Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Bug - Nieskończone skrzynki!

Hinar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Pokażę wam, jak klonować skrzynki (bez zawartości). Bug ten można wykorzystać przy robieniu magazynu lub do zdobycia pieniędzy na serwerach Server-Side Inventory (Gold i Shadow Chest można sprzedać u NPC za 10Silver_Coin.png, Wooden - tylko 1Silver_Coin.png)

Potrzebne:

Item_530.pngWire - można kupić u mechanika za 5Silver_Coin.png. 20 sztuk powinno wystarczyć.

Item_509.png Wrench - aby postawić kable (wire). Można kupić u mechanika za 2Gold_Coin.png

Item_510.png Wire Cutter - w razie ewentualnych pomyłek, aby usunąć kabel. U mechanika za 2Gold_Coin.png

Item_513.png Lever lub timer - Lever u mechanika za 30SilverCoin_Small.png, timery craftuje się z zegarka, 1 Wire i 5 Iron Bar.

Item_511.png Active Stone Blocks - można stworzyć z 1 Wire Wire.png i 1 stone block Stone_Block.png. Wystarczy 6, ale dla lepszych efektów można zrobić 12, 20 czy nawet 50.

Chest.png

Gold_Chest.png I oczywiście skrzynki - wystarczy jedna dowolnego rodzaju.

Shadow_Chest.png

Wykonanie: (niektórzy już się domyślili o co chodzi ;))

1. Ustaw Active Stone Blocks obok siebie, w ten sposób:

17280945.jpg

2. Ustaw dźwignię lub timer i używając klucza podłącz ją do Active Stone Blocks:

81731363.jpg

3. Na Active Stone Blocks połóż skrzynki i coś do nich włóż. Może to być każdy śmieć, zawartość nie będzie klonowana.

30673047.jpg

4. Enjoy!

26024607.jpg

Testowano na wersji 1.1.2

Opublikowano

Wow! Ostatni screen jest imponujący. Dobry sposób na pieniądze.

Bardzo dobry poradnik. Wszystko ładnie opisane. Lubię to.

Skąd znasz trik?

Można jeszcze położyć 1 sec timer i sobie pójść. Kasa gwarantowana ^ ^

@DOWN

Nieźle ;D

pewdiepie fan :3

Opublikowano

Skąd znasz trik?

Poznałem go gdy szukałem sposobu na latające skrzynki, ale przypomniał mi o nim koleś z magazynem z samymi Shadow Chest. (dostał bana za TerrariViewer)

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

ej czy ktoś by mógł mi pomóc ponieważ jak już zrobilem to wyskoczylo tylko kilka skrzyń lecz potem jak chcialem je zniszczyć to nie daje sie tego zrobić :/ tylko wyskakują następne skrzynie a ja gram na serwie wiec nie wiem co tera zrobic by admin sie nie dowiedzial xD

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Świetny pomysł na zarabianie! Do magazynu też można wykorzystać. Masz Wielkiego Like za to. Nigdy bym na to nie wpadła, rób więcej takich poradników. :)

xnTNVXS.jpg

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...