Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Orange Free 79 - Wolno działa

YellowViper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Kilka miesięcy temu zakupiłem internet w Orange.

Orange Free 79 - działał świetnie. Pobieranie ok 500-600 kb/s...

Do czasu. 2 tygodnie temu coś się zwaliło. Net zwolnił do jakiś 10 kb/s. No nic. Pomyślałem, że limit się skończył, chociaż w aplikacji miałem pobrane - 7GB, z czego pamiętam, że ok 4 GB w nocy, więc nie wchodzi do opłat. Pomyślałem, że może nie naliczyło jak łączyłem się Windowsowym connection menagerem i po prostu przekroczyłem 14 GB. Poczekałem do dziś - okres rozliczeniowy. Dalej to samo.

Byłem w punkcie Orange i nikt nie miał powiedzieć co jest nie tak. Wyglądało to na uszkodzony modem, ponieważ nie uruchamiał się autostart. Dobrze. Zareklamowałem go. Za ok 2-3 tyg powinienem mieć nowy modem. Wróciłem zadowolony do domu. Przypomniało mi się, że mam gdzieś stary modem z Playa. Włożyłem kartę Orange do modemu Playa... i dalej to samo. Prędkość to ok 10 kb/s.Czasem 50 kb/s. Wcześniej było 500 kb/s... Dzwoniłem do pomocy technicznej i nic nie pomogli. W ciągu 2 dni mają zadzwonić. Tak czy inaczej nie działa dobrze. Ping mam ok 2650. Potem zmalał do 315, ale na ogół jest wysoki. Posiadam też lapka z mobilnym połączeniem szerokopasmowym(właśnie z niego piszę), w którym jest też Orange Free. On działa normalnie. Podłączyłem, więc mój zewnętrzny modem do lapka, zainstalowałem Play-owską aplikację i... to samo. Działa tak samo wolno jak na moim PC-cie.

Do tego, przed połączeniem, jest napisane "WSDPA..." - wszystkie kreski. Klikam połącz i w kilka sekund zmienia się na "HSDPA..." - zero pałek.

Nie wiem w czym leży problem. Komp jest dobry. Modem też. Z siecią też nie mają problemu.

Karta? Może coś się zwaliło z SIM? Jak ją naprawić? Da się ją jakoś zresetować? Może jest jakaś inna przyczyna?

Proszę Was o pomoc, bo jak na razie to nikt mi nie pomógł.

Będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam

Yellow

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...