Skocz do zawartości

Pytanie Postać full pvp i wojny

Z44

Rekomendowane odpowiedzi

Wiatm. Mam taki mały dylemat, którą postać sobie wybrać do full pvp i wojenek :) (serwer Metin2.SG)

Rozmyślałem nad każdą postacią i do takich wniosków doszedłem:

1. Woj Body i Mental: robią ładne DMG lecz jednak każdy ma bardzo dużo abs'ów na nich

2. Sura WP i BM: ten sam przypadek co z wojami: każdy ma dużo abs'ów albo na miecze albo na magię. (Sura WP na tym serwerze to moja postać główna lecz 50% exp 50% pvp)

3. Ninja Archer: ładne DMG i zawszę nią lubiłem grac na privach bo nikt na nią abs'ów nie miał :) lecz na globalu jest odwrotnie: wystarczy że ubiorą absy na grote

4. Ninja Dagger: ładne DMG i chyba ludzie nie mają na nią tak dużo abs'ów

5. Szaman Smok i Healer: na Smoka znowu absy na magię maja lecz nie wiem jak to później wygląda na Healera.

Którą postać wyście by wybrali jako taką Full pvp i wojny?

Za sensowne i pomocne wypowiedzi nagradzam. Pozdrawiam.

Wszyscy tak bardzo mówicie, że Wojownik Body jest do pokonania przez każdego... nie zgodzę się jeżeli umiesz grać.

Sam swego czasu byłem topowym graczem na wielu serwerach na PL'u jak i na privach i co?

Mało kto mógł mnie złożyć, a grałem Bodziakiem nie wydając prawie nic na itemshop czy allegro.

Graj tym czym umiesz, a nie pytaj na forum... jeżeli nie masz doświadczenia to rozpocznij surą bm, albo healerem.

Z BM'em, Bodym jak i z Healerem mam doświadczenie tylko z privów. Pozostałymi postaciami grałem także na globalu.

Potrafię opanować daną postać w bardzo szybkim czasie prawie do perfekcji. Nie wytypuje tu postacie które według mnie każdy kładzie. Wręcz przeciwnie. Myślę że Body to bardzo dobra postać jeżeli chodzi o pvp. Jednak zależy też mi na tym abym był oryginalny. Szukam postaci która będzie FULL PVP I WOJNY lecz nie każdy gra nią. Jak tak sobie stoję niekiedy na rynku na ch1 w Jinno to 75% to wojownicy a z tego to około 55% to Body. Szukam postaci która mi się później nie znudzi bo będzie mnie każdy kład. Więc proszę o wyrozumiałość. Proszę jednak dalej o pomoc w wyborze. Pozdrawiam

Mogę Ci tylko przedstawić sytuację na privkach z abs/silny w 6/7 bonie:

Ninja Archer - jest bardzo dobrym DPS (full silny i 250 atak i możesz zdejmować każdego na odległość) Bardziej nastawiony na wojny w porównaniu do mentala

Wojo Mental - to samo co archer, wali dużo więcej lecz może nie trafić. Bardziej nastawiony pod PvP.

Ninja Dagger - dobry zarówno w absach jak i w DPS, coś w stylu archera (dobry na wojny, dużo weźmie na klatę bo sztylety walą dookoła)

Bodziak - postać KOMPLETNIE nie nastawiona na wojny, po prostu tragedia. W PvP radzi sobie dość dobrze (aura)

Sura WP - Lepszy od BMa na wojny z powodu Czarowanego ostrza... Na wojnach bardzo dobry, w PvP dość średni.

Sura BM - Postać średnio nastawiona na wojny, bardzo szybko zjeżdża mu Mana(ochronka), do PvP wymiata.

Szaman - Postać oklepana, coraz więcej na nich ABS (wbrew pozorom) nie ma tragedii ale bez porywów...

• 1 miesiąc temu...

odziak - postać KOMPLETNIE nie nastawiona na wojny, po prostu tragedia. W PvP radzi sobie dość dobrze (aura)

oj uwierz jak ktoś wie jak eq robic do pvp to lepszu od sury bm jest,

jego zaleta to aura jak i berek

ja jak robie nie raz pvp i jak KTOŚ umie grac bodym to jest w stanie nie dawac wstac przeciwnikowi kompletnie i wygrywa pvp zazwyczaj bez AUTO .

Ninja Archer - jest bardzo dobrym DPS (full silny i 250 atak i możesz zdejmować każdego na odległość) Bardziej nastawiony na wojny w porównaniu do mentala

tu można się sprzeczac dobry dps nie powiem . ale jak ktos ma eq zrobione pod Archer'a (jak ja )to nie ma często szans .

najgorzej jak dps ma mało szycia a ma pvp z full profesjonalną klasą .

co do

Ninja Dagger - dobry zarówno w absach jak i w DPS, coś w stylu archera (dobry na wojny, dużo weźmie na klatę bo sztylety walą dookoła)

w abs'ach dobry jest bardziej niż w dps'a ale tu ludzie się sprzeczają .

zaleta sztylety szybkosc ich i skile wirujący szybki i zasadzka i chmurka .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający forum Pytanie Postać full pvp i wojny   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...