Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Co myslice o nowej gtx 690

natan1234

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Wiec to jest takie mniej więcej info ( dużo nie będę gadał zmęczony dzisiaj jestem ;/ )a pytanie ;) no to może info pierwsze :)

Jej wyglad jest mniej wiecej taki:

ss1ss.png

Jest to Kawal ciężko metalu jak tez aluminium a w nim 1 duży cooler , 3 wejśća do 2 monitorów wielki + dla nie których osób.

Teraz trochę informacji jaka pamieć itd:

ss2zm.png

4GB pamiećy duży +, potrzebujemy min 300w i 2x ośmio pinowy kabel zęby to cacko wystartowało. Normalny Zegar pracuje na 915 Mhz z boosterem już na 1019 MHz wiec trochę różnicy jest . Jest to typ GDDR5 nie co jesce mogę tu opisać na dole będzie stronka żeby mozna dokładniej zobaczyć.

GTX 680 VS GTX 690 W Crysis 2, Batman AC, The Witcher 2, Metro 2033 , BF3, Civilization V, Deus Ex: Human Revolution, Dirt 3, Bulletstrom, Skyrim i StartCraft 2. Jak widać GTX 690 WYGRA o DOZĄ różnice

ss3sz.png

GTX 690 VS GTX 690 Quad SLI Quad Sli W Crysis 2, Metro 2033 BF3 i Unigine Heaven.

ss4pu.png

Karta Wygląda jak mazenie ale czy to jest prawdzie? tak jak by było z gtx 590? ( nie pamiętam dokładnie )

Strona:http://geforce.com/w...rticle-keynote/

A Teraz trochę pytań mam :D

Mam zamiar kupić/złożyć ( zależy w który sposób mi wyjdzie taniej ) ten oto komputer ( ogl chodzi o płytę główną <3 <3 )

Wiec tak Jak z polski przyjade spowrotem do angli mam zamiar zlozyz takiego kompa ale już z 60 GB ramu i zamiast intel xeon wymienne na intel extreme 6 cores i kartę graficzna wiec nie wiem czy kupic GTX 680 albo poczekać akurat jak będę w Polsce żeby ta karta dostała od paru ludzi odp jak się sprawuje itp?

Opublikowano

Po kiego grzyba Ci komputer z Xeonem i 60 GB ramu ? Zakładasz serwerownię ?

Szkoda pisać nt. twojej znajomości na komputerach ale można co nieco się wysilić przy błędach językowych itp. (pomijam oczywiście to, że tekst ma składnię gorszą od Mistrza Yody...)

Błędy w tekście:

Wiec to jest takie mniej więcej info a pytanie

O co chodzi w ogóle w tym zdaniu ?

Jest to Kawal ciężko metalu jak tez aluminium a w nim 1 duży cooler , 3 wejśća do 2 monitorów wielki + dla nie których osób.

Kawał pisze się z małej litery. Ciężko metalu ? Aluminium to też metal. Cooler nie jest w metalu tylko z niego. Tego tworu na końcu w ogóle nie ogarniam - ale spróbuję. Wejścia a nie wejśća, niektórych pisze się razem.

[font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][size=3]
[left]4GB pamiećy duży +,[/left]
[/size][/font]

Pamięci a nie pamiećy.

l zęby to cacko wystartowało

Jakie kur.. zęby ?

Normalny Zegar

Zegar pisze się z małej litery.

WYGRA o DOZĄ

Jak już to dużą. Poza tym nie można "wygrać o dużą różnicę".

mazenie

Pisze się marzenie a nie mażenie.

Jak z polski przyjade spowrotem do angli

Z powrotem; Polski; Anglii.

Opublikowano

up jestem zmęczony jak chu* pisze to jak najszybciej za 2 dni wyjedzam wiec chce się dowiedzieć a takiego kompa chce bo chce mieć i nic ci do tego. a co do polskiego to mówiłem jestem w angli i tak dobrze ze pisze tak niż jak wcześniej.

Zapraszam na angielski tez cie tak pojadę z błędów ;]

Opublikowano

Kocham te wykresiki (1x-2000x)

Chcesz kupić 690? Szykuj się na blok wodny, bo cooler pewnie fatalny. Gdyby AMD wzięło się za sterowniki to poleciłbym ci CF7970. W zadaniach tam gdzie NV nie ma wstępu gniecie 680,a różnica 5-10FPS(10 to już jest max) cie chyba nie zbawi. Każda karta po o/c dobija to 10k+ w 3Dsmarku 11. Jeśli chodzi ci głównie gaming to bierz SLI680.

Po co 2x Xeon, jak wystarczy jakieś SB-E(3960X) lub IB(3770K),

Wszystko zalejesz (chipset,SLI, proca,) i taki zestaw gotowy do pracy. Nie zapomnij wziąć jakiego Antec'a 1000W do tej konfiguracji.

Opublikowano

kurna wszytko jest w filmie up a co wam do tego ile xeon czy extreme chce mieć? moja kasa mój wybór nic wam do tego....

a co do AMD to jakieś gówno... ich karty i procki do jedne wielkie gówno :) a co do karty nie wiem co do wodnego chłodzenie karty jesce poczytam o tym.... ale mniej więcej jak to wygląda ?

Opublikowano

tak to skoro jesteś taki mega zajebi.sty to wybierz się na forum komputerowe, tam otrzymasz jeszcze lepsze komentarze. Chcesz mieć kosmiczny komp to idź do NASA może Ci odstąpią jeden egzemplarz ^^

+ Daj "Lubię to" jeżeli w czymś Ci pomogłem.

Opublikowano

Karty od AMD to "shit"?? Zobacz sobie testy w renderingu, mówię tutaj o GPGPU :) Fakt może GF ma CUDA co pomaga w PS, ale to nie jest warte zachodu. Chcesz mieć zawsze 5-10FPS więcej? Bierzesz 500zł droższego referenta 680, gdzie 7970 dostaniesz za 1800zł od Gigabyte WFIII. Zestawy 5k+ zł woduję się, chyba, że chcesz mieć piec w pokoju i patrzeć się na 90*C

Tutaj masz testy HD7970 w GPGPU:

http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-7970-benchmark-tahiti-gcn,3104-14.html

680 ma wynik jeszcze mniejszy niż 580, wiec z czym tu do tłumów?

Opublikowano

2x up kurw* co wam do mojego kompa mi jest potrzebny taki nie chce mieć kurw* NASY kompa tylko taki <_< pierdol* co w ludzie macie ?

up nigdy nie wezmę nic od AMD oni zęby pobić GF robili wyceny itp bo im nikt im tego shita nie kupował... a co do kasy w funtach jeżeli już a nie zl :D o jakieś 500zl 20 funtow mi nie szkoda wole mieć te 10fps niż potem żałować....

a co do GTX 680 gdzie ty masz wynik ze 680 ma gorszy wynik od 580?

Opublikowano

Skoro nie szkoda ci 500 zł na 10 FPS to dlaczego masz zamiar kupić 60 GB RAMu i Xeona które w ogóle nie zmienią ilości FPS (Xeon nawet zmniejszy w porównaniu do np. i7) ?

Opublikowano

2x up kurw* co wam do mojego kompa mi jest potrzebny taki nie chce mieć kurw* NASY kompa tylko taki <_< pierdol* co w ludzie macie ?

up nigdy nie wezmę nic od AMD oni zęby pobić GF robili wyceny itp bo im nikt im tego shita nie kupował... a co do kasy w funtach jeżeli już a nie zl :D o jakieś 500zl 20 funtow mi nie szkoda wole mieć te 10fps niż potem żałować....

a co do GTX 680 gdzie ty masz wynik ze 680 ma gorszy wynik od 580?

Właśnie napisałeś do człowieka który jest trochę obcykany w przybliżeniu taką wypowiedź "Ty kur** pojeb***u pier****ny się w ogóle nie znasz moja racja jest mojsza"

AMD wygrywa z GF, a to że przecenili karty średniego segmentu było zainicjowane wysoką ceną po premierową. Obniżenie ceny jest przyjazne nabywcom.

Twoje śmieszne zestawy "Piękny i mocny xD" I7-9999999KTSsfsaksfsdfjkaiodefmo + 666GB ramu marki "Nachuakomutyle" i 15 GTX690 które jeszcze nie wyszły

Stosunek cena/jakość:Żaden

@edit Proszę idealny komputer:http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/zestawy_komputerowe_na_kwiecien_2012?page=0,16

Opublikowano

Skoro ktoś chce taki komp, to pomóżcie mu, a nie się wszystkiego czepiacie. Jego pieniądze to niech kupuje, jak się zdecydował i pisał tu temat o małą pomoc, to pomóżcie a nie spamicie

jeżeli nie obchodzi cię cena itp. tylko wydajność to najlepiej by było 2x HD6990, ale skoro pisałeś że nie chcesz nic od AMD, to pozostają zieloni

większą wydajność miałoby SLI z GTX590, lecz jeśli chcesz coś nowszego to GTX680 w SLI

Czekanie na 690 jest dobrym wyborem, bo 2x680 to porównywalna szacowana wydajność z 690. Ale po premierze 690 lepiej chociażby poczekać na wersję z zamontowanym blokiem wodnym, lub kupić fabrycznie podkręconą (np. gigabyte) i wtedy zamontować blok wodny. Dlaczego? Fabrycznie podkręcona oznacza większe bazowe taktowanie i lekko większą wydajność. Lepsze kondensatory itp. na PCB dają lepszą trwałość, a cała płyta jest bardziej podatna na OC. Jeśli jednak byś zmienił zdanie polecam CrossFire z 6990

tylko do tego trzeba porządny zasilacz jakiś 1500W najlepiej by było wziąść

do tego na płytkę dajesz 2x xeon E5 2690, chociaż nie wiem czy nie lepszy E5 2687W. Jak znajdę jakieś testy to poprawię

Jeśli chcesz też dużo ram to weź kości po 8GB, tyle ile masz slotów na płytce, lub ile potrzebujesz, z jak najwyższym taktowaniem i najmniejszymi możliwymi opóźnieniami (zmniejszeniem taktować zmniejszysz opóźnienia) z radiatorem (kingston, corsair czy innej firmy)

@edit najlepsza porada może to nie jest, ale w porównaniu do tego co wyżej, to chociaż jest jakaś porada

@

"

Jeśli zamierzacie grać w Far Cry, Doom 3 lub Half Life 2 na wysokich detalach, to taki zestaw powinien spisywać się znakomicie.

"

stosunek cena/jakość... nawet porównania cenowego nie ma, bo kompletnie nieopłacalne. Jedyne osoby które to kupią to miłośnicy OC z dużym portfelem

Opublikowano

200pkt w Vantagu kosztem 500zł? Gdyby to było 3-4k pkt więcej, ale za 200pkt aż tyle dopłacać? Zresztą

7850/7870 starczy teraz do każdej gry. Kupisz topową i co? Za rok/dwa musisz zmienić na lepszą, gdyż w tym okresie czasu wyjdą nowe next geny (PS4 ma mieć podobno HD7770 i LLano/Trinity), a wtedy rozwój pójdzie do przodu. Kupisz tańszą 7870, a później tylko dokupisz drugą, żeby CF zrobić.Jeśli na zabój chcesz to bierz to CF7970.

Od czasu HD5xxx AMD królowało w GPGPU, gdzie uzyskiwało kosmiczne wyniki względem GF. Tutaj masz test GPGPU 680, która jest jedynie w Sandrze 2k12 w szybkości transferu

http://pclab.pl/art49195-12.html

Różnica? 3-4 razy większa na korzyść 7970. Lepiej za to 500zł kupić porządny blok wodny i wykręcić ją na 1400MHz (gtxxor z bmk.pl)

BTW.

Za 950zł dostaniesz przepięknego HD7850 od GB, który się kręci do 1250MHz dla rdzenia(20-25% większa wydajność). Za tą samą cenę masz słabszego GF560Ti HAWK. Którego weźmiesz? Fanboyostwo twoje wybierze GF.

Opublikowano

2xup dzieki za normalna wypowiedz

up mowie ze xeona zmieniam na i7 moge miec wiecej info o tym wodnym bloku ?

NEW AMD jest nadal SHIT dla mnie i bedzie nic tego zdania nie zmieny i ten nie popisuj sie bo jak narazie prawie kazda odp jest spam ale juz nie chce mi sie raporta dac/

pisane na tel

Opublikowano

@up: to idź spać lepiej bo sam spamujesz ;x anoizm mówi świętą prawdę i tyle a że ty masz swoje głupie przekonania to gówno to kogo obchodzi.

+ Daj "Lubię to" jeżeli w czymś Ci pomogłem.

Opublikowano

2xup dzieki za normalna wypowiedz

up mowie ze xeona zmieniam na i7 moge miec wiecej info o tym wodnym bloku ?

NEW AMD jest nadal SHIT dla mnie i bedzie nic tego zdania nie zmieny i ten nie popisuj sie bo jak narazie prawie kazda odp jest spam ale juz nie chce mi sie raporta dac/

pisane na tel

Sądząc po twoim pisaniu nie stać Cię pewnie na komputer na platformie I3, a temat to zwykła prowokacja z zazdrości do innych? Czy nudzi Ci się i nie masz kolegów ?

Pozdrawiam i ja sugeruje temat zamknąć a tego młotka ukarać zgodnie z regulaminem.

Procesory AMD są równie dobre co procki intela, przypuszczam że nigdy w życiu nie miałeś ani nie widziałeś w praktyce jak działają procesory seri Intel core I7 xxx czy też nowe serie AMD xxx.

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Ja bym ten cały temat skomentował jednym słowem: PROWOKACJA

AMD vs GF = AMD

AMD vs Intel = Intel

GF niech się zajmie robieniem obudów czy jak, bo karty mają co prawda ładne (tylko ładne)

Opublikowano

Jak ktoś ma w pokoju 5 monitorów FullHD i odpala sobie grę jednocześnie renderując animację 3D to spoko, ale tak to raczej.... Po co to komu ?

(Wiem że ma tylko 2 wyjścia na monitory ale wystarczy dać dodatkowo jakąś lipną + dobry procesor aby przesyłał obraz do renderowania do tej zajebistej a potem wyrenderowany do tej starej aby go wyświetliła)

Opublikowano

.... po 1 mam kolegów prawie cala szkole znam i oni mnie tez wiec mi nie pierdol ze jestem no life a co do kompa chce mieć takiego i tyle... a ze mnie niby nie stać to było dawno ;) stary ma nowa prace i dostaje to co chce do póki jesce mogę bo potem już sam będę musiał na wszytko mieć kasę... młotkiem jesteś ty a co do regulaminu wy tez do niego się nie stosujecie wiec mi nie mów ze tylko ja....

DJ jeden normalny który rozumie a nie jak wy "młotki"

A co AMD vs GF macie tutaj 1 info na filmie i jest jesce więcej http://www.youtube.com/watch?v=bGEzFSXQWSQ&feature=related moze AMD jest dobre ale oni rush i rush ze wszystkim i oni wszytko robią szybko robią i wychodzi gówno.... zrobisz szybko i będzie do dupy zrobisz dokładnie i nie szybko wyjdzie cudo czy jak to sło te powiedzenie nie pamiętam już w Polsce nie mieszkam....

Opublikowano

Na takim poziomie ta dyskusja prowadzona nie będzie. Temat zostaje zamknięty, jego autor ma zakaz tworzenia kolejnego.

Warunkowo nie karam warnami za flame.

Historia stworzenia Mańka

27.08.2009 Moderator War Rock

08.01.2011 Global Moderator

03.05.2012 Administrator

Now Elita

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...