Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Priv czy Qlobal?

lukasz314

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

CZY OPŁACA SIE GRAĆ NA NORMALNYM CABALU CZY NA PRYWATNYCH BO JAK NA PRYWATNYCH TO BEDE MIEC PYTANIE:)

PO CO JEŹDZIĆ JAK MOŻNA LATAĆ:)

DAJ LIKE !

proszę o usunięcie mi tych 60% ostrzeżeń.

zarejestruj się tutaj

xxxxxxx

Opublikowano

to też zależy od serwera, chociaż nie wiadomo ile serwer będzie działać, może te 2-3 dni albo kilka lat

ja osobiście grałem na cabal charisme na x15, jest to serwer, który nie jest może najłatwiejszy, ale też nie jest trudny.

Też zależy trochę to, czy grasz sam czy ze znajomymi, jednak gra wygląda inaczej, gdy gra się z kimś

jest dużo plusów i minusów gry na prywatnym, jak i globalnym serwerze, jednak jak to mówią ogólnie, prywatne serwery są do zabawy (może na kilka dni, może miesięcy, zależy od jakości oraz atmosfery), a globalny do dłuższej zabawy. Jednak na globalu ma się większy fun z osiągnięcia czegoś, niż na prywatnym

zastanów się, czy chcesz się pobawić na prywatnych czy grać konkretnie na globalu

@ ostatnio coś piszę zagmatwane posty

Opublikowano

dacie linka do cabal chrisme i instruckje

DAJ LIKE !

zarejestruj się tutaj

xxxxxxx

Opublikowano

niestety, ale nie dam, nawet jakbym chciał, ponieważ on już nie istnieje, ten serwer podałem dla przykładu, bo na nim najlepiej mi się grało ;]

Właśnie po długim czasie gdy w cabala nie grałem, naszła mnie niedawno ochota na grę na charisme, ale linki ani nic nie działało, ale tu na forum mi napisali że serwera już nie ma. Szkoda ;[

tutaj w spisie prywatnych serwerów, jest bardzo dużo podanych, różnych serwerów, od łatwych, do trudnych, łatwo znajdziesz coś dla siebie

jeśli znajdę, podeśle też stronkę ze spisami serwerów, ale nie pamiętam czy mam ją zapisaną jeszcze

Opublikowano

djmati5 ale znajdź takiego fajnego co fajnie leci exp co fajnie tez lecą rangi i skille gdzieś tak po 1000/2000x bede wdzięczny i daj intrukcje czy to trzeba do normalnego cabala wkleic czy poprostu do czystego folderu dam ci like teraz ponieważ widac żę chcesz pomóc i za to tonie dziękuję:]

DAJ LIKE !

zarejestruj się tutaj

xxxxxxx

Opublikowano

to tak, serwer mogę ci znaleść, lecz podam za chwilkę

zwykle lepiej jest ściągnąć clienta do gry ze strony serwera, bo często jest tylko klient. Zdarzają się serwery na których podane są tzw. łatki na cabala EU, ale one bardzo rzadko działają i często są wadliwe, bo kolidują z plikami globalnego cabala

może jak znajdę ciekawy to też będę chetny na grę na tym serwerze, ale nie wiem sam czy zagram, bo ostatnio nawet nie mam czasu, a jeśli już to zwykle siedzę na forach ;]

@zaraz dam edita

Czekamy na edita.. ;)

Opublikowano

Cóż - polecam global na początek - > zaczniesz robić wszystko powoli, zorientujesz się co i jak - dobijesz 100 / 120 lvl i zaczniesz się nudzić . Wtedy zapragniesz czegoś więcej niż b1f na 120 lvlu więc idziesz na priwy - > masz już ogólny zarys jak grać i co do czego, wbijasz duże lvl na privie i ciśniesz kase. Na priv odkrywasz rzeczy w kilka dni co na Cabalu Global zajęłoby kilka miesięcy. Wbijesz 180 - 200 lvl pograsz 2 miesiace na tym lvl staniesz się w ch.. bogaty i będziesz wchodził tylko na PVP albo na eventy / najazdy. Wrócisz do globala ale stwierdzisz że nudno jest, tam było fajniej bo byłeś bardziej 'pro' niestety tam się już nudzisz - > porzucasz Cabala szukasz czegoś innego.

Morał : nie zaczynaj ; d

Opublikowano

ja na globalu juz mam 162 lvl więc wiesz

DAJ LIKE !

zarejestruj się tutaj

xxxxxxx

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...