OLLG Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Witam, mam pytanie jak zainstalować osTicket [Open Soruce Ticket System] proszę o odpowiedź! Mam dostęp do ftp ; ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLLG Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 @refresh Nikt nie wie :-( . ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrotek Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 masz dokumentację... Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLLG Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 masz dokumentację... Już mam wszystko zrobiłem ale trzeba tam edytować plik z konfiguracją że trzeba wpisać nazwe bazy danych użytkownik bazy i haslo do bazy ale ja nie wiem gdzie dokładnie to wpisać "ost-config.sample.php <?php /********************************************************************* ost-config.php Static osTicket configuration file. Mainly useful for mysql login info. Created during installation process and shouldn't change even on upgrades. Peter Rotich <[email protected]> Copyright (c) 2006-2010 osTicket http://www.osticket.com Released under the GNU General Public License WITHOUT ANY WARRANTY. See LICENSE.TXT for details. vim: expandtab sw=4 ts=4 sts=4: $Id: $ **********************************************************************/ #Disable direct access. if(!strcasecmp(basename($_SERVER['SCRIPT_NAME']),basename(__FILE__)) || !defined('ROOT_PATH')) die('kwaheri rafiki!'); #Install flag define('OSTINSTALLED',FALSE); if(OSTINSTALLED!=TRUE){ if(!file_exists(ROOT_PATH.'setup/install.php')) die('Error: Contact system admin.'); //Something is really wrong! //Invoke the installer. header('Location: '.ROOT_PATH.'setup/install.php'); exit; } # Encrypt/Decrypt secret key - randomly generated during installation. define('SECRET_SALT','%CONFIG-SIRI'); #Default admin email. Used only on db connection issues and related alerts. define('ADMIN_EMAIL','%ADMIN-EMAIL'); #Mysql Login info define('DBTYPE','mysql'); define('DBHOST','%CONFIG-DBHOST'); define('DBNAME','%CONFIG-DBNAME'); define('DBUSER','%CONFIG-DBUSER'); define('DBPASS','%CONFIG-DBPASS'); #Table prefix define('TABLE_PREFIX','%CONFIG-PREFIX'); ?> Nie wiem jak to uzupełnić :P Ok instalacja poszła dobrze ale teraz mam błąd jak wchodzę http://freetalk.c0.pl/support/ to wyskakuje mi "Fatal Error: Contact system adminstrator." co zrobić? Ok rozwiązane proszę o zamknięcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukandeR Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 define('DBHOST','%CONFIG-DBHOST'); define('DBNAME','%CONFIG-DBNAME'); define('DBUSER','%CONFIG-DBUSER'); define('DBPASS','%CONFIG-DBPASS'); define('DBHOST','%nazwa hosta'); define('DBNAME','%nazwa bazy danych'); define('DBUSER','%nazwa użytkownika bazy danych'); define('DBPASS','%hasło'); tylko nie wiem czy z tym % zobacz tak i bez niego Members | ProUser | Postmaker | Postwriter | Wojownik Duszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLLG Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 define('DBHOST','%CONFIG-DBHOST'); define('DBNAME','%CONFIG-DBNAME'); define('DBUSER','%CONFIG-DBUSER'); define('DBPASS','%CONFIG-DBPASS'); define('DBHOST','%nazwa hosta'); define('DBNAME','%nazwa bazy danych'); define('DBUSER','%nazwa użytkownika bazy danych'); define('DBPASS','%hasło'); tylko nie wiem czy z tym % zobacz tak i bez niego z tym % to nic nie trzeba bylo robic wpisujesz w swojej przeglądarce np. http://www.twoja-strona.pl/support/setup/ i zaczyna się instalacja :P Na stronie jest wiki i tam wyczytałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.