Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Lee sin - Solo top

MrGamesMetin2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chinese_newyear_leesin.jpg

Historia:

Jako nastolatek, Lee Sin chciał zostać przywoływaczem. Jego siła woli i determinacja wyróżniały go na tle rówieśników, czym przyciągnął uwagę Reginalda Ashrama, który był wtedy Wysokim Radnym. Podczas studiów w Arcanum Majoris, Lee Sina frustrowało tempo zajęć, przystosowane się do innych uczniów. Czas wolny spędzał na badaniach nad niuansami przywoływania, mając nadzieję przyspieszyć koniec nauki. Poczynił niesamowite postępy, prześcigając innych uczniów. Wyglądało na to, że zostanie jednym z najpotężniejszych przywoływaczy, popełnił jednak fatalny błąd. Był zbyt niecierpliwy i próbował sprawdzić się, przywołując bestię z Plague Jungles. Zamiast tego sprowadził chłopca, jednak ten nie był cały i zdrowy. Ledwo zdążył spojrzeć mu w oczy, gdy pokawałkowane ciało rozsypało się na podłodze. Śledztwo League ujawniło potem, że w skutek rytuału została zniszczona cała wioska.

Talenty Lee Sina były tak wielkie, że organizacja skłonna była przymknąć oczy na incydent, jednak przyszły mnich nie mógł sobie wybaczyć. Opuścił Institute i udał się do klasztoru Shojin, szukając wiecznej ekspiacji i przyrzekając nigdy już nie władać magią. Lata później, starając się odpokutować za swe grzechy aktem męczeństwa, podpalił się w ramach protestu przeciwko noxiańskiej okupacji Ionii. Nie zginął jednak i przez kilka tygodni trwał w agonii. Dzięki jego czynom odbył się mecz League, który wygrała Ionia. Jednak do czasu, gdy go ugaszono jego oczy zdążyły kompletnie spłonąć. Został ogłoszony zbawicielem, poczuł się jak nowo narodzony i odzyskał wolę do działania. Dołączył do League of Legends, wciąż pokutując poprzez pot i krew, jedyne, co posiada prawdziwy mnich.

- Działania jednostki mogą zniszczyć świat, ale odbudować go mogą tylko ci, którzy są pracowici i gorliwi - Lee Sin

Umiejętności:

Fala Dźwięku/ Uderzenie Rezonansu:

q.png

• Fala Dźwięku: Lee Sin tworzy falę dźwięku, dzięki której lokalizuje przeciwników. Zadaje ona obrażenia fizyczne pierwszemu wrogowi, którego trafi. Jeśli uderzy we wroga, Lee Sin przez 3 sekundy może użyć Uderzenia Rezonansu.
  • Uderzenie Rezonansu: Lee Sin przemieszcza się ku przeciwnikowi trafionemu Falą Dźwięku, zadając mu obrażenia fizyczne +10% brakującego wrogowi zdrowie.
  • Moje zdanie : Świetny skill do skanowania krzaków/ przelatywanie przez ściany/ doskakiwania do przeciwników, główny skill do robienia dmg.

Osłona / Żelazna Wola

w.png

• Osłona: Lee Sin przemieszcza się ku sojusznikowi, osłaniając jego i siebie przed obrażeniami. Jeśli tarcza zostanie przełamana, połowa energii wydanej na tę umiejętność zostaje mu przywrócona. Po użyciu Osłony, Lee Sin może przez 3 sekundy rzucić Żelazną Wolę.
  • Żelazna Wola: Dzięki treningowi Lee Sin świetnie radzi sobie w walce. Na 5 sekund zyskuje wykradanie życia, wampiryzm zaklęć i pancerz.
  • Świetny skill do ucieczki, można dolecieć do warda, grzyba teemo, wierzyczek heimera do championa itp. idealny do pomagania sojusznikom.

Nawałnica / Okaleczenie

e.png

• Nawałnica: Lee Sin trafia w ziemię, tworząc falę uderzeniową, zadającą obrażenia magiczne i ujawniającą przeciwników. Jeśli Nawałnica trafi wroga, Lee Sin może przez 3 sekundy użyć Okaleczenia.
  • Okaleczenie: Lee Sin okalecza pobliskich przeciwników ujawnionych przez Nawałnicę, zmniejszając ich prędkość ataku i ruchu na 4 sekundy. W tym czasie statystyki te powoli wracają do normalnego stanu.
  • Dobry skill do uciekania, jeżeli ktoś nas zgankuje, szybkie E pod nogi i W do miniona/warda, dobre również do gonienia, jeżeli nie mamy jeszcze lodowego młota.

Smoczy Gniew (Superumiejętność)

r.png

• Lee Sin daje potężnego kopa z półobrotu, odrzucając cel do tyłu oraz zadając obrażenia magiczne jemu i przeciwnikom, na których wpadnie. Przeciwnicy, na których wpadnie zostają na krótką chwilę podbici w powietrze.
  • Pomocny, jeżeli ktoś ucieka możemy przejść przed niego, lub szybki flash i wykop do swoich sojuszników, żeby oni ich przeorali jak należy.

Grad Ciosów (Bierna)

• Po użyciu umiejętności przez Lee Sina, jego 2 następne ataki wykonywane są z premią 50% do prędkości ataku i przywracają mu po 10 pkt. energii.

Rozkład skilli

37573362404198447973.png

Masteries

48812275753639486327.png

Runy

67591830624338463692.png

Build

Zaczynamy z :

cloth-armor.png+health-potion5.png

Potem kupujemy

wriggles-lantern.png+boots-of-speed.png+Vampiric_Scepter.gif

Te itemy powinniśmy kupić po pierwszym powrocie do bazy.Potem już lecimy mniej więcej tak:

mercurys-treads.png//////Ninja_Tabi.gif+B._F._Sword.gif+Thornmail.gif+Giant%27s_Belt.gif+Phage.gif...

Nasz końcowy build to:

mercurys-treads.png/////Ninja_Tabi.gifthe-bloodthirster.pngThornmail.giffrozen-mallet.pngforce-of-nature.png

Ostatni item to może być :

last-whisper.pnginfinity-edge.pngguardian-angel.png

Ale to już zależy od przeciwników.

Summoner spells

Flash.pngIgnite.png

Można też wziąć :

Teleport.pngExhaust.png

Lecz ja preferuje Ignite+flash.

PRZYPOMINAM ŻE JEST TO PORADNIK TYLKO I WYŁĄCZNIE NA GÓRNĄ SOLO LINIĘ !EARLY/MID/LATE GAME dopiszę jutro, pozdrawiam i czekam na waszą krytykę.

Opublikowano

Na topie maxuje sie W ze wzgledu na free harass oraz spory sustain.

Flash to mus na topie dla lee, na ganku free frag +6lvl.

Build troche pierdolniety, poczytaj pare poradnikow i edytuj go.

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

zły opis uderzenia rezonansu. po nerfie zadaje 8% brakującego zdrowia.

masterki IMO złe. najlepiej dojść do +30 hp dając 1 w m.res 3 w armora 4 w hp per lvl i 1 w hp.

Opublikowano

Ja preferuję Atma + Warmog na Lee Sinie wtedy się jest pro . Ten twój build coś słaby się wydaję . Runki wg. mnie mogą być chociaż jakby się uprzeć zmieniłbym je . Summoner spelle takie jak często biorę czyli Flash + Ignite ale lajka ci nie dam

giphy.gif

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Build słaby jak nie wiem co.

Gdzie tutaj atma, warmog?

Ostatnim itemem jak dla mnie powinien być trinity.

1337174524-U173186.png

Mam Ci nawinąć o miłości? Tak, Chuja to prawda.

Mogę nawinac o porazkach, znam je od dawna

Opublikowano

nie wiem czy warto się wypowiadać bo pewnie zaraz poleci flame na mnie ale składanie atmong'a teraz jest bezsensowne ponieważ atma dostała nerf'a dosyć sporego, frozen'a można jeszcze złożyć ale to już nie to samo co kiedyś,

na Lee opłaca się stackowanie doran'ów i kupno np. hexdrinker'a albo phage'a, następnie blood albo coś na survi, i tak w ogóle co tam robi Thornmail albo IE? Lee nie opiera się na autoattack'ach jest to ad caster, a co do Thornmail'a

są lepsze itemy na armora już lepiej spisałby sie Randuim

i tak P.S.

jak chcecie mnie flame'ić to śmiało chcecie 1v1 to inv na west nick Tooge

VG9vZ2VfX19ldW5lX19fMzgwX19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19ub25lLnBuZ19fXzhfX18xX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png
Opublikowano

Dla mnie best buid na Lee sina to:

Wrigle, Warmog, Atma, Frozen Malet, Krwiopijec, sprzedajmy wrigla i tu sytuacyjnie, większy dmg, resisty armor etc.

40228593296733269818.png

By: ILoveLive

Opublikowano

Dla mnie best buid na Lee sina to:

Wrigle, Warmog, Atma, Frozen Malet, Krwiopijec, sprzedajmy wrigla i tu sytuacyjnie, większy dmg, resisty armor etc.

Tak sie skladalo pol roku temu, teraz sie nie oplaca.

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

Nie zgodzę się z tobą Scoobany69 . Wirragle wciąż się składa bo to daje dobry escape mechanizm dzięki W. Akurat Frozen Mallet i Atma się przydadzą , krwiopijec jest do niczego potrzebny lee bo i tak jak ma na 5 W leczy sie po 100. Wrigle jest lepszy według mnie od krwiopijcy bo daje troche armora a i tak ma lifesteal z W. Składam jeszcze wit's enda daje dosyć fajny attack speed i mresist. No i robie ten itemek z hexdrinkera jeżeli jest dużo AP w przeciwnym teamie.

Na solo top lepiej zacząć od W,Q,W,E . Daje to lepszą wytrzymałość na linii (maxuje W ).

Dobra skończyłem można mnie hejtować że mam zjebany build :)xD pozdro

Nie zgadzasz sie ze mna ale podzielasz moja opinie na temat tego co napisal assire... hmmm

Nie zgadzam sie z tym że pocisnąłeś build assire a w tym buildzie sa z 4 przydatne itemy dla lee więc obydwoje racji nie macie

Opublikowano

Nie zgodzę się z tobą Scoobany69 . Wirragle wciąż się składa bo to daje dobry escape mechanizm dzięki W. Akurat Frozen Mallet i Atma się przydadzą , krwiopijec jest do niczego potrzebny lee bo i tak jak ma na 5 W leczy sie po 100. Wrigle jest lepszy według mnie od krwiopijcy bo daje troche armora a i tak ma lifesteal z W. Składam jeszcze wit's enda daje dosyć fajny attack speed i mresist. No i robie ten itemek z hexdrinkera jeżeli jest dużo AP w przeciwnym teamie.

Na solo top lepiej zacząć od W,Q,W,E . Daje to lepszą wytrzymałość na linii (maxuje W ).

Dobra skończyłem można mnie hejtować że mam zjebany build :)xD pozdro

Nie zgadzasz sie ze mna ale podzielasz moja opinie na temat tego co napisal assire... hmmm

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

dobrze jest używać skilli co 2 zwykle uderzenia i wtedy dmg jest naprawdę wysokie

do tego spelle wyczerpanie (żeby mieć kilka sekund na korzystanie z pasywnej umiejętności) i flash

:)

@DOWN z Q masz główne dmg x2 dobre pod jungle i na top z E tez jest dobre ale drugie użycie spowalnia a nie daje dmg

Hejo

Opublikowano

Atma i Warmong OBOWIĄZKOWO ...! Co do skilli to zamiast flasha wolałbym Heal'a bo i tak możemy albo odepchnąć przeciwnika ulti albo podlecieć do swojego miniona.... I czemu od razu na początku tak szybko maksować ' Q ' ?

Opublikowano

Strasznie króciutki, mógłbyś dodać runy, masterki i opracować estetykę całego tematu. Dodać odpowiednie czcionki, nie fantazjować z kolorami i przede wszystkim dodać grafikę. Nazwałbym to raczej Buildem, aniżeli Tutorialem.

98763533515051689628.png

• 3 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...