Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zwiastun] The Rivendell - Najlepszy serwer RPG [Sklepy NPC] [Klient] [Modyfikacje] [Questy] [Wojny frakcji] [NON-PREMIUM!]

ViruS181

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Istnieją 2 wyspy, na każdej z nich jest frakcja.

Królestwo czerwone (Morvenia) walczy z królestwem niebieskim (Eldoras).

Pomiędzy górami, nad rzeką jest poprowadzony most linowy, którego pilnują strażnicy danych frakcji.

Hahah, przeczytałem ''Kurestwie niebieskim" ^^

Ogólnie w/w cytat przypomina mi trochę (nie wiem czemu) wojnę między Asgardem a Utgardem (Nordycka Mitologia dla niewiedzących)

Wstęp mi się spodobał, ale fabuła za mała i za przeproszeniem tania :P

Nie raz pewnie słyszeliśmy takie opowiastki, no ale cóż, tu nie chodzi o opowieści tylko o rozgrywkę co nie?

Ogólnie mi się spodobało, zagram na pewno ;)

@ViruS181

Chciałem się zgłosić, na to abym zrobił jakąś fabułę serwera :) tylko potrzebuję paru informacji o czym ma być dokładnie serwer, krótkie wyjaśnienie np. "Był tam król którego wygnali i wrócił z armią mrocznych elfów, zaatakowali zamek, króla dezertera zabili a jego kumpel elf objął w jego imieniu tron" coś takiego krótkiego, czytam dużo książek i nie raz sam pisałem opowiadania, poza tym szybko piszę bez patrzenia na klawiaturę i nie walę byków, owszem, czasem się pomylę ale sprawdzam i poprawiam :)

Jak coś to priv ^^

== Weteran Silkroad International ==

Varios = 74Lv

Bow//Fire//Cold

Serv - Mercury = Isro

[*] 7 sierpnia rocznica kradzieży [*]

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

ok, powiem tak, współpraca idzie zajebiście jednym słowem, serwer jest 'zajebiaście' rozbudowany, super klimat, super wszystko ;)

Nie mogę się doczekać aż będą na nim ludzie ^^

Varios = 74Lv

Bow//Fire//Cold

Serv - Mercury = Isro

Opublikowano

Mamy tu w publikacji troszkę mało informacji, ale wszystkiego się dowiecie wraz z czasem :)

Lubię to!

A teraz mały kącik humoru

:) Zapraszam :

yxdpso.jpg

rrwe.jpg

Opublikowano

Filmik usunąłem z Youtube, ponieważ się za bardzo nie nadawał, a szczególnie muzyka, poprawiłem parę błędów i jest ok, teraz czekać na Virusa i niech da edit :)

Pozdrawiam

Varios = 74Lv

Bow//Fire//Cold

Serv - Mercury = Isro

Opublikowano

Pomocy w budowaniu akurat raczej nie potrzebujemy, ale liczymy, że serwer będzie czymś większym niż jakiś zwykły erpidżi, więc potrzebujemy komentarzy ^^

Lubię to!

yxdpso.jpg

rrwe.jpg

Opublikowano

Nazwa serwera: The Rivendell

Adres serwera: już niedługo!

Administratorzy: ViruS, SheriffPL, SobotaESSA

Modyfikacje: WG, WE, AuthMe, LWC, a reszte się dowiedzie jak wejdziecie na serwer ; >.

Opis serwera:

Istnieją 2 wyspy, na każdej z nich jest frakcja.

Królestwo czerwone (Morvenia) walczy z królestwem niebieskim (Eldoras).

Pomiędzy górami, nad rzeką jest poprowadzony most linowy, którego pilnują strażnicy danych frakcji.

Hierarchia:

Każda z frakcji posiada następujących członków: Chłopi, Mieszczanie, Rycerze, Magnaci, Lordowie oraz Króla. + Szlachta (gracze VIP, z suffixem ). Rangi przyznawane są dzięki questom, im wyższa ranga tym więcej przywilejów.

Ranga | Przedmioty, które może tworzyć | Przedmioty, których może używać

Chłop | drewniane narzędzia | skórzany hełm i buty, drewniane narzędzia

Mieszczanin | kamienne narzędzia + Chłop | cała skórzana zbroja, kamienne narzędzia + Chłop

Rycerz | żelazne narzędzia + Mieszczanin | żelazne narzędzia, żelazna zbroja + Mieszczanin

Magnat | to co Rycerz | to co Rycerz, diamentowe narzędzia, diamentowa zbroja

Lord | to co Rycerz | to co Magnat, złota zbroja

Król | to co Rycerz | złote narzędzia + Lord

Przedmioty, których nie można wytworzyć, można kupić u handlarzy. Ceny są ustawione tak, że jakiekolwiek diamentowe narzędzie będzie miało ogromną wartość na serwerze.

Nie opisałem tu nawet 1/10 tego, co jest na serwerze (a jest dopiero w trakcie budowy).

Fabuła:

prezr.jpg

Regulamin serwera: dostępny w grze oraz na forum

Tytuł Szlachecki (VIP): złote narzędzia i kompletna złota zbroja co miesiąc(przy każdym zakupie rangi), dodatkowe questy, rezerwacja slotów na serwerze i inne

:)

Kontakt GG: 10103011 (ViruS)

Więcej informacji oraz zapisy na WL będą dostępne wkrótce!

Whitelista będzie wyłączona gdy skończą się beta testy serwera!

Filmik:

Filmik z postępem pracy i taka mała zapowiedź. Całość wykonana przez Vulgarisa.

Screeny:

Newsy:

Zmiany (do 25.04.2012):

- Skończony launcher serwera wraz z instalatorem, wersję beta możecie już ściągać na forum

- Ukończona wioska w niebieskim królestwie, trwają prace nad kończeniem wnętrza zamku

- Dodano sporo NPC, zaczęliśmy pisać questy

- Dodano automatyczne ustawianie tekstur przez serwer

- Poprawiono pare bugów

- Wiele, wiele więcej : ).

*Strona serwera dostępna pod nazwą serwera z domeną xaa.pl

Nie mogę się doczekać chciałbym już zagrać i stoczyć bitwę...

Opublikowano

Rifresz

NEWS:

Na serwerze będą mapy eventowe takie jak (przykłady, może ulec zmianie):

a) Zdobądź zamek

B) Otwarta bitwa

Podczas eventu będą udostępniane teleporty w królestwach, które będą przenosić na mapy eventowe. Zwycięska frakcja będzie dostawała specjalne nagrody ; ).

Opublikowano

Jak go ukończymy.. Trochę zajmie nam to dłużej niż przewidywaliśmy.. Przed wakacjami powinniśmy się wyrobić ; >

Opublikowano

Hmm...zapowiada się całkiem interesująco. Widać po screenach, że robicie to z oddaniem. Od jakiegoś czasu poszukuje porządnego serwera RP, a ten jak narazie zapowiada się najciekawiej, więc życzę powodzenia, dalszych sukcesów i jak najszybszego otwarcia =D. A i co się stało z waszą stroną ?

Opublikowano

Hmm...zapowiada się całkiem interesująco. Widać po screenach, że robicie to z oddaniem. Od jakiegoś czasu poszukuje porządnego serwera RP, a ten jak narazie zapowiada się najciekawiej, więc życzę powodzenia, dalszych sukcesów i jak najszybszego otwarcia =D. A i co się stało z waszą stroną ?

Dziękujemy. Strona opłacona, tzn. już działa. Staramy się, ale wciąż zostało nam królestwo czerwone, i naprawa bugów. Na pewno zrobimy przed wyjściem beta-testy, więc będziecie mogli zobaczyć wszystko, co zrobiliśmy. Jeżeli chcecie możecie też wspomóc serwer, co trochę by nas odciążyło. Gdyby ktoś chciał pomóc, możecie pisać na moje PW lub Virusa.

Lubię to!

yxdpso.jpg

rrwe.jpg

Opublikowano

Rifresz.

Rozpatrzamy już podania, więc zapraszamy na forum.

Lubię to!

yxdpso.jpg

rrwe.jpg

Opublikowano

Serwer zapowiada się świetnie poprostu bajka napewno zagram i chciałbym uczestniczyć w beta testach :) złożyłem podanie do White List

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...