Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] E-100 vs T110E5

kimono122

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tych czołgów nie da się porównać T110 to tak jakby ciężki med, a E-100 to superciężki czołg... Wybierz styl gry i tak rozwijaj

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

pancerz tych czołgów jakoś rewelacyjny nie jest ostatnio widziałem jak t34 rozwalił e100. niemieckie czołgi mają strasznie celne działa i e100 ma niezłe przywalenie. amerykańskie z tego co widzę mają dobrą penetracje niezłe obrażenia i są dość szybkostrzelne. na pewno amerykański będzie mobilniejszy od e100 więc to zależy jak mówili poprzednicy od stylu gry np. w mieście lepiej spisze się m110 e100 to raczej takie kampienie z tyłu zespołu.

Opublikowano

Tak zgadzam się janek ale nie zaprzeczysz że amerykańskie czołgi są zrobione z papieru :P

Opublikowano

No to przedmówca chyba nie wie co mówi :)

Przy T110 trzeba się nieźle napocić, żeby przebić go chociaż w dolną płytę. A nie strzelam byle czym, bo też M58.

T110 ma wielki słaby punkt - właz do wieży. Jednak umiejętny gracz potrafi się schować.

Gram M103 to tym czołgiem da się nawet kantować - najlepiej pod kątem 10-15 st. - to dalej nie to samo co Niemcy, ale i tak to już jest coś.

Zauważ, że Niemcami da się kantować pod kątem nawet i 30 st. więc to stanowczo zwiększa ich zdolności bojowe.

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

Tiery 9 i 10 usa mają nowy całkiem niezły wannowaty kształt pancerza z przodu. Bardo ładnie odbija i twardzy niż u poprzedników [t34, t30 jest]

Opublikowano

Normalnie możesz wieżyć lub nie ale radzę sobie z przebijaniem pacerza t110 (is3 bl9 pp) , a dzięki ułożeniu pancerza w isie3 zdarzają się dingi nawet od czołgów X czy IX tieru.

Opublikowano

is-4 jest najleprzym X Tierem jak jest :P [ ale trzeba poczekac do pacha] :P

Własnie gram na 7.3 i powiem tak: is-4 obrywa... jest szybki i zwrotny, ale ma małe dmg i słaby pancerz (jak na X tier)

@topic

Dla mnie lepszy jest T110 :} lubię rashować a on jest dość szybki i nieźle manewruje

1213o.jpg

Opublikowano

Najlepszym X tierem jest maus ma dobre dzialo duzo hp . e-100 ma mniej hp i na 2 dziale bez pociskow premium nic nie przebije

taka mini reklama ;p oceniajcie

Opublikowano

Polecam coś mobilnego ponieważ szybko ci sie znudzi, a gdy juz zrobic ten mobilny czołg wtedy polecam zrobić inny typ np e-100 lub Maus

sig2@500736700-XerekPL@eu@2@0@11110011000100@1111011000101@01101@pl@0.png

Opublikowano

Wy piszecie że T110 ciężko jest przebić od przodu a to gó.. prawda ja IS'em rozumiecie IS'em 175penetracji (niby -.-)... Przebijam T110 od przodu w 7/10 przypadku, a we właz za każdym razem. Natomiast E-100 ciężko jest nawet od tyłu przebić. Jedyny minus E-100 to jego najlepsze działo 15cm. czy tam ile. Ma słabą penetracja 230-240 na PP. Jeżeli naprawde chcesz isć w jakiś czołg i żeby ci się przyjemnie grało idż w E-100, po drodze są takie bestie jak Tiger (piekielnie celne działo i dobra penetracja jak na swój tier 202 na PP). Tiger II to samo tyle że z lepszym pancerzem i dmg. E-75 wgm. najlepszy IX tier.

signature.png

• 1 rok później...
Opublikowano

Wy piszecie że T110 ciężko jest przebić od przodu a to gó.. prawda ja IS'em rozumiecie IS'em 175penetracji (niby -.-)... Przebijam T110 od przodu w 7/10 przypadku, a we właz za każdym razem. Natomiast E-100 ciężko jest nawet od tyłu przebić. Jedyny minus E-100 to jego najlepsze działo 15cm. czy tam ile. Ma słabą penetracja 230-240 na PP. Jeżeli naprawde chcesz isć w jakiś czołg i żeby ci się przyjemnie grało idż w E-100, po drodze są takie bestie jak Tiger (piekielnie celne działo i dobra penetracja jak na swój tier 202 na PP). Tiger II to samo tyle że z lepszym pancerzem i dmg. E-75 wgm. najlepszy IX tier.

MksKuB mam T32 i przebijam E-100 na przodzie walisz w zlaczenie gasy z reszta czolgu. T110E5 jest zwinny przebija wiekszosc bez problemu (gralem na tescie) moze dlatego tak piszecie ze nie umiecie grac bo gra ameryką to wyzsza sztuka i Tiger Tiger 2 dobre hahaha przyznam ze E-75 to nawet niezly czolg ale M103 jako snajper znacznie lepszy wracajac do pytania jezeli lubisz wyzwania idz ameryke poniewaz jak umiesz grac wymiata jezeli wolisz grac na latwym stopniu idz w rosje lub niemcow sory za błedy pisałem na szybko

Pozdro. :)

Opublikowano

Jeśli potrzebujesz coś mobilnego to T110E5 ładnie odbija jest szybkie zwrotne DMG też dośyć . Jeżeli stawiasz na "DEF'a" to raczej e100 DMG z dosyć spory odbija dużo strzałów w przód (wieża itp) . Oba czołgi są świetne na Clan Warsy :) Lecz gram na stałe T110E5 to polecam go :) Bo do E100 jeszcze nie doszedłem :) pierw IS-7 Lecz grałem oby 2 tankami :) ale i tak polecam E5 !

EXPmIpC.gif

Opublikowano

pancerz tych czołgów jakoś rewelacyjny nie jest ostatnio widziałem jak t34 rozwalił e100. niemieckie czołgi mają strasznie celne działa i e100 ma niezłe przywalenie. amerykańskie z tego co widzę mają dobrą penetracje niezłe obrażenia i są dość szybkostrzelne. na pewno amerykański będzie mobilniejszy od e100 więc to zależy jak mówili poprzednicy od stylu gry np. w mieście lepiej spisze się m110 e100 to raczej takie kampienie z tyłu zespołu.

A jakiego X tieru nie przebije np. T-34 ? Każdy ma weak spoty... Na pewno nie przebił prosto w kadłub lub w wieże. Pozatym E-100 akurat ma nagorszą celność z tych wszystkich (oczywiście mówie o 15-stce). Jeżeli chodzi o amerykańców są to czołgi zrównoważone. Pełnia balansu polega na tym, iż są dobre mobilnie, dobre pancernie, mają dobre dziala... Nie wyróżniają się niczym szczególnym. Są dobre pod prawie każdym względem. Osobiście robie właśnie te dwie linie. Zbadaną mam E-100 i na dniach M103. Szczerze ? Lepiej gra mi się amerykańcami. Możliwe, iż przez doświadczenie jakiego nie posiadałem pół roku temu, gdzie grałem niemieckimi czolgami...

Najlepszym X tierem jest maus ma dobre dzialo duzo hp . e-100 ma mniej hp i na 2 dziale bez pociskow premium nic nie przebije

taka mini reklama ;p oceniajcie

Maus ? Kiedyś był potężna maszyną, której wiekszość się obawiała. Teraz ? Ludzie się z niego śmieją... Jest wolny, wszyscy go przebijają bo go poznali (pozatym gold), działo ma gorsze od E-100 (jest to działko z VK i E-75, które może i dobre na IX-tkach, jest już znacznie gorsze na X). Pozatym jest stworzony do deff-a, ponieważ żaden z niego demon prędkości. Łatwo go objechać, truniej brzebić (szczególnie z daleka).

Reasumując, nie ma najlepszej X. Można się kłócić, ale każda ma "coś" w sobie co podwyższa jej wartość. Osobicie, jeżeli chodzi o pojedynek E-100 vs. T110E5 jest to cholernie ciężki wybor i naprawdę chyba nikt nie jest w stanie powiedzieć "co lepsze". Czasem to, czasem to. Zależy od sytuacji . . .

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Wy piszecie że T110 ciężko jest przebić od przodu a to gó.. prawda ja IS'em rozumiecie IS'em 175penetracji (niby -.-)... Przebijam T110 od przodu w 7/10 przypadku, a we właz za każdym razem. Natomiast E-100 ciężko jest nawet od tyłu przebić. Jedyny minus E-100 to jego najlepsze działo 15cm. czy tam ile. Ma słabą penetracja 230-240 na PP. Jeżeli naprawde chcesz isć w jakiś czołg i żeby ci się przyjemnie grało idż w E-100, po drodze są takie bestie jak Tiger (piekielnie celne działo i dobra penetracja jak na swój tier 202 na PP). Tiger II to samo tyle że z lepszym pancerzem i dmg. E-75 wgm. najlepszy IX tierem

Właz T110E5 wytrzyma dużo ale jak każdy w ten właz strzela to w końcu wejdzie i jak ktoś nie umie grać ameryką szału nie zrabi pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...