Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Serwer hamachi, po zalogowaniu przyjaciół i wyborze postaci i wyrzuca ich do Menu!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich userów naszego forum. Otóż, jak w temacie. Wiem, że była masa tych tematów i poprostu jest w nich wszystko jasno wytłumaczone, lecz niestety w moim przypadku to nie pomaga. Kolega wyłączyć zapore oraz anty wirusa, użył launcher'a v2 i próbował się zalogować. Otóż, w root wszystko ładnie w serverinfo.py zostało zmienione na moje ip z normalną końcówką i normalnie go łączy z moim serwerem, natomiast po wyborze postaci wywala go ponownie do wyboru ch i zalogowania się. Łącząc się przez tego launchera ma ciągle komunikat "Zostaniesz połączony z serwerem" i tak ciągle, bez żadnych zmian. Nie wiem, co w tym przypadku mam zrobić i prosiłbym Was o pomoc. Bez problemu ja łącze się z serwerem i normalnie mogę prowadzić rozgrywke na nim. OS jaki posiada kolega oraz ja to Windows 7 64 bit Home Premium. Portmap'y są dobrze odblokowane, więc nie wiem co może powodować problem - jak wcześniej była mowa, za wszelką pomoc dziękuje i nagradzam plusikami!

Pozdrawiam, Volek114.

33983.png
Opublikowano

Nie pamiętam zabardzo ale żeby kolega się połączył to w serverinfo w root musi być końcówka normalna nie .100 i tak samo w Launcherze. Jeśli się mylę to sry.

Opublikowano

Nie pamiętam zabardzo ale żeby kolega się połączył to w serverinfo w root musi być końcówka normalna nie .100 i tak samo w Launcherze. Jeśli się mylę to sry.

To akurat wiem, ale dzięki. :)

33983.png
Opublikowano

Jakie pliki serwerowe? Jaki jest ich pong?

Nie ma innego wyjścia dla kolegów, jak tylko ten launcher v2.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Jakie pliki serwerowe? Jaki jest ich pong?

Nie ma innego wyjścia dla kolegów, jak tylko ten launcher v2.

Rain'a pliki serwerowe, a pong'a w plikach game serwerowych zmieniałem na własny.

33983.png
Opublikowano

Wyślij na pw ten pong, ja ci edytuje i przyśle ;).

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...