Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

WAŻNA SPRAWA

Shiev

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam bardzo poważny problem, założyłem dość dawno konto na grze metin 2 i mam już 44 lvl dobre eq. Grałem na nim z kolegą, do dziś... dawno nie wchodziłem na konto i gdy dzisiaj wszedłem na konto patrze ! NIE MA EQ. Spodziewałem się tego, ale ufałem mu żałuje teraz. I stąd moje pytanie czy po tym jak nie uda się wyjaśnienie z nim sprawy, mam szanse na interwencje policji, sądu itd ?

Jest to dla mnie ważna sprawa. Z góry bardzo dziękuje.

DODAM ŻE KTOŚ PRÓBOWAŁ ZMIENIĆ EMAIL I W SKRZYNCE ODBIORCZEJ NA EMAILU MAM KILKA POSTÓW : EMAIL ZOSTAŁ ZMIENIONY.

MOGĘ ODRZUCIĆ ZMIANE LUB POTWIRDZIĆ A GDY ODRZUCAM TO PISZE ŻE NIEPRAWIDŁOWO SKOPIOWAŁEM LINK.

Zostały one przeczytane mimo że nie pamiętam żebym coś takiego czytał.

I ostatnia sprawa to taka że nawet jeśli ktoś mi wszedł na email to jak wejde na stronie metin2.pl na konto pisze że konto oczekuje na potwierdzenie zmiany emaila lub jej odrzucenia lecz możliwe że coś takiego usunołem czy coś, widziałem kilka takich i dzieje się tak jak napisałem wyżej.

Opublikowano

Hmm zalezy.Wartośc musi być 200zł+ chyba

Nwm ile warte jest ale chyba kradzież to kradzież nie ważne ile warte tylko ważne że ukradł.

A co do eq to tak m.i.n. ( nie było pro ale dość dobre ) Smocza +9 kd ucylenia i deffa +3, Rib +9 sr 31 bodajże um - 10 5 bon kd śmierci i potwora +4, Żelak +9

Ebo +9 z około 3 bonami, srebrna +9 i budy i naszyjnik 1k hp i takie różne inne.

Jak sam dałeś hasło to policja nic nie zrobi bo to co on zrobił to nie było przestępstwem.Tak to właśnie jest jak się dzieli z kimś konto.

A postraszyć chociażby policją można ? A poza tym konto jest na moim emailu i nie wiem czy napewno ale chyba się na niego wkradł ponieważ kilka postów które nie przypominam żebym czytał były oznaczone jako przeczytane.
Opublikowano

Nwm ile warte jest ale chyba kradzież to kradzież nie ważne ile warte tylko ważne że ukradł.

A co do eq to tak m.i.n. ( nie było pro ale dość dobre ) Smocza +9 kd ucylenia i deffa +3, Rib +9 sr 31 bodajże um - 10 5 bon kd śmierci i potwora +4, Żelak +9

Ebo +9 z około 3 bonami, srebrna +9 i budy i naszyjnik 1k hp i takie różne inne.

A postraszyć chociażby policją można ? A poza tym konto jest na moim emailu i nie wiem czy napewno ale chyba się na niego wkradł ponieważ kilka postów które nie przypominam żebym czytał były oznaczone jako przeczytane.

Postraszyć nie zaszkodzi może zmięknie tylko musisz być przekonywujący :) A czy dałeś mu też hasło na e-mail?I czy jeśli nie to czy miałeś takie samo hasło do konta co do i e=maila?

kirito_signature_final_by_trayylolz-d6jp

Opublikowano

właśnie ważne jest ile przedmiot/konto było warte.

bodajże od 200 zł (koszt) jest to przestępstwo i jest ścigane przez pewne organy ścigania.

Możesz to zgłosić ale lepiej się dogadać bo oboje możecie sobie przejebać

Opublikowano
Jak sam dałeś hasło to policja nic nie zrobi bo to co on zrobił to nie było przestępstwem.Tak to właśnie jest jak się dzieli z kimś konto.

Co ty ;o Haslo nie ma nic do tego czy dal czy nie poniewaz kradziez to kradziez przestepstwo :x

Opublikowano

właśnie ważne jest ile przedmiot/konto było warte.

bodajże od 200 zł (koszt) jest to przestępstwo i jest ścigane przez pewne organy ścigania.

Możesz to zgłosić ale lepiej się dogadać bo oboje możecie sobie przejebać

Zatem spróbuje się dogadać wycenie eq i możę się uda
Opublikowano

Lepiej nie rób z tego większej afery.

Sam dałeś mu informacje do konta więc sam sobie nagrabiłeś niestety.

Jeżeli włamał ci się na e-mail'a to wtedy możesz ewentualnie policją postraszyć.

Opublikowano

Postraszyć nie zaszkodzi może zmięknie tylko musisz być przekonywujący :) A czy dałeś mu też hasło na e-mail?I czy jeśli nie to czy miałeś takie samo hasło do konta co do i e=maila?

Nie miałem takiego samego hasła różniły się one od sb znacznie.
Opublikowano

Co ty ;o Haslo nie ma nic do tego czy dal czy nie poniewaz kradziez to kradziez przestepstwo :x

Liczą się okoliczności równie dobrze jak ktoś oddaje komuś konto to mógłby potem iśc na policje i udawac że mu ten ktoś komu oddał konto mu je ukradł.

No to jeżeli włamal ci się na e-mail to ma przesrane bo to już przestępstwo.Myślę że możesz sprubowac zgłosic to na policje ale na twoim miejscu najpierw bym go postraszył a potem zaczął działac jakby nie oddał konta.

kirito_signature_final_by_trayylolz-d6jp

Opublikowano

Liczą się okoliczności równie dobrze jak ktoś oddaje komuś konto to mógłby potem iśc na policje i udawac że mu ten ktoś komu oddał konto mu je ukradł.

No to jeżeli włamal ci się na e-mail to ma przesrane bo to już przestępstwo.Myślę że możesz sprubowac zgłosic to na policje ale na twoim miejscu najpierw bym go postraszył a potem zaczął działac jakby nie oddał konta.

Ok dzięki spróbuje
Opublikowano

Wątpie żebyś miał na tak niskim lvl dobre eq. oim zdanie szkoda fatygi jedynie jesteś pewien że to on to postrasz go.

MOBO: Asus Pro Gamer z97

CPU: Intel CORE i5-4690K                                                             CPU cooling: Arctic 7 Pro Rev.2

RAM: Corsair Vengeance Pro Red DDR3, 2x4GB, 2400MHz, CL11  GPU: nVdia GeForce 980Ti Matrix Platinum 6GB

SSD: Kingston SSD Now 2,5'' 120GB                                               HDD: Samsung 1TB

PSU: Corsair CX750                                                                                                  TOWER: IN WIN GRone Full Tower (black)

Monitor: Acer 24' K242HLABID + LG L1918S

Opublikowano

Według mnie nie powinnes grac z nim razem na jednym koncie...

Ale stalo sie ...

Policja nic nie zrobi poniewaz ty mu dales passy do gry.

Lecz Wlamanie na E-Mail jest karalne ....

Chyba ze E-mail byl wspolny...

Za wlamanie na email jest duza kara pieniezna...

Jeśli pomoglem licze na Like it

boreksygna.png

Sygnaturka Stworzona przez Necrotoss

Opublikowano

Według mnie nie powinnes grac z nim razem na jednym koncie...

Ale stalo sie ...

Policja nic nie zrobi poniewaz ty mu dales passy do gry.

Lecz Wlamanie na E-Mail jest karalne ....

Chyba ze E-mail byl wspolny...

Za wlamanie na email jest duza kara pieniezna...

Jeśli pomoglem licze na Like it

Ok więc zrobię tak :

Nigdy więcej nie będe dzielił konta.

Postraszę go policją jeśli nie dojdziemy do porozuemienia

Upewnie się czy włamał się na email i zgłoszę go na policję.

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi :)

Opublikowano

Ok więc zrobię tak :

Nigdy więcej nie będe dzielił konta.

Postraszę go policją jeśli nie dojdziemy do porozuemienia

Upewnie się czy włamał się na email i zgłoszę go na policję.

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi :)

Jesli konto było zarejstrowane na poczcie WP.pl to mozesz napisać do nich list z prośbą o podanie listy IP ostatnich logować na te konto. To Ci pomoze...

Nie wiem jak jest na innych pocztach, bo np. na onecie nie wysla Ci wykazu...

Opublikowano

1.Pogadaj z nim

2.Może po prostu gra inną postacią i pożyczył eq bez pytania skoro długo nie grałeś ?

3.Powiedz mu że za włam na e-mail jest do 3lat paki jak ma 17lat a jak nie to poprawczak a wiesz że to on bo dostałeś wyciąg IP z poczty(małe kłamstewko :) )

4.Jeżeli nie podawałeś mu passów do emaila to idź na policję to jest tak jakby Ci listy ze skrzynki kradł i czytał

5.Wpierdol mu (jak nie dasz rady to niech ktoś Cię wyręczy)

Opublikowano

No bez jaj żebyś na kolegę donos składał, bo ci 44 lvl w metinie ukradł. Pogadaj z nim lepiej, jak nie będzie chciał oddać to najeb mu najwyżej i tyle :D

No a jak on mnie okradł mimo że mu ufałem ;/ To już nie jest kolega ....

1.Pogadaj z nim

2.Może po prostu gra inną postacią i pożyczył eq bez pytania skoro długo nie grałeś ?

3.Powiedz mu że za włam na e-mail jest do 3lat paki jak ma 17lat a jak nie to poprawczak a wiesz że to on bo dostałeś wyciąg IP z poczty(małe kłamstewko :) )

4.Jeżeli nie podawałeś mu passów do emaila to idź na policję to jest tak jakby Ci listy ze skrzynki kradł i czytał

5.Wpierdol mu (jak nie dasz rady to niech ktoś Cię wyręczy)

ok :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...