Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakość internetu do rozmów i gier co-op

djmati5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od dłuższego czasu chcę pograć w pewne gry, ale wcześniej nie miałem takiej możliwości z powodu kompa, teraz już mam kompa, tylko brakuję mi gierek

na razie jeszcze nie mam jeszcze funduszy na zakup gierek, ale zastanawia mnie jedno

mam obecnie internet radiowy (taki... osiedlowy) 2 MB/s ale czy taki internet wystarczy, żeby:

- komfortowo bez lagów spowodowanych internetem grać na multi w battlefielda 3?

- w BF'ie zagrać z kumplem w co-op'ie oraz rozmawiać przez jakiś komunikator głosowy?

- w saints row pograć z kumplem i pogadać przez komunikator głosowy?

czy komunikatory typu skype, muumble -czy jak się to pisze-, czy team speak, różnią się tym ile neta "kradną"? Trochę to pytanie głupie, ale wolę wiedzieć

o to ile zasobów kompa zżera mnie nie interesuję, tu głównie chodzi o internet

z góry dzięki za odpowiedzi oraz pozdrawiam ;]

Opublikowano

Skype najwięcej "zżera" zasobu internetu. Gdybyś miał 2MB, ale nie radiowe, tylko ADSL (np. TP) to byś nie poczuł różnicy między np. TS3, a Skype. TS3 jest mniej wymagający i głównie to na niego napierałbym nacisk przy twoim necie. Jeśli nie pasuję ci to, to zostaje Steam.

Opublikowano

na speedtest pokazuje ping 26ms, na twojeip na wp pokazuje 5 testów, minimalny 51, maksymalny 113ms, średnia 68,3ms

nie wiem czy na dobrych stronkach itp. sprawdzam ale na tych 2 tak mi wychodzi. Jak możesz to napisz czym sprawdzić

Coś słyszałem, że Team Speak i/lub Ventrilo jest płatne. nie jestem co do tego pewien, ale tak słyszałem. Jeśli wiecie to także napiszcie

;]

Opublikowano

Zrób jeszcze test na pingtest.net o różnej porze dnia. Najlepiej rano i po poludniu. Zazwyczaj z radiówkami tak jest że po południu siedzi więcej ludzi na necie i bardziej muli, wtedy nie pograsz sobie w nic. Jeśli nie będą przekraczać 100 to pograsz.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

w ciągu 4 godzin robiłem testy co pół godziny i średnio wyszło ok 23ms, najwyższe miałem 36ms

z tą radiówką nie mam problemów i różnicy rano a po południu nie czuć

dziękuję wszystkim za pomoc, jak tylko będę miał możliwość, to sprawdzę w praktyce

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...