Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lol w 3d

KoFiv6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema powiedzcie mi jak jest z tym lolem w 3d. Trzeba cos sciagac czy tylko nalozyc okulary i tyle wystarczy??

Opublikowano

Wtf , ludzie narazie jeszcze nawet tego nie wprowadzili.

(porostu założyć okulary ? , koleś nie gadaj głupot , tryb 3d wygląda zupełnie inaczej niż normalnie [bez okularów] czyli musi byc gdzies w opcjach "3d" a jak narazie nie ma.)

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano
Nie masz racji wystarczają zwykłe okulary, mi to tam na razie nie działa
To ty nie masz racji i gadasz głupoty.Na starym monitorze CRT nie odpale 3d to raz, dwa że na karcie np 8600gt też nie odpalisz 3D.Nie znasz sie;)
Opublikowano

Dobra karta graficzna, papierkowe okulary - masz 3D. Ale cudów się nie spodziewaj bez specjalnego monitora i dobrych okularów. W razie czego całkiem niezłe i tanie możesz w Multikinie kupić, heh.

98763533515051689628.png

Opublikowano

Mam monitor 3d i do niego okluary oraz telewizor i tez mam okulary inne, chyba lepsze, ale tego 3d to ja nie widze nawet jak zmienilem pilotem na 3d ^^

Opublikowano

Proszę pokażcie mi na stronie lola że piszę że trzeba specjalny monitor jest tam napisane że nie potrzeba specjalnego monitora wystarczają zwykłe okularki, i karta która nie jest przedpotopowa

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Nie macie racji z tym monitorem... Kto kolwiek z was kiedykolwiek miał doczynienia z obrazem 3D ? Bo mi się wydaje, że nie...

Istnieją 2 obrazy 3d:

1) Anaglyph - Czyli powielenie obrazu i jego lekkie przesuniecie. Na obrazy są nakładane lekkie kolory np. czerwony i zielony. Po założeniu okularków papierowych ten 2 obrazy, dzięki filtrom łączą się i tworzą efekt 3D ( jest słaby)

2) Side-by-Side - Jest to efekt kinowy, czyli nagrywanie tych obrazów po obu stronach monitora. Do tego 3D potrzeba specjalnego monitora do przetworzenia obrazu. Obraz ten łączy się podobnie jak anaglyph, jednak okulary są polaryzacyjne i działają zupełnie inaczej co daje nam efekt dobrego 3D.

Żeby oglądać anaglyph potrzeba:

- Papierowe okularki z filtrami (-,-), monitor (obojętnie ale raczej płaski -.-) no i komputer ( -.-). Jak widać wymagania są powalające - Ten efekt 3D jest w lolu

Żeby oglądać Side-By-side potrzeba:

- Okulary polaryzacyjne, specjalnie dostosowane do firmy monitora, monitor z obsługą 3D, porządna karta graficzna do przetworzenia danych LUB telewizor 3D - Tego efektu nie ma w lolu

Nie wiem czy to jest fake, ale nie znalazłem opcji z 3D ;p

@jottex

2 kwietnia

Opublikowano

Tak joke przez Riot no chyba was pogielo

Dobra wiecie co juz mi nic nie piszcie. Bo jezeli jedni maja te 3d drudzy nie a jeszcze niektorzy mowia ze to joke to ja juz dziekuje ;)

Opublikowano

Czyli w tamtym roku był skin urfa a w tym nie ma nic na prima aprillis? ok, zobaczymy ale od tak nie da się mieć efektu 3d.

beznazwy3mg.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...