Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Netbook a minecraft

TmK5013

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Mam zamiar kupić netbooka. Potrzebuje go do surfowania po necie sluchania muzyki i czasami grania w minecraft. Mój wybór padł na Sony vaio vpc-yb3v1e/p i tu mam pytanie. Czy na takim netbooku działałby minecraft bez zadnych lagów i problemów? A 2 moje pytanie: Czy bardziej się opłaca kupić ipada za 1500 zł (do internetu muzyki filmów) i dołożyć do rozbudowy pcta (Narazie jest intel core i3 2 GB ramu, grafika zintegrowana, plyta glowna asusa)?

Opublikowano

Siema

Mam zamiar kupić netbooka. Potrzebuje go do surfowania po necie sluchania muzyki i czasami grania w minecraft. Mój wybór padł na Sony vaio vpc-yb3v1e/p i tu mam pytanie. Czy na takim netbooku działałby minecraft bez zadnych lagów i problemów? A 2 moje pytanie: Czy bardziej się opłaca kupić ipada za 1500 zł (do internetu muzyki filmów) i dołożyć do rozbudowy pcta (Narazie jest intel core i3 2 GB ramu, grafika zintegrowana, plyta glowna asusa)?

Powiem Ci tak, że minecraft u mnie z modem na minimape i texturepack (JohnSmith) bierze mi 1.4GB pamięci :).

Jeśli netbook ma mieć 1-2GB ramu i system Windows 7 to nie obędzie się bez lagów.

jqeuR.png

Opublikowano

Netbook ma 6 gb ramu ale mam wątpliwości co do małego ekranu

6GB ? o.O URL please or gtfo.

No ekrany w netbookach raczej większe nie będą. Chcesz większy ekran to zakup laptopa/ultrabooka.

jqeuR.png

Opublikowano

http://www.ceneo.pl/14300995

Nie chce większego ekranu tylko chce wiedzieć czy będzie działać na tym netbooku bo z tego co słyszałem to niektóre gry nie działają ze względu na mały ekran

@EDIT

Sorry pomylili się tam. Powinno być 4 GB ramu (z tego co patrzyłem na stronie)

A opłaca się bardziej kupić ipada 2 i dokupić części to pcta?

Opublikowano

http://www.ceneo.pl/14300995

Nie chce większego ekranu tylko chce wiedzieć czy będzie działać na tym netbooku bo z tego co słyszałem to niektóre gry nie działają ze względu na mały ekran

@EDIT

Sorry pomylili się tam. Powinno być 4 GB ramu (z tego co patrzyłem na stronie)

A opłaca się bardziej kupić ipada 2 i dokupić części to pcta?

Minecraft nie ma ograniczenia jeśli chodzi o wielkość ekranu . Jeszcze nie spotkałem się z taką grą. Jedynie Metro UI w Windows 8 moze nie działać sprawnie gdy będzie mniejsza rozdziałka niz 1024x768 (?). Oczywiście Metro UI jest tylko graficzną nakładka, ale podałem go jako przykład.

Szczerze iPada 2 nie warto kupować jeśli ma służyć tylko do szpanu itd. Poza tym gwarancja u Apple to 1 rok czasu.. z czym walczy Komisja Europejska . Jak już chcesz tablet to nie od Apple bo to strata kasy. Tablety są dobre jak czesto jestes w terenie i masz wykupiony internet mobilny, czy tez do czytania e-booków, mini gierek oraz filmow.

jqeuR.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...