Pettyfer Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Witajcie, gram niecałe 2 dni w LoL'a i nie ogarniam jeszcze wszystkiego. Na razie próbuję swych sił postacią Ahri. Doradźcie mi jaki set ekwipunku i dlaczego powinienem na nią kupować, chciałbym mieć w eq przynajmniej te 10% krytyka, a nie chcę tracić miejsca. I objaśnijcie mi ile się dostaje za walki tych pkt premium i kiedy się zmieni te 10 postaci. PS: Jak sobie coś przypomnę, to dopiszę. Jaki set dla Ahri się najlepiej sprawdza? Krytyczne uderzenia działają na skille? Jak rozwijać skille w kolejności? (tamten poradnik jest strasznie hejtowany, więc wolę nie..) Runy - czy można je przydzielić tylko jeden raz czy można je modyfikować? Czy runy można zdobyć poza item shopem? Jakie runy wypada dać na Ahri? PS: Używam polskiej wersji językowej. Heroes of the storm - Funny Moments Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Menesterowy Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 1. Prośby o buildy w 'Wybieranie championów'. 2. Ahri to postać pod AP, a nie AD. 3. Za jedną wygraną walkę dostaje się zazwyczaj ok. 150 IP, za przegraną ok. 60 IP, przy 1 wygranie dnia (Po 24h od poprzedniej pierwszej wygranej danego dnia) jest x2 punktów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pettyfer Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 1. Prośby o buildy w 'Wybieranie championów'. 2. Ahri to postać pod AP, a nie AD. 3. Za jedną wygraną walkę dostaje się zazwyczaj ok. 150 IP, za przegraną ok. 60 IP, przy 1 wygranie dnia (Po 24h od poprzedniej pierwszej wygranej danego dnia) jest x2 punktów. Nie wiem czy zauważyłeś, ale skróty "AP" "AD" nic mi nie mówią. Możesz jaśniej? Gram w dni ;/ // nie możesz przenieść? nie będę robił drugiego tematu, bo spam ;/ Heroes of the storm - Funny Moments Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottex. Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Poszukaj tutoriala w odpowiednim dziale, tam wszystko będzie opisane. Rotacja (postacie) zmieniają się co tydzień, we wtorek. A co do skrótów: AP - Mag AD - Walczący z bliska AD Carry - Postać udająca się z supportem, głównym celem są miniony. Support - Postać pomocnicza, leczy, daje mane, stunuje etc. Jungler - Chodzi po jungli, gankuje (udaje się na lane z zaskoczenia) Solo Top - Postać trzymająca Topa, w pojedynkę. Top - Góra Mid - Środek Bot - Dół Taunt - Np. E Ahri, uderza przeciwnika i przywołuje go do siebie. Stun - Blokada ruchu. Silence - Blokada możliwości użycia specjalizacji. Buff - np. blue buff który daje manę, buff do speed'a etc. Objaśniłem jak najlepiej potrafię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tybers Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 AD - attack dmg. czyli bijesz dużo z hitów (i skilli jeżeli takowy skill ma na ad przelicznik) AP - Ability Power czyli bijesz dużo ze skilli. Ofc. jeżeli ma przeliczniki na ap... np talon ma przeliczniki na ad więc nawet jeżeli chcesz bić dużo ze skilli to robisz pod ad... Czyli, Ahri jest ap.. Buildów możesz poszukać na forum lola, lub na mobafire albo solomid... Nowa rotacja champów jest co wtorek. Co do tych ip. to tutaj masz wyjaśnione wszystko; http://na.leagueoflegends.com/board/attachment.php?attachmentid=120444&stc=1&d=1297989515 Link do całości ; https://support.leagueoflegends.com/entries/20074787-system-pz @up neie potrzebnie. Po co piszesz sam? On tylko był ciekaw ad/ap. Btw. tutaj są all skróty. http://www.mpcforum.pl/topic/324022-tutpodstawowe-pojecia-w-league-of-legends-i-wiele-wiecej/ Ale ty wiesz bo go odkopałeś ;f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tybers Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Jaki set dla Ahri się najlepiej sprawdza? Nie bardzo rozumiem. Krytyczne uderzenia działają na skille? Nie, tylko u gp. Jak rozwijać skille w kolejności? (tamten poradnik jest strasznie hejtowany, więc wolę nie..) Rozkładaj jak uważasz ale lepiej chyba będzie w o ile się nie mylę "Q" bo duże będziesz bił i do farmienia minionów dobre Runy - czy można je przydzielić tylko jeden raz czy można je modyfikować? Można je modyfikować cały czas. Tzn. możesz mięc 30 zestawów run i 2 strony i przed każdym meczem możesz zmieniać. Czy runy można zdobyć poza item shopem? Item shope? tzn? Tylko w sklepie się je da zdobyć TYLKO i wyłącznie za ip/pz. Jakie runy wypada dać na Ahri? hm.. Jak na każda postać ap. Runy ap.. Troche MP. i git. / ehh. kurwa, weź nie edytuj tylko rób nowy post. bo teraz mam posta pod postem; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio897 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 rada: R Ahri można ładnie dogonić wroga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianmaki Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Jeśli masz początki z grą to spotkaj się z kimś na TSie w przykładowej rozgrywce i niech ci tłumaczy : P Tutaj jeszcze pomocne masz zwroty http://eune.leagueoflegends.com/board/showthread.php?t=343832 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.