Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

okradli mnie

LubieGraMxD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No niestety musze przyznac z niechecia ze mnie przechytrzyli lecz w jaki sposob? nikomu nic nie podawalem ani nic ... prosze mi napisac czy mam isc na policje z tym eq bylo nastepujace :

stal +8 1.5k hp

ebo +9 10 luda

srebrna +9 15 magia

zelek +9 5b do zmiany

buty 2k hp

naszyjnik 2k hp

bojowy +7 10 luda

dzik na 420 H

sokol nno +9

lwia +9 czysta

:( 2kkk w eq w kasie prosze o poradee!!@! za sensowne odpowiedzi jak zawsze like

Opublikowano

Musiałeś coś pobierać z nieznanego lub jakiś kumpel ci zrobił pisikusa... A to co mówisz o policji bez przesady... To tylko gra -.-

Opublikowano

Policja z tym nic nie może nawet zrobić, fakt bya już taka sprawa w tvni'e raz, ale to byl wyjątek dla mediów chyba ...

Niestety, eq nie odzyskasz, a na policje nawet nie masz co z tym iść, bo oni ci tego napewno nie wycenią .

btw. musiales pobierac jakies hacki, czy cos w tym stylu i jakis haker przeslal Ci keyloggera, najprawdopodobniej .

Opublikowano

jeżeli masz dowody że w postać były inwestowane pieniadze typu sm'y na sm'y , przelewy i ss'y że miałeś coś takiego to na policje

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

1.Sprawdź czy masz key-a na komputerze (poradniki jak sprawdzić są na forum)

2.Jeśli konto zarejestrowane było na e-mailu WP (WIRTUALNA POLSKA) to napisz do nich z prośbą, aby Ci wysłali spis adresów IP które ostatnio w ciągu 1 miesiąca logowały się na konto...

Na poczcie onetu niestety nie dostaniesz... Nie wiem jak jest na innych

Jeśli jednak zobaczysz, że ktoś Ci się logował na pocztę (nieznany adres IP), to wystarczy jeden taki dowód, aby pójść na Policje...

Ale jeśli nie wykryłeś nieznany adres IP odwiedzający swoją pocztę, także możesz pójść na Policje, mówiąc, że straciłeś itemy w grze. Nie wiem jak Oni na to zareagują, ale ostatnio o takich sprawach głośno w TV i gazetach :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Możesz iść na policję, dość wartościowe eq.

Jeżeli masz ss'y, i inne dane może to pomóc w odzyskaniu konta.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

o.O

Na jakim serwerze posiadałeś ten ekwipunek? Według mnie on jest warty ponad tysiąc złoty, no chyba, że na najnowszym serwerze.

Jeżeli masz jakieś zdjęcia, czy nawet wykazy na koncie, że inwestowałeś w to realne pieniądze - idź od razu na policję, nie czekaj.

Jest możliwość, że złodziej wykorzystał keyloggera lub po prostu złamał hasło na e-maila, co jest również karane.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Keya niemam dziekuje wszystkim za wsparcie niewiem jak to rozegrac napisałem z prosba do teamu metin2 zeby pokazali wykres tygodnia kto sie logowal na moje konto serwer phobos niestety jak to nasz team nie moze ujawniac takich info niemam dowodu ze kase pakowałem co najgorsze screenow z moim eq niemamm tez co mam zrobic

Opublikowano

W takim wypadku nie zrobisz niczego. Też mogę pójść na policję że ukradli mi konto powyżej tysiąca złotych.

Pozdrawiam, jjabloss

Opublikowano

oo znalazlem stare screeny z komputera mam zdjecie z moja sokola nno +6 sila i moze zaraz znajde z postaci czyli stal bojowy itpp

Tylko dawny screen jak mialem 68 :/

Opublikowano

Tak z niczego na pewno nie straciles eq. Na psy nie ma co isc , bo i tak nie odzyskasz tego eq

Niedawno Sagittaris z onyks'a stracił 2 konta i jakoś je szybko odzyskam to dla czego on ma nie odzyskać eq ?? Wystarczy że poda mniej więcej kiedy mógł zlodziej się logować na jego konto i znajdą jego ip.

do6qfp.jpg

Opublikowano

Niedawno Sagittaris z onyks'a stracił 2 konta i jakoś je szybko odzyskam to dla czego on ma nie odzyskać eq ?? Wystarczy że poda mniej więcej kiedy mógł zlodziej się logować na jego konto i znajdą jego ip.

Z tym że jeżeli jego eq poszlo już w ręce 10-ciu innych graczy, to szansa iż je odzsyka jest równa zeru .

Chyba że by zareagowal natychmiastowo, ale oni by mu opdisali że passy mógl dac równie dobrze koledze, lub chcąc się wymienić .

Opublikowano

Ja bym poszedł na policje, takie eq to nie bajka. Jeżeli włożyłeś w tą grę jakąś kasę to idź i się nie martw, bo to jest kradzież która podlega pod karę.

Opublikowano

Sprawdzałeś te konta e-mail? To co pisałem wcześniej...

,,Art. 287. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej lub wyrządzenia innej osobie szkody, bez upoważnienia, wpływa na automatyczne przetwarzanie, gromadzenie lub przekazywanie danych informatycznych lub zmienia, usuwa albo wprowadza nowy zapis danych informatycznych,podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5''

Opublikowano

Osobiście uważam że to Twoja wina. Instalowałeś nielegalne oprogramowanie więc wiesz na co się narażasz. Prawda jest taka, graj uczciwie bez wspomagaczy a możliwość takiej akcji zmniejszy się do 0%. A co do zgłoszenia nie masz dowodów że to Ci ktoś ukradł, mianowicie chodzi o to że mogłeś z kimś negocjować np. wymienić eq za kasę, a teraz chcesz je odzyskać. Graj uczciwie i ostrożnie. ;)

LargeRealOnes.gifPodoba się?? Chcesz więcej to kliknij:)

Loaded.gif

sasukenarutoshippuden57.png

Jeśli się podobało daj proszę plusika:)

matematyk.png

Opublikowano

Ja tez mysle ze nie ma po co isc na policje bo cie wysmieja, a po drugie jesli uzywales jakichs wspomagaczy / programow do gier czy czegos to sie teraz nie dziw ze zostales okradziony.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Ja tez mysle ze nie ma po co isc na policje bo cie wysmieja, a po drugie jesli uzywales jakichs wspomagaczy / programow do gier czy czegos to sie teraz nie dziw ze zostales okradziony.

Wyśmiać go nie mogą bo kradzież w realu i wirtualu ma taką samą wartość bo ktoś stracił swoje dobro.

do6qfp.jpg

Opublikowano

Ale ziomuś najpierw on zostałby ukarany za to że używał oszustwa do wzbogacenia się i złamał regulamin mówiący o tym że nielegalne oprogramowanie jest zabronione. ;)

LargeRealOnes.gifPodoba się?? Chcesz więcej to kliknij:)

Loaded.gif

sasukenarutoshippuden57.png

Jeśli się podobało daj proszę plusika:)

matematyk.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...