz hasło. Musisz umieć php :)

Osiągnięcia:

achievement.gif

Opublikowano

Może zrobię taki poradnik, choć nic nie obiecuję :P Samo wykonanie jest banalne, są to dosłownie 1 lub 2 skrypty, które uczyłem się jeszcze na samym początku gimnazjum...

Zapraszam do lektury:

http://www.eioba.pl/a/1u8h/rejestracja-i-logowania-phpmysql 

piotrek693206 Na forum nie dajemy gotowców, a każda zmiana kodzie wymaga choć minimalnej wiedzy na temat php. Ten skrypt co dałem ci 2up nie działa bo nie jest dobry z pluginami do bukkita :P

@down piotrek693206 napisz co oferujesz i czekam na pw.

Mój nowy Internet:

2813783276.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...