Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Sam na serwerze

adi99812

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Postawiłem serwer SMP dla kumpli, i czasem jestem sam na serwerze. Wybudowałem farmę XP w spawnerze ~24 bloków dalej od spawnera (zombie tu spadają). I kiedy jestem w tym pokoju, zombie się nie spawnują. Spróbowałem z view-distance=15, ale nic to nie dało - oprócz masywnych lagów. To samo tyczy się mojej podziemnej farmy. Używam najnowszego Bukkita. Jak to naprawić?

Moje pluginy :

AutoMessage, CommandHelper, Essentials, LifeMC, LWC, NoLagg, WorldEdit, WorldGuard, WorldSaver

Bywalec
Opublikowano

Ustaw na serwerze poziom Easy/ Normal/ Hard i zrestartuj serwer.

Ew. Usuń wszystkie pluginy (zrzuć do innego folderu) i zrestartuj serwer. Jeżeli zadziała, to znaczy, że musisz dodawać po jednym pluginie i sprawdzać, który psuje Ci spawner.

5jJNSGS.png

Opublikowano

Ustaw na serwerze poziom Easy/ Normal/ Hard i zrestartuj serwer.

Ew. Usuń wszystkie pluginy (zrzuć do innego folderu) i zrestartuj serwer. Jeżeli zadziała, to znaczy, że musisz dodawać po jednym pluginie i sprawdzać, który psuje Ci spawner.

Pierwsza rada - gdybym grał na Peaceful, nawet bym tego nie budował :D. Mam zawsze Easy, bo wtedy jest najwięcej mobów.

Z pluginami zaraz spróbuję.

BTW - Tu nie chodzi tylko o spawner, tylko o to, że jak jestem daleko od pewnego miejsca, to w tym miejscu nic się nie dzieje, chciałbym to naprawić, przynajmniej na większą odległość.

@edit - Nic to nie dało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...