Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy = kilka pytań

arti36

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, jak w temacie jestem nowy w Cabal Online i mam kilka pytań :) Proszę o wyrozumiałość i możliwie jak najprostsze odpowiedzi. Przejdę do meritum:

Klasa : Warior

Lvl : 10

Aura : Wind

Str: 53

Int : 6

Dex: 17

Sword Skills :

Impact Stab : 1lvl

Flash Draw : 9 lvl

Power Stab : 6 lvl

A teraz pytania :

1. Jak rozdawać pkt do str,int i dex?

2. Jak rozdawać pkt na sword skille?

3. Mam 10 pkt magic skill point i tylko regeneracje ale nie moge do niej dodać nic, co z tym robić? 1 na 4 sloty w użyciu mam. Jak moge je zwiększyć?

4. Jak zdobywać i lvl upgrade skills?

5. Od 1 do 10 lvl dostawałem misje a teraz jak to dalej będzie?

6. Aura mode i Battle mode o co chodzi? Jak to lvlować?

7. Jak robić zbroje np na + 5?

8. Training set, o co w tym chodzi ? sprzedać wywalić ?

9. opłaca się ładować w dash i fade step ?

Na teraz to tyle, dzięki za wszystkie odpowiedzi :) Jak będą jeszcze jakieś to dodam. Pozdro i miło by było gdyby ktoś jakiś poradnik dla wariora podesłał :P

Opublikowano

Najwięcej w STR. w INT bardzo mało i trochę w DEX. Jak wciśniesz C to masz tam Auto Set to narazie tak rozdawaj.

Do 9lvla wbijaj

3. Mam 10 pkt magic skill point i tylko regeneracje ale nie moge do niej dodać nic, co z tym robić? 1 na 4 sloty w użyciu mam. Jak moge je zwiększyć?

Magic skille nie są ci potrzebne. Nie dodawaj

U instructora kupujesz Skill Booki.

Też będziesz dostawał :) Misje fabułowe są do 100lvla, później są tylko questy dzienne.

6. Aura mode i Battle mode o co chodzi? Jak to lvlować?

Co 10 leveli masz do zrobienia u officera leveling. Jak zrobisz tego questa to ci się level podwyższa. Jak to uruchomisz to masz "dodatki".

Masz do tego specjalny item - Upgrade Core (Low/Medium/High/Highest), im lepsza zbroja tym wyższy musi być ten item.

Wywal i zamień lepszym ;d

Tak, ulepsz je oraz w opcjach zaznacz opcję Dash/Blink to Cursor i Fade Step to Cursor i używaj dasha i fade stepa na przemian.

ps

to ostatni post na tym forum, jakby coś to zapraszam na gg 9866393 :)

Opublikowano

do momentu kiedy będziesz miał tyle co jest rekomendowane na 50lv dawaj w auto, później sprawdź jakąś zbrojke mirthil i sprawdź jej staty i dodawaj tak staty żeby później ci pasowało ją ubrać. Do intela dawaj tylko jak ci brakuję na ew. eq ale pamiętaj że co 10lv dostajesz po misji lv up możliwość wbicia następnej rangi w skillach i tam dostajesz trochę intela

na 9lv wbijaj, wtedy najszybciej się ładują i mają dość spore dmg, buffy typu aura barrier czy iron skin to na 20lv

regenerację możesz zwiększyć na maxymalnie 4lv co regeneruję po 6 HP i MP co 2 sek, kup najtańsze skille magiczne typu fire arrow itp i staraj się je robić na 9lv (3 skille takie najlepiej) będą one do skillowania

lv zdobywasz przez wykonywanie questów które zwykle polegają na "przynieś, podaj, pozamiataj" czyli chodzenia tu i tu a czasem na zabijaniu moobków, Od 35lv są tzw. dungi i na nich się zarabia i expi

upgrade skill to stałe bonusy do HP czy ataku itp. kupujesz je u instruktora w zakładce upgrade

do bodajże 110lv są misje ale nie jestem pewien bo dawno tak ogólnie nie grałem (ostatnio wchodzę tylko do AH zajrzeć

) normal questy dostajesz praktycznie co lv, za nie są dość małe nagrody ale tak robiąc je dużo kasy uzbierasz, główne misje to te w scenerio, więc rób tyle questów ile możesz bo później tych mniejszych ci się nie będzie chciało (tak miałem) a na małym poziomie trochę kasy to zawsze coś :]

6.

Aura

mode i Battle mode o co chodzi?

jak już to zdobędziesz to tak: co 10lv masz misje na następny lv up rank, jak wykonasz misję to automatycznie zwiększa ci się poziom o 1 każdego mode'a. To są jakby... chwilowe specjalne buffy które zwiększają na 90 sekund staty oraz w niektórych battle mode np. u ciebie u warriora w BM2 dostajesz taką jakby kosę i nią bijesz (battle aura kiedyś była inna, np. wind aura dodawała defence/attack rate, flame aura atak, teraz to tylko wygląd)

służa do tego upgrade core (low, medium, high, highest) odpowiednio na rodzaj przedmiotu

to jest początkowy set, który daję po 1 defa, żebyś coś chociaż miał. to raczej niewele warte w sklepie ale zawsze to trochę więc sell

:D

dash to podstawa w przemieszczaniu się, jak tylko możesz dajesz na 9lv, a fade step to wg upodobań, ja osobiście nie używam, kiedyś to był tylko ruch do tyłu, potem wprowadzili możliwość poruszania się do kursora, więc trochę szybciej można się przemieszczać, ale jak dla mnie to nie bardzo pasuję, może tobie akurat przypasi?! ;]

jakbyś miał też jeszcze jakieś pytania to śmiało na PW pisz. Do kolegi wyżej także możesz pisać bo też wie dużo na ten temat, lecz jak pisał na gg.

polecam poczytać różne poradniki na temat prowadzenia Warrior'a oraz odwiedzenie stronki:

www.cabal.playmmo.pl 

dość dużo informacji o kilku aspektach gry, można się dużo na tej stronce dowiedzieć, przydaję się dla nowych graczy

życzę miłej gry i pozdrawiam, oraz mam nadzieję, że będę mógł jeszcze pomóc ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...