Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Czołg średni T-34 czy czołg średni Pzkpw IV

johny23

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam dylemat z wyborem na V tirze który czołg wybrać, a następnie w Drabince w które czołgi iść, chodzi mi żeby mój czołg mocno walił i niszczył czołgi. Dzieki za odp.

Opublikowano

Jak dla mnie PzKpfw IV, ponieważ później można iść w czołgi ciężkie, albo średnie które tak naprawdę są czymś pomiędzy ciężkimi, a średnimi. Na dodatek sam czołg jest dobrze opancerzony i ma dobre działo, czyli też podchodzi pod ciężkie z tą najlepsza wieżą.

T-34 i dalsze czołgi z tego drzewka są typowo średnimi czołgami. Szybkie, niskie, zwrotne, jednak pancerz i działo nie robi wrażenia.

Jednak jeżeli chcesz, żeby czołg miał mocne działo i tyle, wtedy idź w rosyjskie niszczyciele czołgów. Najpotężniejsze działa oprócz artylerii w całej grze raczej.

Opublikowano

T-34 i dalsze czołgi z tego drzewka są typowo średnimi czołgami. Szybkie, niskie, zwrotne, jednak pancerz i działo nie robi wrażenia.

Do konca sie nie zgodze, moze i T-34 nie ma zbyt mocnego kopa to juz jego nastepca T-34-85 z dzialem 100mm moze duzo zdzialac.

PzIV: dobry pancerz, rykoszetujący, konkretne dzialko

T-34: slaby pancerz, mobilny, szybki, zwrotny etc., dobre dzialko

A jesli chodzi o dalsza droge (mt) to bym polecal USSR, sam gralem na VK31H (teraz na Pantherce) i twierdze ze jest slabszy od T-34-85 (moc dziala, mobilnosc), NIemiecki czołgi za to maja dobry pancerz i chyba sa drozsze w naprawie

Opublikowano

Jak ma mocno walić to tylko pz4 z tym fajowym długim działkiem . Tym t34 możesz przeprowadzać zwiad i przy okazji zabic arte wroga i jakis lekki czołg wiec też nie jest źle . Ostatecznie idź w pz4 :P . ps sry zapomiałem powiedźeć najlepszym czołgiem 5 tieru jest wg mnie su85 z zisem 6s bodajze (KW 2 strzały t1ht 2 strzały w ISa w bok za 401 i przebiłem isa 3 w tył za 252 ) :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...