Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Format i instalacja systemu Windows XP! HELP

XerioSek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...

Otóż, mam drugi komputer, nie ukrywam, że dużo lepszy niż ten na którym aktualnie siedzę...

No ale przejdźmy do rzeczy...

Zrobiłem formata (ponieważ miałem wirusa), wyczyściłem cały Dysk C a na nim próbowałem zainstalować system Windows XP Professional SP2, lecz z negatywnym skutkiem, ponieważ przeważnie pisze, że do ukończenia zostało około 39 minut... Wzorując się wszystkimi wskazówkami wypełniłem wszystkie pola dokładnie, aż dojechało do 16 % i nagle wyskakuje jakiś błąd i pisze abym się skontaktował z kimś tam w celu aktualizacji czegoś tam i muszę zresetować komputer, po resecie znowu powraca do procesu instalacji od tego " do ukończenia zostało 39 minut " i później ponownie 16 minut zostaje i znowu wyskakuje ten błąd i tak w kółko i nie mogę nic zrobić a ta instalacja nie chce się ukończyć...

PROSZE WAS, POMÓŻCIE MI, WUJEK SIĘ STARAŁ 2 MIECHY GO NAPRAWIĆ A JA TAM WIRUSA WPĘDZIŁEM PO 1 DNIU UŻYTKOWANIA I TERAZ NIE UMIEM TEGO ZROBIĆ, POWIEDZCIE MI CO JEST PRZYCZYNĄ TEGO PROBLEMU I JAK GO ROZWIĄZAĆ...

ZA POMOC POZYTYWNĄ DAJĘ 5 W PROFILU I MAX. LIKÓW!

HELP HELP HELP!

Bądź dobrym człowiekiem, kliknij symboliczne Lubię To! A będziesz wiedział, że wykonałeś dobry uczynek :D:D:D

Opublikowano

Spróbuj zainstalować inny system...

Tak - tylko, że nie mam innego ^^ mam tylko Windows XP Professional SP2 :(

Bądź dobrym człowiekiem, kliknij symboliczne Lubię To! A będziesz wiedział, że wykonałeś dobry uczynek :D:D:D

Opublikowano

Płyta dobra ? nie pytam czy orginał lecz czy nie jest "zajechana" ...

I napisz dokładnie jaki błąd CI wyskakuję :)

@popieram kolegę wyżej ... nie musisz robić formata jak tylko będzie wirus:/

1363095337-U286162.png

Opublikowano

@up2

@up

Tylko, ze to jakis krytyczny wirus ktory po 5-10 minutach gry resetuje komputer i tak ciągle...

Pozdro ^.^

Opublikowano

Na początku instalacji wyskakuje błąd " Instrukcja spod " 0x7c911c5 " odwołuje się do pamięci pod adresem " 0x021c0524 ". Pamięć nie może być " read ".

Kliknij przycisk OK, aby przerwać działanie aplikacji. - DODAM, ŻE GDY KLIKNĄŁEM OK NIC SIĘ NIE DZIAŁO I INSTALACJA SZŁA DO 16 MINUTY I ZNOWU TEN BŁĄD WYSKOCZYŁ... OTO ON :

Pojawił się problem i Windows został zamknięty, aby zapobiec uszkodzeniu komputera, jeśli po raz pierwszy widzisz ekran be-de STOP (jakoś tak) ponownie uruchom komputer. Jeżeli ten ekran pojawi się ponownie, wykonaj następujące kroki: (mi ten ekran pojawia się ciągle):

Upewnij się, że na dysku jest wystarczająco dużo miejsca. Jeżeli sterownik jest zidentyfikowany w komunikacie STOP, wyłącz go lub skontaktuj się z producentem w sprawie aktualizacji sterownika, spróbuj zmienić karty wideo.

Skontaktuj się z dostawcą sprzętu, w sprawie aktualizacji systemu BIOS. Włącz opcje pamięci systemu BIOS, takie jak buforowanie i przesyłanie. Jeżeli do usunięcia lub wyłączenia składników musisz użyć trybu awaryjnego, ponownie uruchom komputer, naciśnij klawisz F8, aby wyświetlić zaawansowane opcje startowe, a następie wybierz opcje tryb awaryjny.

Informacje Techniczne:

*** STOP: 0x0000008E (0xc000000s,0x8054210F, 0xf76264a0, 0x00000000)

Rozpoczynanie zrzucania fizycznej pamięci.

Zrzut pamięci został zakończony.

W sprawie dalszej pomocy skontaktuj się z administracją systemu lub obsługą techniczną.

HELP - POMÓŻCIE MI, CO MAM ZROBIĆ? HELP HELP HELP! Mam nadzieję, że mi pomożecie i że nie na darmo przepisywałem to na kartkę a teraz tutaj...

Błagam Was pomóżcie mi bo tata mnie zabije (przenośnia) ...

HELP!

Opublikowano

HELP!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...