Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak skutecznie nauczyc sie na Egzamin?

!.Szymcio:*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Ostatnio mialem egzaminy w czasie ktorych zachorowalem i teraz musze to nadrobic.

Dzisiaj mialem Egzamin z angielskiego, uczylem sie caly weekend wiec jakos poszlo.

Nastepny egzamin mial byc za tydzien w Srode, jednak okazalo sie ze zamiast za tydzien w srode bedzie jutro.

Teraz takie pytanie, jak sie dobrze nauczyc zeby chociaz zgarnac polowe z tego przedmiotu? Sciaga odpada, nauczyciel siedzi doslownie obok mnie :P

Do nauczenia mam slowka i ich definicje. Narazie siedze z kartkami i czytam sobie powoli i jakos idzie.

Macie inny sposob ktory jest lepszy?

Sensowne odpowiedzi beda nagradzane Lajkiem.

61093c6efb.png

Opublikowano

Po prostu ucz się intensywnie i powtarzaj, zarazem skup się na tym co robisz, i nie denerwuj się jeżeli powtórzysz emty raz i nie zapamiętasz ...

Caly myk .

Jak już chcesz się uczyć, to dobierz też sobie ciche spokojne miejsce w którym lubisz przebywać, najlepiej jakby nie bylo tam dużo rzeczy, które mogą cię dekoncentrować .

Opublikowano

Napisz to sobie kilka razy na kartce, abyś mniej więcej zapamiętał.

Potem powoli powtarzaj, najpierw jedna definicja, potem trzy, potem pięć, aż będziesz umiał wszystkie naraz.

Na koniec wieczorem w łóżku sobie w głowie powtarzaj, rano przeczytaj jeszcze raz kartkę dokładnie. Niech Ci to siedzi w głowie. =)

Opublikowano

Po prostu się uczyć aż się nauczy, logic.

Mam tylko 8 godzin na nauke, bez przerwy sie uczyc niestety nie moge. Nie jestem z tych co raz dwa i umieja juz ;/

61093c6efb.png

Weteran
Opublikowano

Zrób ściągę zaawansowaną..

Ja taką robię i jednocześnie się uczę, a jak czegoś nie zapamiętam to potem z niej korzystam na sprawdzianie.

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Zrób ściągę zaawansowaną..

Ja taką robię i jednocześnie się uczę, a jak czegoś nie zapamiętam to potem z niej korzystam na sprawdzianie.

Moze dokladniej?

61093c6efb.png

Opublikowano

Jeśli chodzi o ściąganie wystarczy dobre miejsce w budzie, telefon z PDF i oto cały myk :)

Jeśli chodzi jednak o egzamin, tam nie ma takich aż rzeczy, które musisz kuć w budzie, tam trzeba myśleć, analizować i być spokojnym.

Możesz powtórzyć podstawy, ale zaawansowanych rzeczy raczej nie będzie.

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

Poczytaj trochę przed snem i rano jak wstaniesz. Napewno sporo informacji zostanie ci w głowie. Ja jak się uczę to czytam po 10x i idę spać. Rano wstaję i czytam 1 x i co nieco umiem.

fs_pc.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...