Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Yamaha dt 75?

zbychu kosa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka dzis zdałem na karte motorowerową no i w spadku po bracie dostaje motor yamaha dt 75 ( przerobiony z 50) ale boje sie nim jezdzic moze cos na poczatek jakis skuter lub cos?

sam nie wiem czy bede sie osmieszac na skuterku czy kross bo przeciez wiadomo co jest lepsze maksymalna predkosc krossa 107km/h wczoraj brat jeszcze ostatni raz jechal tata mowi ze teraz juz jest moj puki nie zdam na karte ( juz zdalem) i nie wiem czy jezdzic tym krossem czy skuterkiem jakims badziewiatym poprostu sie boje krossem jezdzic ale nie wiem moze jak pojezdze dluzej to bedzie dobrze? najbardziej sie boje zmiany biegów :| kiedys jezdzilem rometkiem ale sie wyjebalem i to ostro i zapomnialem jak sie biegi przełącza :|

prosze o pomoc

yamaha dt 75 (50) or skuter jakis ( odp. z uzasadnieniem)

NO PAIN

NO GAIN

Opublikowano

Zmiany biegów sie nie zapomina, ja bym brał cross'a bo jak teraz nie nauczysz sie to nigdy tego nie zrobisz. Najlepiej od razu na głęboka wodę i tyle. Takie jest moje zdanie. I jeszcze jedno przecież od razu całej manetki nie bedziesz odkrecał, to jest oczywiste.

Opublikowano

Jak można nie umieć zmieniać biegów w crossie ?, to tak samo jak byś nie umiał czytać.

Wszystkiego się nauczysz powoli, więc bierz crossa.

Chyba że masz kasę ( do 3 tys ) i chcesz typowy skuter pod stunt to nie ma problemu

;)

Opublikowano

a po co zdawałeś na karte motorowerową? nie lepiej poczekać az się ukończy 16lat i wtedy nie musisz mieć żadnych uprawnień ani ta krosa ani na ten twój motorower Yamahy.

A pozatym jeżeli zdałeś już na tą kartę to jam możesz nie umieć zmieniać biegów, i co to za prędkość maksymalna 107 km/h? ostatnio w USA złapali rowerzystę który po autostradzie tyle jechał...

Opublikowano

ten rowerzysta jechal za tirem czyli miał tunel aerodynamiczny taki kozak -_- dalej jedz na ulicy normalnej tyle i to nagraj czekam

aa sory przeciez ty masz z 10-11 lat to jeszcze na karte rowerowa zdawales

NO PAIN

NO GAIN

Opublikowano

Zdałeś kartę motorowerową a jeździć nie umiesz.

n/c

Idź do kumpla który ma skuter i trochę potrenuj, a zmiana biegów to wystarczy teoria, w praktyce jest to łatwe ;)

1356721310-U739101.png

Opublikowano

ja bym nie kupywał niczego innego, mieć taką maszynkę to cud

jak po bracie, to idź z nim to cię nauczy wszystkiego, ofc. na zadupiu a potem na ulice(ofc jeżeli masz płaskie ogumienie, bo crossowe szkoda spalić na ulicy)

ja zaczynałem od 110ccm, dopiero potem się przesiadłem na skuter

co do skrzyni biegów to można zapomnieć, jeżeli ma się inny układ, sam taki posiadałem i nie do końca pamiętam jak to szło

standard to luz, 1 - w dół,2 - w dół itd.

a u mnie było jakoś tak(pewnie mogłem pochrzanić dół z góra)

luz - dół 1- w góre 2- w dół 3, w dół, 4 w dół

ale nauka tego to chwila moment, gorzej z wyczuciem

@down

ja miałem tylko jedną maszyne jeżeli chodzi o motorek, i miałem taką skrzynie, reszta miała ww standard więc sam już nie wiem co jest normalne ;p

poza tym jak nagle ci czerwone mignie przed oczami to sprzęgło na maxa i zbijamy na luz

Opublikowano

ten rowerzysta jechal za tirem czyli miał tunel aerodynamiczny taki kozak -_- dalej jedz na ulicy normalnej tyle i to nagraj czekam

aa sory przeciez ty masz z 10-11 lat to jeszcze na karte rowerowa zdawales

Zbyniu jeżeli nigdy wcześniej na forum mnie nie widziałeś to proszę ciebie nie pisz głupot jakobym miał 10lat. jeżeli chcesz mogo tobie pokazać moje prawko kat. A na MOTOCYKLA a nie na jakiegoś bzyka którym boisz się jeżdzić.

jackraymund. Co do zmiany biegów każdy motocylk ma taki uklad: luz, 1- w dół, 2,3,4,5,6 do góry. był jakiś 1 stary motocykl z PRL-u który miał właśnie odwrotny układ.

naprawe opanowanie płynnej zmiany biegów nie jest trudne, ja po raz pierwszy siedząc na motocyklu biegów nauczyłęm się zmieniać po około godzinie, gorzej jest jedynie z szybką redukcją np z 6-5 do 1 w sytuacji kiedy nagle zapala się przed nami czerwone światło ;) to wymaga już trochę ćwiczeń w operwoaniu sprzęgłem i gazem.

Opublikowano

komarkiem jezdzilem jak mialem 8-9 lat to wtedy dziadek mnie nauczył a teraz zasiadam na motor po 5 latach i juz wg nie pamietam ...

poprostu sie boje bo ten motor jest taki ciezki i wg cale zycie przejezdzilem na rowerze dotychczas :P

wiesiex ja umiem jezdzic kazdy glupi umie ale boje sie ze zatre silnik nie to co te skuterki smieszne ...

NO PAIN

NO GAIN

Opublikowano

Jedź na pole i popierdalaj. na 1 i tak się nie zabijesz hiihi.

<span style="text-shadow: 1px 1px 8px #FF0000; font-weight: lighter; color: #FF0000;">dowolny tekst.</span>

Opublikowano

nieee tata mowi ze kupca ma na tego krosa ( jest z 1995) a on chce mi kupic lepszego krosa

http://allegro.pl/yamaha-dt-70-50-tuning-okazja-st-perla-i2266780522.html

na motor mowi ze moze mi wydac max 12kolek ale za to przez 2 lata 0 dobroci ( nowy komp itp.)

NO PAIN

NO GAIN

Opublikowano

nieee tata mowi ze kupca ma na tego krosa ( jest z 1995) a on chce mi kupic lepszego krosa

http://allegro.pl/yamaha-dt-70-50-tuning-okazja-st-perla-i2266780522.html

na motor mowi ze moze mi wydac max 12kolek ale za to przez 2 lata 0 dobroci ( nowy komp itp.)

Trzeba byc glupim zeby w tym wieku dac taka kase za mnotor/skuter etc.

Kup sobie jakiegos byzka albo nawet jakis skuter o wygladzie scigacza za 2-3 kola i masz zabawe/ predkosc / i lans.

Za 12 kolo to ty kurwa samochud mozesz kupic.

Opublikowano

Albo odstaw sobie tą 12 i zostaw na porządny motor o pojemnosci 600+? Jakąś yamaszke porządną, hondę, kawasaki...wybór duży...no, albo na samochód jak poradził kolega...

Opublikowano

tata robi w holandii i zarabia 25,5 kola na miesiac tyle mam do powiedzenia ale to nie wazne.

napisale motor do 12 kol ? napisalem wiec prosze jakis motorower do tej ceny byle nie szitowski skuter

samochod dostane po tacie jak zdam na prawko bo juz mi obiciecał bmw 320d e46

prosze o podanie jakiegos motocyklu do tylu kasy

NO PAIN

NO GAIN

Opublikowano

http://otomoto.pl/yamaha-dt-125-50-170-50-tunning-zam-M3132187.html

czy to prawda co tam pisze? 120 pojemnosci ale jest zarejestrowany na 50 i moglbym tym jezdzic?

NO PAIN

NO GAIN

Opublikowano

Ale jak Cię skontrolują, to może nie być tak pięknie....chyba policja nie jest na tyle głupia, żeby nie rozróżniać 50 od 125...

Crossa chcesz? Czy inne mogą też być?

A tak poza tematem...masz ukończone 16 lat może? Albo do 16 się zbliżasz?

Opublikowano

Kurwa mać... 13 latek nie potrafiący zmienić biegów w crossie ma zamiar popierdalać kawasaki/yamaha/skuterem 125cc. Ja niestety na pogrzeb nie będę mógł przyjść :(.

Polska język trudna język! polecam słownik + korepetycje. Ja bym ci polecał zwykły zico. Ale nie taki za 12k tylko 2-3 K! Ty na szybszym się kurwa zabijesz. 50cc max!! max!

Kurwa... biegi? ja jak zdawałem na kartę motorowerową to bez przygotowania zdałem za pierwszym razem. Miałem do wyboru cross lub skuter. Wybrałem crossa, a ogarnięcie skrzyni biegów zajęło max 5 min.

graphic.png

Opublikowano

spierdalaj bajkopisarzu teraz juz nie udawaj mądrego

ps: twoj avatar jest pro ale lepiej do ciebie pasuje avatar FuturO

NO PAIN

NO GAIN

Opublikowano

Tak mądrego. Jak nie umiesz zmieniać biegów to nie moja wina. To jest prostsze od jedzenia chleba. Kup se kurwa skuter za 3k z max v 65km. Jeszcze raz powiem: ja na twój pogrzeb nie przyjdę.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...