Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rozdzielczość ekranu

Arcil

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam Windowsa 7. Gdy klikam PPM na pulpit i biorę rozdzielczość ekranu i tam mam taki suwak. Max rozdzielczość na nim to 1366x768, a ja bym bardzo potrzebował zrobić większą xD

Da się coś zrobić? xD

37496916.png

Opublikowano

Rozdzielczość zależy od wielkości i zarazem możliwości monitora oraz karty graficznej.

Jedyne rozwiązanie : kup coś nowego.

Up . Sterowniki nic nie dadzą skoro już ma dużą rozdzielczość do wyboru. Taki problem jest gdy ma się kartę np. w HD a najwyższa rozdzielczość jest np 800 X600 (najczęściej po formacie)

@jeśli się mylę to sorry.

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Pobrałem program PowerStrip i jak wejde w Informacje o monitorze, to tam niżej jest "Odczytaj dane z rejestru" i pisze max rozdzielczość 1600x1200 :<

Jak zmienie "Odczytaj dane z rejestru" na "Odczytaj dane zapisane w EDID" to się wyświetlają te, co są max. po kliknięciu PPM na pulpit i Rozdzielczość Ekranu.

Czyli może da się coś zrobić? Idzie jakoś zmienić, żeby komp odczytywał te dane o rozdzielczośći z rejestrru, czy coś takiego? :D

37496916.png

Opublikowano

wywal monitor co jest i dodaj dowolny z taką rozdzielczością jak potrzeba , domyślny ma ją zawsze

inna możliwość monitor nie ma takiej rozdzielczości ( łaskawie byś podał model ) to po cholere zmieniać na tak wysoką skoro jakości obrazu nie można w żaden sposób tak poprawić kiedy maksymalną rozdzielczością i tak będzie rozdzielczość monitora ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...