Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Windows+Freebsd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, na starym kompie chciałem zrobić serwer testowy, ma 512mb ram więc z 3 osoby pociągnie. Chcę ten serwer postawić na samym Freebsd, ponieważ emulatory zabierają dużo ramu. Więc mam 1 partycję z windowsem i chciałem doinstalować Freebsd. Czy można? Czy będę miał przy włączaniu kompa wybór albo windows albo Freebsd.

Opublikowano

To jeszcze jedno pytanie: Mam ip 88.20x.10x. Na stronie pokapoka.pl pokazuje, że mam zewnętrzne ip, to znaczy,że wejdę na serwa z laptopa z tego samego routera?

Opublikowano

Nie powinno być problemu. Potem możesz jeszcze odblokować/przekierować porty w routerze. Pytanie jeszcze czy twoje ip jest zmienne, ale chyba nie.

sygnatura2.png

Opublikowano

Na stronie twojeip.wp.pl mam cały czas takie samo, więc nie powinno być problemu, ale niestety nie mogę wejść na stronę routera 192.168.1.1(korzystam z wifi), może gdy połączę routera do laptopa kablem uda mi się wejść.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...