Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Składanie komputera

Wojtek:D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

MS WIN home premium BOX

Procesor Core i3 2100 3,10 GHz

Płyta Gł. Gigabyte GA-P67A-D3-B3 / MSI Z77A-G43 (G3)

RAM GoodRam 4GB 1333

Dysk Seagate 500GB

Co myślicie o takim układzie? Warto coś takiego wsadzić żeby potem wymienić procka na lepszego, dysk czy coś. Na razie grafike bede miał starą - GeForce 9500GT. Troszkę ma być do gier ale raczej nie aż takich wymagających. Głównie COD MW2, ale za chwilke zamierzam wpakować lepszą grafe. Nie gram zbyt dużo. Co o tym myślicie?

Opublikowano

Może budżet podasz? Do i3 bierze się coś od Asusa,ASRock'a, GB na H61. Jeśli później będziesz chciał upgrade zrobić to tylko SB. Płyty do IB zaczynają się od 500zł wzwyż( dobre,solidne konstrukcje )

Opublikowano

To ma być tani komp do rozbudowania. Zamierzałem wydać ok. 2000 zł na razie ale jeśli uważacie że warto kupić droższą płyte to chyba zainwestuję ;]

Czym się kierować przy wybieraniu płyty głównej? Taka płytka żeby potem intela i7 wpakować ;D Nie znam się na tym, może dajcie linka do jakiejś konkretnej płyty i powiedzcie jakie części są ważne do ulepszenia kompa ;] Z góry dzięki.

Opublikowano

Dysk i nagrywarka ze starego komputera, bo inaczej możesz się pożegnać z i7 2600k w późniejszym czasie. Jeśli będziesz chciał wkręcić IB do konfiguracji to coś z Z77 od MSI/Gigabyte bym brał, ale koszt dobrej płyty na IB(i5 3570K, i7 3770K) to 500+ zł. Jeśli chcesz coś z SB to dokupisz później i5 2500k(wykręcisz go na 4.5+) + Macho(cooler) + HD 7850/HD7870. Na razie Radosławy są dobre. Polecałbym 660/670, ale nie wiem jak one wypadną.

http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=47296

Ja coś takiego proponuję. Oczywiście możesz teraz dołożyć 200zł do HD7850(który po o/c jest taki sam wydajnościowo jak 7870) i później tylko cepa dokupić.

Cenę można zbić biorąc G540 zamiast i3 2120. Jeśli mówisz, że będziesz ulepszał sprzęt to G540 to niezła poczekajka.

Opublikowano

A czy G540 jest dużo wolniejszy od i3 2100? Nie wiem jak szybko będę go wzmacniał dlatego nie jestem pewien czy G540 wystarczy, ale nie słyszałem żadnych opinii na temat tego procka. Tak sobie patrzyłem na płyty główne i znalazłem: Asus P8Z77-V LE, Asus P8P67, Asrock P67 Extreme4, Asrock P67 Pro3. Z tego co napisane jest wyżej wnioskuję że chyba lepiej jest kupić jakąś słabszą z płyt z chipem np. Z77 niż coś drogiego z P61? Chyba kupię tego Ausa wyżej^ z Z77

"Dysk zrob 1000gb i tak to chyba może być i oczywiście monitor 22cale + :]"

Heh na razie chyba nie zamierzam kupować monitora, tylko pod telewizorek 50" ;D heh fajnie jest, polecam telewizorki smsunga ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...