Jottex. Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Otóż za niespełna dwa lata wybieram się do technikum informatycznego. Oto strona związku szkół technicznych do którego chcę się udać. http://www.zst.com.pl - chcę wybrać profil technik informatyk. I tutaj pytanie. Na tym profilu uczyłbym się głównie języków typu HTML, CSS, PHP, Java Script tak? I czego więcej się tam nauczę, proszę powiedzcie mi. Po ew. zakończeniu technikum muszę wybrać się na studia. I na studiach co by mnie czekało? Co mogę osiągnąć, gdzie pracować po technikum o ów profilu? I oczywiście, gdzie mogę się udać na studia. O jakich profilach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zkumeku Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Uczysz się ogólnie informatyki... większość to banały etc... podstawy html, css mało. Później np w 3 klasie wybierasz specjalizacje (Programowanie, Aplikacje internetowe, grafika, sieci komputerowe, systemy operacyjne - zależy od szkoły) i to tam uczysz się większości tego co powinieneś umieć pomijając utk. Lecz nigdy na poziomie technikum nie będzie to jakiś boski poziom. Wszelkie umiejętności... zależą od ciebie. Po technikum dostajesz papierek stopnia Technika, a by być pełnym Technikiem-Informatykiem to musisz iść na studia/polibudę. Lecz mimo wszystko gdzieś tam jest zaznaczone iż jesteś Technikiem z ukończonym kierunkiem informatycznym. Lecz takich osób jest od zajebania, trzeba to przyznać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrotek Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Idź do liceum które lepiej przygotuje Cie z przedmiotów ścisłych za co będziesz wdzięczny na studiach. A programować i ogółem informatyki uczysz się sam w domu. Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ruku Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Uczysz się ogólnie informatyki... większość to banały etc... podstawy html, css mało. Później np w 3 klasie wybierasz specjalizacje (Programowanie, Aplikacje internetowe, grafika, sieci komputerowe, systemy operacyjne - zależy od szkoły) i to tam uczysz się większości tego co powinieneś umieć pomijając utk. Lecz nigdy na poziomie technikum nie będzie to jakiś boski poziom. Wszelkie umiejętności... zależą od ciebie. Po technikum dostajesz papierek stopnia Technika, a by być pełnym Technikiem-Informatykiem to musisz iść na studia/polibudę. Lecz mimo wszystko gdzieś tam jest zaznaczone iż jesteś Technikiem z ukończonym kierunkiem informatycznym. Lecz takich osób jest od zajebania, trzeba to przyznać. U mnie masz w pierwszej klasie ogólne programowanie wraz z grafiką. W drugiej klasie wybiera się tworzenie baz danych, grafikę, tworzenie portali społecznościowych i coś jeszcze, nie pamiętam. Ogólnie tak jak Wrotek mówi, poza tym ja większości nauczyłem się podczas chodzenia do gimnazjum, sam, a teraz poszedłem do szkoły przeciwnej infie. 2009 - słyszysz mnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.