Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Liceum .

`Reebok4Fun

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jakie wybrac liceum ?

Moja srednia to cos okolo 3.5 tzn

Biologia 3

Chemia 2

Polski 3

Matematyka 4

Angielski 4

WOS 4

Historia 4

Fizyka 3

Geografia 3

Do jakiego liceum wy chodzicie i jakie polecacie ?

Komentarze typu "w liceum stracisz tylko 3 lata i nic po nim nie masz" mnie nie interesuja ;>

Po liceum mam zamiar isc na studia jbc

Opublikowano

To i dla mnie napiszcie coś :

Biologia 5

Chemia 5

Polski 4/5

Matematyka 6

Angielski 6

WOS 5

Historia 4

Fizyka 5

Geografia 4/5

Informatyka 6

EDB 5

Niemiecki 5

WF 5/6 (Nauczyciel jebnięty, nvm co odpierdala :D)

Mam zamiar Mat/Fiz/Inf :)

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

To i dla mnie napiszcie coś :

Biologia 5

Chemia 5

Polski 4/5

Matematyka 6

Angielski 6

WOS 5

Historia 4

Fizyka 5

Geografia 4/5

Informatyka 6

EDB 5

Niemiecki 5

WF 5/6 (Nauczyciel jebnięty, nvm co odpierdala :D)

Mam zamiar Mat/Fiz/Inf :)

widze ze masz 5 z chemi to moze pomoglbys mi nauczyc sie na sprawdzian z weglowodorow pochodnych ^^

Opublikowano

Idź tam gdzie CI pasuje, ja poszedłem do zawodówki ( elektromechanik ) z średnią 3,8 i jestem zadowolony ;]

/AceBoy: Nieregulaminowa sygnaturka

Opublikowano

Idź tam gdzie CI pasuje, ja poszedłem do zawodówki ( elektromechanik ) z średnią 3,8 i jestem zadowolony ;]

w zawodowce nie masz matury i nie pojde na studia...

mam wieksze ambicje chce sie jak najdluzej uczyc zeby do roboty nie isc

Opublikowano

Heh, fajne podejście masz,ja po zawodówce idę na rok do sql prywatniej( płatnej ) po tym jest matura a po maturze idę do pracy ;]

Idź tam gdzie jesteś najmocniejszy

Opublikowano

To stary Ci nie pomogę, musisz ustalić swój cel w życiu, nie rób tak że , pójdziesz do strażackiej a będziesz pracował na budowlance ( jak większość moich kumpli ), ja poszedłem na elektromechanika ponieważ mnie to kręci, poszedłem do zawodówki bo mniej nauki, nie jestem " kujonem " a po technikum będę i tak miał to samo co po zawodówce , zawodówka + rok prywatniej = matura, technikum 4 lata = matura, ale z większą nauką, a w zawodówce mniejszy stres na koniec roku i wgl, a prace już mam załatwioną ;]

Więc ustal sobie co chcesz robić w przyszłości, może idź do liceum o jakimś profilu ? policjant / wojsko / strażak

Opublikowano

ja do biol-chemu chodzę i jest git a po ocenach nie pacz za szkołą bo w średniej mogą się bardzo zmienić, zresztą zawsze możesz się przenieść jak Ci nie będzie pasować, ja na początku poszedłem do tech. samochodowego tam poradzili mi żebym się przeniósł do informatycznego a ja poszedłem do biol- chemu teraz trochą żałuję, ale teraz już za późno, przemyśl dobrze swój wybór ;D

Opublikowano

Moje:

Polski - 5

Niemiecki - 4

Angielski - 5

WOS - 4

Historia - 5

Matematyka - 4

Fizyka - 4

Biologia - 3

Chemia - 5

Geografia - 5

Wf - 5

Artystyczne - 5

EDB - 5

Technika - 5

Informatyka - 5

Religia - 6

I idę na profil WOS I Geografia + trzeci język dodatkowy (francuski/rosyjski). Z Twoich ocen polecam Ci Mat-Fiza.

Opublikowano

Moje:

I idę na profil WOS I Geografia + trzeci język dodatkowy (francuski/rosyjski). Z Twoich ocen polecam Ci Mat-Fiza.

Kocham FRANCJĘ.

@top

Liceum z taką średnią, katorga, jak nie potrafisz się pochodnych nauczyć, to widzę twoją przyszłość. =)

Ja poszedłem do zawodówki, po czym mam zamiar udać się do technikum uzupełniającego i zdanie matury. 3 lata zawodówki wlicza się, jako normalna robota, do tego masz ZAWÓD + MATURĘ. Do tego wiele szkół oferuje przeróżne kursy, w niższej cenie niż normalnie.

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

na infie koxiłem i kolo był zdziwiony czemu do samochodówki przyszedłem itd.

Opublikowano

w dzisiejszych czasach zdecydowanie lepszym wyborem jest pójść do zawodówki [jeżeli ma się słabe oceny], bo po zawdówce moj drogi będziesz miał pracę zawody typu stolarz,elektrych, hydraulik sa obecnie bardzo poszukiwane więc po 3 latach zawodówki bedziesz lepiej zarabiał niż ktoś kto przesiedział 3 lata w liceum a potem 4 na jakiś bezsensownych studiach menadzerskich czy ch* wie z czego tam jeszcze.

Dla tych co mają troche lepsze oceny to technikum, i ew. pózniej studia w tym kierunku który miało się w technikum.

Opublikowano

na infie koxiłem i kolo był zdziwiony czemu do samochodówki przyszedłem itd.

Nie wiem czym być tu zdziwionym. Jeden woli się za przeproszeniem upierdolić smarem, a drugi siedzieć 12h przed kompem, hello.

Ja poszedłem na mechanika, i chwalę sobie.

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Ja dlatego poszedłem do zawodówki ponieważ, kocham to, kocham samochody, tym bardziej stare , tata ma swoją firmę, jest mechanikiem i idę w jego ślady, dlatego iż odziedziczę to po nim ;], za praktyki mam 120 zł, od taty miesięcznie mam około 450 ;]. więc jest ok.

Musisz iść tam gdzie chcesz robić to w przyszłości ;]

Opublikowano

W dzisiejszych czasach, gdy przyrost naturalny jest mały, starsi ludzie nie zwalniają pracy młodszym najlepiej iść do zawodówki + potem kursy i matura, ponieważ masz już zawód, a po studiach wątpię czy się coś znajdzie.

Opublikowano

Tylko nie rób podstawowego błędu, np. pójdziesz na strażaka a będziesz robił na budowlance -_-, lepiej iść do zawodówki, później rok tej prywatniej, czyli 4 lata + matura i masz full wypas, niż Ci co po studiach .

Opublikowano

Głupie gadanie, można mieć dobre wyniki i w miejscowym LO ze zdawalością matur 30 %, tak jak w mojej, albo chodzić do 13 do Wrocławia (90% +) i mieć takie same wyniki w nauce, to wszystko leży we własnych intencjach i świadomości a nie pseudopoziomie szkoły. Nikt nam nie wbije wszystkiego na lekcjach, a tymbardziej w LO, tam trzeba pracować po lekcjach.

Opublikowano

po liceum masz tylko mature.

A po technikum masz mature i technika. Ja bym polecil technikum.

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Opublikowano

Powiem ci tak. Ja się słabo uczę - być może dlatego że mi się nie chce ale gdybym spiął się to bym miał 3,4,5 a mam 2,3 ale zdecydowanie polecam ci technikum. Kończę drugą klasę, za 2 tygodnie mam praktyki do 1 czerwca trwają w hotelu, w czerwcu 2 tyg nauki później wakacje i od 19 sierpnia do 2 września pracuję na promie(w zamian cały wrzesień w domu). Dużo się nauczyłem, będę chciał uzyskać technika zawodu, a po liceum i studiach tak na prawdę na 100% nie masz zapewnione że będziesz miał pracę. Wolę sam siebie utrzymywać niż rodzice by mieli mnie utrzymać dlatego też wolę technikum. Skończę je i zaczynam własne życie.

Zdecydowanie technikum.

ExGlobal Moderator | exModerator  | ExMentor | Goldmember

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^

Opublikowano

po liceum masz tylko mature.

A po technikum masz mature i technika. Ja bym polecil technikum.

Po technikum w 90% przypadków jesteś zielony na studiach, więc o ile na studiach nie chcesz zapieprzac 2x ciężej to wybierają ogólna.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

meth0d, czyżby technik hotelarz? :)

Top: Jeśli wybierasz się do technikum, to CIę ostrzegę, bo jest więcej nauki niż w liceum. Przedmioty zawodowe są przez pierwszą klasę samymi suchymi definicjami i regułkami. W drugiej klasie jest już lepiej. Ja jestem na kierunku technika ekonomisty i kończę druga klasę i w peirwszej klasie było w chuj nauki. Teraz to lajcik.

Po technikum w 90% przypadków jesteś zielony na studiach, więc o ile na studiach nie chcesz zapieprzac 2x ciężej to wybierają ogólna.

WIększej głupoty nei słyszałem. Maturę pisze się taką samą wszędzie, a to ona jest najważniejsza. U mnei w technikum są organizowane konsultacje dla maturzystów i ten kto dobrze się przygotuje nie ma problemów na studiach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...